loading...

Bierbarry & kitchen Den Haag

Bierbarry & kitchen Den Haag

Project nr.: 301 Financieringsbedrag: € 95.000,00
Bedrijfstype: Restaurant Bar Geïnvesteerd: € 95.000,00
Type: Bedrijfsovername en verbouwing Rente per jaar: 8.5%
Categorie: Looptijd annuiteit: 48 mnd
€ 95.000,00 geïnvesteerd
100% gefinancierd
94 investeerders
2maanden geleden
Bierbarry - Horeca Crowdfunding 1.jpg
Bierbarry - Horeca Crowdfunding 2.jpg
Bierbarry - Horeca Crowdfunding 6.jpg
Bierbarry - Horeca Crowdfunding 4.jpg
Bierbarry - Horeca Crowdfunding 3.jpg
Bierbarry - Horeca Crowdfunding 5.jpg
Bierbarry - Horeca Crowdfunding 1.jpg
Bierbarry - Horeca Crowdfunding 2.jpg
Bierbarry - Horeca Crowdfunding 6.jpg
Bierbarry - Horeca Crowdfunding 4.jpg
Bierbarry - Horeca Crowdfunding 3.jpg
Bierbarry - Horeca Crowdfunding 5.jpg

Recensie HCN

De ondernemer heeft voldoende ervaring opgebouwd in de horeca. Het ingebrachte risicodragend vermogen in verhouding tot de totale financieringsbehoefte beoordelen wij als sterk. Daarnaast staat de vader van de ondernemer aanvullend borg voor € 25.000,-.  HCN neemt zoals gebruikelijk de verpanding op de inventaris en de ondernemer is hoofdelijk aansprakelijk voor de lening. Ondanks het feit dat er sprake is van een startende onderneming kan naar onze mening een 3 sterrenclassificatie worden toegekend. 

Het concept

Bierbarry & Kitchen wordt een speciaalbier-bar op de Torenstraat in het stadscentrum van Den Haag. Bierbarry kent geen vast biermenu, maar wisselt wekelijks de bieren op de 12 kranen. Doordat Bierbarry direct samen werkt met brouwerijen zijn er altijd verschillende limited editions te proeven uit zowel binnen als buitenland. Het foodmenu bevat veel gerechten van de grill en is opgedeeld in vlees, vis & vegan. Bij Bierbarry wordt uitsluitend met biologische en duurzame producten gewerkt. Ook zullen alle gerechten Instagram waardig zijn, dit moet bijdragen aan het marketing succes van de zaak.

Het restaurant heeft een moderne inrichting met 60 zitplaatsen binnen en een ruim zonnig terras met 40 zitplaatsen. Bierbarry is 6 dagen geopend van 16.00 tot 24:00 en in de weekenden tot 02:00. Iedere maand wordt er een biertasting georganiseerd waarbij er steeds een andere brouwerij in de spotlight staat. De keuken zal hierbij een speciaal bier-spijs menu creëren. Voor groepen is er een taptafel beschikbaar waarbij de gasten zelf bier kunnen tappen.

De ondernemer

Rogier de Wit is geboren in Zevenhuizen en wist al vanaf jonge leeftijd dat hij de horeca in wilde. Rogier heeft in de horeca veel functies vervuld, van barman tot pizzabakker en van afwasser tot leidinggevende. Voordat Rogier als ondernemer aan de slag ging, heeft hij eerst bij de gerenommeerde restaurants van Geertje IJntema gewerkt, genaamd La Pizza, Spaghettata en Lux. Hier begon hij in de bediening maar door zijn ambities en zeer hard werken is hij opgeklommen tot assistent-bedrijfsleider en later tot bedrijfsleider. Van Geertje leerde hij om kritisch te werken en op alle details te letten ‘’de devil is in the detail’’ waardoor zijn leidinggevende skills sterk werden verbeterd. Hier ontpopte Rogier zich tot een echte People Manager, waarbij de personeelsroulatie minimaal was (zeker in vergelijking met de rest van de branche). Je kunt nu wel zeggen dat Rogier een echte horecaman in hart en nieren is.

In april 2017 opende Anna’s bar, een craft bierbar in de Haagse foodhall gelegen naast het Centraal Station. Rogier, die samen als manager deze zaak heeft mee opgestart, verkocht hier 24 bieren van de tap en 40 verschillende bieren uit de fles. In een korte termijn werd er een breed klantenbestand opgebouwd met veel vaste gasten. De reden dat Anna’s bar zo geliefd was bij haar gasten, kwam doordat de bar een hoog serviceniveau had en waar gezelligheid en gastvrijheid hoog in het vaandel stonden. Ook werd Anna’s bar geprezen om haar bijzondere assortiment waarbij er wekelijks nieuwe bieren geserveerd werden. Rogier zorgde ervoor dat wekelijks limited editions tegen acceptabele prijzen te verkrijgen waren. Omdat de openingstijden van de Foodhall drastisch zijn ingekort (voorheen tot 01:00, nu tot 22:00), strookte deze niet meer met de ambities van Rogier en wil hij verder op een andere locatie en niet meer in het keurslijf van de foodhall. 

De financiering

De financiering is primair bestemd voor de overname en enkele uit te voeren verbouwingen. De totale financieringsbehoefte bedraagt afgerond € 230.000,- inclusief voorfinanciering BTW. Het eigen vermogen bedraagt € 100.000 en daarnaast wordt € 35.000 aan achtergestelde lening door verkopers ingebracht.  De resterende langlopende financieringsbehoefte bedraagt daarmee € 95.000. De vader van de ondernemer staat aanvullend voor € 25.000 borg.

De vooruitzichten

De worst case omzet is begroot op € 430.000,- per jaar. De geprognosticeerde kasstroom bij een omzet van € 430.000 is begroot op afgerond € 54.000,-. Dit is voldoende om voor de aflossingsverplichtingen en (beperkte) prive-opnamen. Naar verwachting zal de omzet de komende jaren stijgen naar een minimaal niveau van afgerond € 460.000,-met een kasstroom van € 63.000,- . 

Ratio's

  Opening 2020
Solvabiliteit 60,2% 62,6%
Rentabiliteit nvt 14,5%
Liquiditeit 1.38 1.56

 

De juridische structuur

Crowdfunding

Crowdfunding is voor ons een leuke manier om onze gasten de kans te geven om te participeren in onze nieuwe vestiging. Daarnaast krijgen we (nog) meer bekendheid door de free publicity die we met crowdfunding genereren. Het verschil tussen de bancaire rente en de crowdfunding rente maken we naar onze mening ruimschoots goed met de 'gratis' publiciteit.

Meer info

Website

Facebook

Datum Geïnvesteerd bedrag
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 1.500,00
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 1.000,00
9 december 2019 € 250,00
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 1.000,00
9 december 2019 € 250,00
9 december 2019 € 250,00
9 december 2019 € 250,00
9 december 2019 € 250,00
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 250,00
9 december 2019 € 250,00
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 250,00
9 december 2019 € 1.500,00
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 250,00
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 1.000,00
9 december 2019 € 250,00
9 december 2019 € 1.500,00
9 december 2019 € 5.000,00
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 250,00
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 250,00
9 december 2019 € 5.000,00
9 december 2019 € 250,00
9 december 2019 € 250,00
9 december 2019 € 250,00
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 1.000,00
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 5.000,00
9 december 2019 € 1.000,00
9 december 2019 € 2.500,00
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 1.000,00
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 1.500,00
9 december 2019 € 1.000,00
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 5.000,00
9 december 2019 € 1.000,00
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 1.000,00
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 1.000,00
9 december 2019 € 1.000,00
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 1.000,00
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 1.000,00
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 1.000,00
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 1.000,00
9 december 2019 € 2.000,00
9 december 2019 € 1.000,00
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 2.000,00
9 december 2019 € 1.000,00
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 1.000,00
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 1.000,00
9 december 2019 € 1.500,00
9 december 2019 € 1.000,00
9 december 2019 € 1.000,00
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 1.000,00
9 december 2019 € 1.000,00
9 december 2019 € 1.000,00
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 2.000,00
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 1.000,00
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 1.000,00
9 december 2019 € 1.000,00
9 december 2019 € 500,00
9 december 2019 € 2.500,00
9 december 2019 € 1.500,00
9 december 2019 € 5.000,00
9 december 2019 € 750,00
9 december 2019 € 1.000,00
9 december 2019 € 1.000,00