loading...

De Waard van Napels (geborgd)

De Waard van Napels (geborgd)

Project nr.: 792 Financieringsbedrag: € 30.000,00
Bedrijfstype: Restaurant Geïnvesteerd: € 30.000,00
Kenmerk financiering: Bedrijfsovername en verbouwing Rente per jaar: 5%
Zekerheden:
Looptijd annuiteit: 60 mnd
Borgsteller: Leverancier Borg: 100%
€ 30.000,00 geïnvesteerd
100% gefinancierd
11 investeerders
2jaar geleden
Horeca Crowdfunding Nederland - Waard van Napels 2.jpeg
Horeca Crowdfunding Nederland - Waard van Napels 4.jpeg
Horeca Crowdfunding Nederland - Waard van Napels 5.jpeg
Horeca Crowdfunding Nederland - Waard van Napels 3.jpeg
Horeca Crowdfunding Nederland - Waard van Napels 7.png
Horeca Crowdfunding Nederland - Waard van Napels 8.png
Horeca Crowdfunding Nederland - Waard van Napels 6.png
Horeca Crowdfunding Nederland - Waard van Napels 2.jpeg
Horeca Crowdfunding Nederland - Waard van Napels 4.jpeg
Horeca Crowdfunding Nederland - Waard van Napels 5.jpeg
Horeca Crowdfunding Nederland - Waard van Napels 3.jpeg
Horeca Crowdfunding Nederland - Waard van Napels 7.png
Horeca Crowdfunding Nederland - Waard van Napels 8.png
Horeca Crowdfunding Nederland - Waard van Napels 6.png

Recensie HCN

Deze lening van €30.000 wordt 100% geborgd door een toeleverancier. De ondernemers tekenen hoofdelijk mee voor deze lening van €30.000.

Algemene informatie

Onderneming: De Waard van Napels
Entiteit:      V.O.F.
Vestigingsplaats: Dokkum
Website: www.dewaardvannapels.nl
Ondernemer:

- Dhr. M. Roest

- Dhr. S. Apuzzo

 

Het concept

De missie van de ondernemers is om de omgeving te laten kennismaken met de verfijnde Italiaanse keuken met Friese inslag en dat De Waard van Napels een nieuwe hotspot van Dokkum wordt. Tevens willen de ondernemers werken aan een hernieuwd imago voor de horeca waardoor nieuwe jonge gemotiveerde mensen in aanraking komen met de "nieuwe" horeca.

De keuken draagt Italië op zijn best uit. De traditionele Napolitaanse pizza oven wordt de spil in de keuken. Dit is een oven met vulkanische steen waarin een pizza in ongeveer 60/90 seconden gebakken kan worden. In deze oven zal ook een diversiteit aan huisgemaakte broodsoorten worden bereid.

De Italiaanse keuken krijgt zeker ook een vleugje Friesland. Denk aan Friese lokale producten verwerkt in de Italiaanse gerechten. De al bestaande moestuin van Friese grond speelt daar een grote rol in. De Italiaans-Friese keuken wordt uniek in de regio. Traditionele gerechten worden in een modern jasje gestoken. De keuken zal bestaan uit een jong en ambitieus team onder leiding van Michael Roest. Ambacht in de keuken overdragen aan een nieuwe generatie speelt een grote rol. Ambachtelijk koken is Michael Roest op het lijf geschreven waarbij hij zijn eigen stijl gebruikt. Hij gaat gebruik maken van regionale producten en ambieert perfectie in ieder gerecht. Verse pasta’s en sour dough pizza maken zijn specialiteiten die Michael Roest al jaren beheerst in zijn keuken.

Het restaurant is gevestigd aan de Hoogstraat 1 in het centrum van Dokkum. Het over te nemen restaurant wordt in een nieuw jasje gestoken waarbij de Italiaanse keuken centraal staat. Het restaurant wordt laagdrempelig met kwaliteit en authenticiteit hoog in het vaandel. Op de kaart komen kleinere à la carte gerechten, maar ook Napolitaanse pizza's. En voor een totaal beleving is ook de mogelijkheid te kiezen voor een verrassingsmenu van 3 tot 6 gangen.

De ondernemers

Na jarenlang samen te hebben gewerkt gaan chef Michael Roest en gastheer Salvatore Apuzzo hun krachten bundelen in een nieuw restaurant. Michael Roest is al jaren een gerenommeerd top chef. Hij is voormalig eigenaar van de Waard van Ternaard en tot voor kort de Waard van Dokkum. Michael Roest is een ware ambassadeur voor de regio, hij heeft zijn kennis en kunde veelal bewezen door verschillende kwalificaties in de culinaire wereld. “Wy probearje yn in moanne de tiid de boel wat te ferbouwen, sadat wy yn april de minsken wolkom hjitte kinne “, vertelt Roest.

Salvatore Apuzzo is een geboren Napoletaan en al jaren de maître van Michael Roest. Salvatore is de passie voor het authentiek Italiaanse eten met de paplepel ingegoten. De Italiaanse keuken gaat van generatie op generatie. Deze passie draagt hij uit in zijn vak als maître maar ook als docent Gastronomie aan de horecavakschool. Salvatore wordt de spil aan het de voorkant van het restaurant. Gastvrijheid op zijn Italiaans is wat hij uitstraalt. Hij heeft veel kennis van wijn-spijs beleving. Ook hier speelt de overdracht van het vak naar de jongere generatie een grote rol, alsmede de connectie met de horecavakschool.

De financiering

De financiering is primair bestemd voor de overname, kleine verbouwing en herinrichting van het restaurant. De totale financieringsbehoefte inclusief voorfinanciering BTW is geprognosticeerd op afgerond €163.000. De eigen inbreng inclusief de verstrekking van een lening door de verkoper komt uit op €50.000. De resterende langlopende financieringsbehoefte komt uit op €113.000. Hiervan wordt €83.000 via een reguliere crowdfunding op dit platform opgehaald. Daarmee resteert €00.000 voor deze geborgde lening.

De vooruitzichten

De geprognosticeerde omzet voor 2023 (opening april) bedraagt afgerond €331.000 met een EBITDA van €61.000 en een kasstroom van afgerond €56.000. Voor 2024 (volledig exploitatiejaar) is een omzet begroot van afgerond €481.000 met een EBITDA van €90.000 en een kasstroom van afgerond €84.000.

Juridische structuur

 

Borgsteller

Publicatiestukken

Termijn Betaaldatum Beginsaldo Betaling Hoofdsom Rente Ontvangen
1 26-03-2025 2.000,00 37,74 * 29,41 8,33 37,74
2 26-04-2025 1.970,59 37,74 29,53 8,21 75,48
3 26-05-2025 1.941,06 37,74 29,65 8,09 113,22
4 26-06-2025 1.911,40 37,74 29,78 7,96 150,96
5 26-07-2025 1.881,63 37,74 29,90 7,84 188,70
6 26-08-2025 1.851,72 37,74 30,03 7,71 226,44
7 26-09-2025 1.821,70 37,74 30,15 7,59 264,18
8 26-10-2025 1.791,54 37,74 30,28 7,46 301,92
9 26-11-2025 1.761,27 37,74 30,40 7,34 339,66
10 26-12-2025 1.730,86 37,74 30,53 7,21 377,40
11 26-01-2026 1.700,33 37,74 30,66 7,08 415,14
12 26-02-2026 1.669,67 37,74 30,79 6,95 452,88
13 26-03-2026 1.638,89 37,74 30,91 6,83 490,62
14 26-04-2026 1.607,98 37,74 31,04 6,70 528,36
15 26-05-2026 1.576,93 37,74 31,17 6,57 566,10
16 26-06-2026 1.545,76 37,74 31,30 6,44 603,84
17 26-07-2026 1.514,46 37,74 31,43 6,31 641,58
18 26-08-2026 1.483,03 37,74 31,56 6,18 679,32
19 26-09-2026 1.451,46 37,74 31,69 6,05 717,06
20 26-10-2026 1.419,77 37,74 31,83 5,91 754,80
21 26-11-2026 1.387,94 37,74 31,96 5,78 792,54
22 26-12-2026 1.355,98 37,74 32,09 5,65 830,28
23 26-01-2027 1.323,89 37,74 32,23 5,51 868,02
24 26-02-2027 1.291,66 37,74 32,36 5,38 905,76
25 26-03-2027 1.259,30 37,74 32,50 5,24 943,50
26 26-04-2027 1.226,81 37,74 32,63 5,11 981,24
27 26-05-2027 1.194,18 37,74 32,77 4,97 1.018,98
28 26-06-2027 1.161,41 37,74 32,90 4,84 1.056,72
29 26-07-2027 1.128,51 37,74 33,04 4,70 1.094,46
30 26-08-2027 1.095,47 37,74 33,18 4,56 1.132,20
31 26-09-2027 1.062,29 37,74 33,32 4,42 1.169,94
32 26-10-2027 1.028,97 37,74 33,46 4,28 1.207,68
33 26-11-2027 995,52 37,74 33,59 4,15 1.245,42
34 26-12-2027 961,92 37,74 33,73 4,01 1.283,16
35 26-01-2028 928,19 37,74 33,88 3,86 1.320,90
36 26-02-2028 894,31 37,74 34,02 3,72 1.358,64
37 26-03-2028 860,30 37,74 34,16 3,58 1.396,38
38 26-04-2028 826,14 37,74 34,30 3,44 1.434,12
39 26-05-2028 791,84 37,74 34,44 3,30 1.471,86
40 26-06-2028 757,40 37,74 34,59 3,15 1.509,60
41 26-07-2028 722,81 37,74 34,73 3,01 1.547,34
42 26-08-2028 688,08 37,74 34,88 2,86 1.585,08
43 26-09-2028 653,20 37,74 35,02 2,72 1.622,82
44 26-10-2028 618,18 37,74 35,17 2,57 1.660,56
45 26-11-2028 583,02 37,74 35,31 2,43 1.698,30
46 26-12-2028 547,70 37,74 35,46 2,28 1.736,04
47 26-01-2029 512,24 37,74 35,61 2,13 1.773,78
48 26-02-2029 476,63 37,74 35,76 1,98 1.811,52
49 26-03-2029 440,88 37,74 35,91 1,83 1.849,26
50 26-04-2029 404,97 37,74 36,06 1,68 1.887,00
51 26-05-2029 368,92 37,74 36,21 1,53 1.924,74
52 26-06-2029 332,71 37,74 36,36 1,38 1.962,48
53 26-07-2029 296,36 37,74 36,51 1,23 2.000,22
54 26-08-2029 259,85 37,74 36,66 1,08 2.037,96
55 26-09-2029 223,19 37,74 36,81 0,93 2.075,70
56 26-10-2029 186,38 37,74 36,97 0,77 2.113,44
57 26-11-2029 149,41 37,74 37,12 0,62 2.151,18
58 26-12-2029 112,29 37,74 37,27 0,47 2.188,92
59 26-01-2030 75,02 37,74 37,43 0,31 2.226,66
60 26-02-2030 37,59 37,74 37,56 0,18 2.264,40
Totaal 0,00 2.264,40 2.000,00 264,40 75,48
*   Bij de eerste aflossing is € 20,00 (1%) bemiddelingsfee ingehouden.
Afrondingsverschillen voorbehouden
Datum Geïnvesteerd bedrag
27 maart 2023 € 5.000,00
27 maart 2023 € 2.500,00
27 maart 2023 € 2.500,00
27 maart 2023 € 2.500,00
27 maart 2023 € 2.500,00
27 maart 2023 € 2.500,00
27 maart 2023 € 2.500,00
27 maart 2023 € 2.500,00
27 maart 2023 € 2.500,00
27 maart 2023 € 2.500,00
27 maart 2023 € 2.500,00