loading...

Apex Boulders Groningen (deel 1)

Apex Boulders Groningen (deel 1)

Project nr.: 612 Financieringsbedrag: € 280.000,00
Bedrijfstype: Multifunctioneel horecaconcept Geïnvesteerd: € 280.000,00
Kenmerk financiering: Opstart nieuwe vestiging Rente per jaar: 7%
Categorie: Looptijd annuiteit: 48 mnd
Aflossingsvrij: Ja Looptijd aflossingsvrij: 3 mnd
€ 280.000,00 geïnvesteerd
100% gefinancierd
277 investeerders
11maanden geleden
Radium Maastricht 1.JPG
Horeca Crowdfunding Nederland - Apex Boulder 21.jpg
Horeca Crowdfunding Nederland - Apex Boulder 31.jpg
Horeca Crowdfunding Nederland - Apex Boulder 41.jpg
Horeca Crowdfunding Nederland - Apex Boulder 5.png
Horeca Crowdfunding Nederland - Apex Boulder 61.jpg
Horeca Crowdfunding Nederland - Apex Boulder 71.jpg
Horeca Crowdfunding Nederland - Apex Boulder 81.JPG
Radium Maastricht 1.JPG
Horeca Crowdfunding Nederland - Apex Boulder 21.jpg
Horeca Crowdfunding Nederland - Apex Boulder 31.jpg
Horeca Crowdfunding Nederland - Apex Boulder 41.jpg
Horeca Crowdfunding Nederland - Apex Boulder 5.png
Horeca Crowdfunding Nederland - Apex Boulder 61.jpg
Horeca Crowdfunding Nederland - Apex Boulder 71.jpg
Horeca Crowdfunding Nederland - Apex Boulder 81.JPG

Recensie HCN

De ondernemers hebben veel ervaring opgedaan in dit specifieke segment, mede daar ze al meerdere vestigingen exploiteren. De locatie beoordelen wij als goed en centraal. Vijf ondernemers tekenen hoofdelijk mee en daarnaast neemt HCN een verpanding op de inventaris. Één ondernemer tekent hoofdelijk mee op basis van zijn aandeel van 10%. Op basis van de geprognosticeerde cashflow en de beoordeling van de ondernemers kan naar onze mening een vijf sterrenclassificatie worden toegekend.

Het concept

Boulderen is een jonge sport die momenteel razendsnel aan populariteit wint. De sport was dit jaar in Tokyo voor het eerst Olympisch. De naam is afgeleid van het Engelse woord boulder, wat rotsblok betekent. Boulderen is dan ook letterlijk: klimmen op een rotsblok. De boulderhal is het hipste alternatief voor de sportschool; van boulderen word je fit, sterk, slank en lenig en het heeft een sterk sociaal karakter. Er ontstaan scenes met sterk community gevoel. Vaak wordt door klimmers over de boulderhal gesproken als het tweede thuis. Hier wordt slim op ingespeeld door het creëren van een industriële, maar gezellige urban sfeer door middel van inrichting. Het bargedeelte van 215m2 wordt stijlvol maar huiselijk ingericht. Gecombineerd met goede service zorgt dit ervoor dat men graag blijft zitten voor een drankje voor, tijdens en na het klimmen. Een goede bar met een ruim assortiment speciaalbieren en hippe frisjes vormt een belangrijke secundaire inkomstenbron. 

In Groningen is, in tegenstelling tot andere grotere steden in Nederland, nog maar één boulderhal gevestigd. Deze boulderhal is erg druk bezocht en er is sterke behoefte aan een tweede. Er is een goede locatie gevonden aan de westkant van Groningen. De reeds bestaande boulderhal zit in het uiterste oosten.

Apex Boulders wordt een kwalitatief hoogwaardige en veelzijdige sportfaciliteit, waarmee een groot deel van Noord-Nederland bediend wordt. De enige andere ‘noordelijk’ gelegen boulderhal is onze hal in Zwolle. Het pand is goed bereikbaar met de fiets, auto en openbaar vervoer. Er zijn ruime parkeermogelijkheden. Apex Boulders wordt met bijna 2300m2 één van de grootste boulderhallen van Nederland. Het voormalige industriepand wordt volledig getransformeerd. De gevels  aan de ringweg van Groningen worden voorzien van grote raampartijen die zorgen voor veel ruimtelijkheid en daglichtinval. 

De voornaamste doelgroep is de Urban Professional tussen de 25 en 45 jaar, maar de onderneming richt zich ook op studenten, kinderen, groepen en onderwijsinstellingen. Door middel van vergaderfaciliteiten wordt ook voor bedrijven en bedrijfsuitjes gecaterd. In Groningen zitten verschillende hogere beroepsoppleidingen en een universiteit, goed voor zo’n 60.000 studenten. Het verdienmodel zit voor het grootste deel in entreeheffing d.m.v. abonnementstructuur. Daarnaast is er losse entreeheffing van dagjesmensen, groepen, scholen etc. Horeca en groepen vormen de twee grootste secundaire inkomstenbronnen. 

De openingstijden zijn 7 dagen per week van ‘s ochtends tot ‘s avonds. De verbouwing is reeds in volle gang en de planning is om begin juni 2022 te openen.

De ondernemers

De drie initiatiefnemers, Steffen Beemer, Rogier Mattens en Floriaan Drewes, hebben gezamenlijk ruim 40 jaar werkervaring in de branche, waarvan 13 jaar als bedrijfsleiders van twee klimcentra en een onderneming die klimwanden ontwikkelt en verkoopt. Sinds 2016 hebben zij met hun holding Werckstof B.V. vijf succesvolle boulderhallen geopend; Boulderhal Kunststof in Leiden, Boulderhal Energiehaven in Utrecht, Radium Boulders in Maastricht, Boulderhal Roest in Zwolle en Boulderhal Zuidhaven in Utrecht.

Werckstof B.V. bezit 55% van de aandelen van Apex Boulders Groningen. Lokaal wordt een samenwerking aangegaan met twee Groningers, Anika Smit en Frank Folkersma, die met hun eigen B.V.’s ieder 17,5% van de aandelen bezitten en de dagelijkse gang van zaken voor hun rekening zullen nemen. Jan van Dieren, mede-eigenaar van Boulderhal Roest in Zwolle, gaat zorgdragen voor een stuk aansturing in de beginfase en hij bezit 10% van de aandelen.

Steffen Beemer heeft culturele antropologie, ontwikkelingssociologie en bedrijfskunde gestudeerd aan de Universiteit van Leiden. Gedurende zijn studietijd is hij in aanraking gekomen met de klimsport en is deze steeds fanatieker gaan beoefenen. Van 2010 tot 2015 had hij de verantwoordelijkheid over klimcentrum Mountain Network Nieuwegein. Daarnaast is hij van 2013 tot 2015 verantwoordelijk geweest voor de modernisatie van de ICT binnen deze organisatie. Binnen Werckstof houdt hij zich vooral bezig met de ontwikkeling van nieuwe locaties, ict en financiën.

Floriaan Drewes heeft in 1997 de opleiding goud- en zilversmeden afgerond aan de Vakschool Schoonhoven. Sinds 1998 is hij fanatiek klimmer en vanaf 2001 werkzaam in klimcentra. In 2008 werd hij bedrijfsleider. In die rol heeft hij Mountain Network Amsterdam verhuisd van een locatie in een voormalige kerk naar het nieuwbouwproject De Eretribune op de Laan van Spartaan. Deze nieuwe locatie, opgezet in samenwerking met Topsport Amsterdam en Ymere, huisvest een topsportcampus met restaurant, bar, winkel, fitness- en vergaderfaciliteiten, fysiotherapiepraktijk en een klim- en boulderhal. Binnen Werckstof houdt hij zich vooral bezig met acquisitie, vergunningen en financiering.

Rogier Mattens is in 2008 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam in de richting internationale betrekkingen. In 2006 is hij tijdens zijn studie gestart als bartender in klimcentrum Tussen Hemel en Aarde. Na de overname door Mountain Network in 2008 is hij aan de slag gegaan als sportmanager. Samen met Floriaan heeft hij De Eretribune ontwikkeld. Van 2010 tot 2015 heeft hij de leiding gehad over Mountain Network Products. Binnen deze functie was hij verantwoordelijk voor de verkoop van klimwanden op de nationale en internationale markt. Binnen Werckstof houdt hij zich vooral bezig met ontwikkeling van nieuwe locaties, organisatie en personeelszaken.

Jan van Dieren heeft in 1999 zijn HBO studie Technische Bedrijfskunde afgerond. Hij is docent Technische Bedrijfskunde & Logistiek aan Windesheim geweest en was jarenlang werkzaam in de Global Supply Chain, Distribution & Manufacturing voor diverse pharma en ICT bedrijven. In 2019 besloot hij een drastische carrièreswitch te maken en is sindsdien actief als ontwikkelaar en eigenaar van Boulderhal Roest in Zwolle.

Anika Smit heeft Sportontwikkeling aan de ALO gestudeerd en een master Pedagogische Wetenschappen gedaan aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij heeft 13 jaar ervaring in de bediening van eetcafés en restaurants op haar geboorte eiland Texel. Tijdens en na haar studietijd is zij actief geweest als bartender, trainer en assistent bedrijfsleider bij Klimcentrum Bjoeks. Zij gaat haar huidige baan als Beweeg- en Leefstijladviseur en Coördinator Vakleerkrachten Bewegingsonderwijs bij Sport Drenthe opgeven voor dit avontuur.

Frank Folkersma heeft Sportmanagement & Gezondheid gestudeerd aan de Hanzehogeschool in Groningen. Hij is in Klimcentrum Bjoeks jarenlang actief geweest met het begeleiden van groepen en cursussen. Hij heeft onder andere de Nederlandse Studenten Kampioenschappen klimmen georganiseerd en in het bestuur van de Groningse Studenten Alpen Club gezeten. Hij stopt met zijn eigen bedrijf Flashpoint Climbing, waarmee hij personal training verzorgde, om zijn droom te verwezenlijken een eigen boulderhal te beginnen.

De financiering

De financiering is bestemd voor de verbouwing en inrichting van de nieuwe Apex Boulders vestiging in Groningen. De totale financieringsbehoefte inclusief voorfinanciering BTW is geprognosticeerd op afgerond €960.000. De ondernemers brengen zelf €265.000 in. De grootaandeelhouder biedt een r/c faciliteit van €200.000 voor de voorfinanciering van de btw en de aanloopkosten. De resterende langlopende financieringsbehoefte komt uit op €495.000. Deze wordt in twee delen aangeboden. Een deel om verbouwing te financieren en een tweede deel om ook de laatste werkzaamheden af te ronden en de inventaris aan te schaffen. Deze lening is 3 maanden aflossingsvrij om de financieringsverplichtingen richting de opening en de meestal rustige periode in de zomer op te vangen. Over deze maanden wordt de geboden rente vergoed.

De vooruitzichten

De geprognosticeerde omzet voor 2022 (verwachting vanaf eind juni/begin juli) bedraagt afgerond €470.000 met een EBITDA van €43.500 en een kasstroom van afgerond €18.000. Voor 2023 (volledig exploitatiejaar) is een omzet begroot van afgerond €977.000 met een EBITDA van €241.000 en een kasstroom van €189.000. 

Ratio's

  Opening 2022 2023
Solvabiliteit           32,8% 30,5% 47,7%
Liquiditeit 0.91 0.30 0.56
Totale Schuld /EBITDA   12.77 1.97
HCN Loan Coverage Ratio   1.13 1.24

 

De juridische structuur

Crowdfunding

Crowdfunding werd ons al sinds onze initiële plannen in 2015 aangeraden, maar was niet nodig omdat we direct een enthousiaste grootbank vonden. Helaas beweegt onze bank wat trager dan de rest van de samenleving en is ze vanwege Covid-19 nog steeds terughoudend ten aanzien van financiering in sport met ondersteunende horeca. Crowdfunding lijkt voor ons concept daarom nu de logische keuze. Wat voor ons een belangrijke rol speelde bij de beslissing is de klik die we voelden bij het kennismakingsgesprek met HCN.

Meer informatie

Facebook

Instagram

Werckstof Boulderhallen:

Boulderhal Energiehaven

Boulderhal Zuidhaven

Boulderhal Kunststof

Boulderhal Roest

Radium Boulders

Termijn Betaaldatum Beginsaldo Betaling Hoofdsom Rente Ontvangen
1 01-03-2023 2.000,00 47,89 * 36,23 11,66 47,89
2 01-04-2023 1.963,77 47,89 36,44 11,45 95,78
3 01-05-2023 1.927,34 47,89 36,65 11,24 143,67
4 01-06-2023 1.890,69 47,89 36,86 11,03 191,56
5 01-07-2023 1.853,82 47,89 37,08 10,81 239,45
6 01-08-2023 1.816,75 47,89 37,29 10,60 287,34
7 01-09-2023 1.779,45 47,89 37,51 10,38 335,23
8 01-10-2023 1.741,94 47,89 37,73 10,16 383,12
9 01-11-2023 1.704,21 47,89 37,95 9,94 431,01
10 01-12-2023 1.666,26 47,89 38,17 9,72 478,90
11 01-01-2024 1.628,08 47,89 38,40 9,49 526,79
12 01-02-2024 1.589,69 47,89 38,62 9,27 574,68
13 01-03-2024 1.551,07 47,89 38,84 9,05 622,57
14 01-04-2024 1.512,22 47,89 39,07 8,82 670,46
15 01-05-2024 1.473,15 47,89 39,30 8,59 718,35
16 01-06-2024 1.433,85 47,89 39,53 8,36 766,24
17 01-07-2024 1.394,33 47,89 39,76 8,13 814,13
18 01-08-2024 1.354,57 47,89 39,99 7,90 862,02
19 01-09-2024 1.314,58 47,89 40,22 7,67 909,91
20 01-10-2024 1.274,35 47,89 40,46 7,43 957,80
21 01-11-2024 1.233,89 47,89 40,69 7,20 1.005,69
22 01-12-2024 1.193,20 47,89 40,93 6,96 1.053,58
23 01-01-2025 1.152,27 47,89 41,17 6,72 1.101,47
24 01-02-2025 1.111,09 47,89 41,41 6,48 1.149,36
25 01-03-2025 1.069,68 47,89 41,65 6,24 1.197,25
26 01-04-2025 1.028,03 47,89 41,90 5,99 1.245,14
27 01-05-2025 986,14 47,89 42,14 5,75 1.293,03
28 01-06-2025 944,00 47,89 42,39 5,50 1.340,92
29 01-07-2025 901,61 47,89 42,63 5,26 1.388,81
30 01-08-2025 858,98 47,89 42,88 5,01 1.436,70
31 01-09-2025 816,09 47,89 43,13 4,76 1.484,59
32 01-10-2025 772,96 47,89 43,38 4,51 1.532,48
33 01-11-2025 729,58 47,89 43,64 4,25 1.580,37
34 01-12-2025 685,94 47,89 43,89 4,00 1.628,26
35 01-01-2026 642,05 47,89 44,15 3,74 1.676,15
36 01-02-2026 597,90 47,89 44,40 3,49 1.724,04
37 01-03-2026 553,50 47,89 44,66 3,23 1.771,93
38 01-04-2026 508,84 47,89 44,92 2,97 1.819,82
39 01-05-2026 463,91 47,89 45,19 2,70 1.867,71
40 01-06-2026 418,72 47,89 45,45 2,44 1.915,60
41 01-07-2026 373,27 47,89 45,72 2,17 1.963,49
42 01-08-2026 327,56 47,89 45,98 1,91 2.011,38
43 01-09-2026 281,58 47,89 46,25 1,64 2.059,27
44 01-10-2026 235,33 47,89 46,52 1,37 2.107,16
45 01-11-2026 188,81 47,89 46,79 1,10 2.155,05
46 01-12-2026 142,02 47,89 47,06 0,83 2.202,94
47 01-01-2027 94,95 47,89 47,34 0,55 2.250,83
48 01-02-2027 47,61 47,89 47,64 0,25 2.298,72
Totaal 0,00 2.298,72 2.000,00 298,72 47,89
*   Bij de eerste aflossing is € 20,00 (1%) bemiddelingsfee ingehouden.
Afrondingsverschillen voorbehouden
Datum Geïnvesteerd bedrag
7 april 2022 € 20.000,00
7 april 2022 € 10.000,00
7 april 2022 € 9.000,00
7 april 2022 € 6.000,00
7 april 2022 € 5.000,00
7 april 2022 € 5.000,00
7 april 2022 € 5.000,00
7 april 2022 € 5.000,00
7 april 2022 € 5.000,00
7 april 2022 € 5.000,00
7 april 2022 € 4.000,00
7 april 2022 € 3.000,00
7 april 2022 € 3.000,00
7 april 2022 € 3.000,00
7 april 2022 € 3.000,00
7 april 2022 € 2.500,00
7 april 2022 € 2.500,00
7 april 2022 € 2.500,00
7 april 2022 € 2.500,00
7 april 2022 € 2.500,00
7 april 2022 € 2.500,00
7 april 2022 € 2.500,00
7 april 2022 € 2.500,00
7 april 2022 € 2.250,00
7 april 2022 € 2.000,00
7 april 2022 € 2.000,00
7 april 2022 € 2.000,00
7 april 2022 € 2.000,00
7 april 2022 € 2.000,00
7 april 2022 € 2.000,00
7 april 2022 € 2.000,00
7 april 2022 € 2.000,00
7 april 2022 € 2.000,00
7 april 2022 € 2.000,00
7 april 2022 € 2.000,00
7 april 2022 € 2.000,00
7 april 2022 € 2.000,00
7 april 2022 € 2.000,00
7 april 2022 € 2.000,00
7 april 2022 € 1.500,00
7 april 2022 € 1.500,00
7 april 2022 € 1.500,00
7 april 2022 € 1.500,00
7 april 2022 € 1.500,00
7 april 2022 € 1.500,00
7 april 2022 € 1.500,00
7 april 2022 € 1.250,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 1.000,00
7 april 2022 € 750,00
7 april 2022 € 750,00
7 april 2022 € 750,00
7 april 2022 € 750,00
7 april 2022 € 750,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 500,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00
7 april 2022 € 250,00