loading...

Brother Louie Houten

Brother Louie Houten

Project nr.: 533 Financieringsbedrag: € 200.000,00
Bedrijfstype: Restaurant Bar Geïnvesteerd: € 200.000,00
Kenmerk financiering: Opstart nieuwe vestiging Rente per jaar: 7.5%
Categorie: Looptijd annuiteit: 48 mnd
Aflossingsvrij: Ja Looptijd aflossingsvrij: 2 mnd
€ 200.000,00 geïnvesteerd
100% gefinancierd
157 investeerders
3maanden geleden
Horeca Crowdfunding Brother Louie 2.JPG
Horeca Crowdfunding Brother Louie 10.JPG
Horeca Crowdfunding Brother Louie 4.JPG
Horeca Crowdfunding Brother Louie 3.JPG
Horeca Crowdfunding Brother Louie 5.JPG
Horeca Crowdfunding Brother Louie 60.JPG
Horeca Crowdfunding Brother Louie 25.JPG
Horeca Crowdfunding Brother Louie 51.JPG
Horeca Crowdfunding Brother Louie 9.JPG
Horeca Crowdfunding Brother Louie 2.JPG
Horeca Crowdfunding Brother Louie 10.JPG
Horeca Crowdfunding Brother Louie 4.JPG
Horeca Crowdfunding Brother Louie 3.JPG
Horeca Crowdfunding Brother Louie 5.JPG
Horeca Crowdfunding Brother Louie 60.JPG
Horeca Crowdfunding Brother Louie 25.JPG
Horeca Crowdfunding Brother Louie 51.JPG
Horeca Crowdfunding Brother Louie 9.JPG

Recensie HCN

De ondernemer is bovengemiddeld ervaren in de horeca en heeft reeds een trackrecord opgebouwd met een bestaande vestiging in Houten. De locatie beoordelen wij als uitstekend en het beoogde concept als vernieuwend in het marktgebied. HCN neemt een verpanding op de inventaris en de ondernemer tekent voor hoofdelijke aansprakelijkheid. Op basis van de geprognosticeerde kasstroom en het ondernemersprofiel is een 5 sterrenclassificatie naar onze mening te rechtvaardigen.

Het concept

Brother Louie Bar & Pizza wordt gevestigd aan Het Rond 36 in het centrum van Houten. De locatie is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een zeer populair horecaplein, mede ook vanwege Boca Bar & Kitchen, en zal met de komst van Brother Louie een extra boost krijgen. Het totale vloeroppervlak bedraagt 255m2. Hiermee worden 100 zitplaatsen gecreëerd. Het terras krijgt maar liefst 135 zitplaatsen en kan zelfs uitgebreid worden naar 200 zitplaatsen.

Het terras grenst nagenoeg aan het terras van Boca bar & Kitchen, onze andere horecazaak op het plein en absoluut de hotspot van Houten. Houten groeit flink door en daarmee ook de behoefte aan hoogwaardige horeca. Brother Louie zal daarom een perfecte aanvulling zijn op het huidige horeca aanbod en samen met Boca een enorme aantrekkingskracht genereren.

Brother Louie wordt retro, modern en hip tegelijk met een uitstraling waar iedereen zich thuis zal voelen. Bar & pizza zegt het al, we gaan de perfecte mix creëren van borrel en eten, waarbij we zeven dagen per week geopend zullen zijn van 11.00 uur 24.00/02.00 uur.

De keuken wordt Italiaans waarbij pizza’s de hoofdrol zullen gaan spelen. We zijn ontzettend trots dat we met Massimiliano Crocetti een top pizzaiolo in huis hebben gehaald. Massimiliano heeft zijn aandelen van zijn top restaurant en mondiaal bekende pizza academie in Florence verkocht en zich met zijn Nederlandse vrouw en twee kinderen definitief gevestigd in Nederland. ’s-Avonds serveren wij naast pizza’s, uiteraard gebakken in onze Valoriani houtoven, ook verse pasta’s, diverse antipasti en uiteraard huisgemaakte desserts. Overdag kunnen onze gasten genieten van verse Italiaanse broodjes, salades en diverse antipasti. Daarnaast wordt Brother Louie de enige echte kwaliteit pizza delivery van Houten en kunnen onze top pizza’s afgehaald.

De lange hippe bar en de grote Valoriani pizza-oven zullen de eyecatchers zijn van de zaak. De bar loopt helemaal door zodat we ook een pizzabar creëren waaraan gegeten en geborreld kan worden. Het bargedeelte is tevens voorzien van lange hoge bartafels waar ook een echte bar en borrelsfeer zal worden gecreëerd. Vanaf augustus zullen wij de deuren openen en wat ons betreft is succes verzekerd.

De ondernemer

Harold Goessens is al zijn hele leven actief in de horeca. Door zijn bijbaantje als barkeeper in de Maastrichtse horeca werd al snel duidelijk dat hier zijn passie lag. Na een aantal jaren Maastrichtse horeca is hij als accountmanager aan de slag gegaan bij Heineken (Vrumona). Vervolgens is hij 2001 verhuisd van Maastricht naar Amsterdam om bij Vrumona als Sales Manager leiding te geven aan een team van 16 accountmanagers. In deze periode is het ondernemersbloed beginnen te borrelen en dat heeft na wat omzwervingen uiteindelijk in 2012 geresulteerd in het oprichten van Proost Horeca Belang. Proost is een adviesbureau voor horeca en sportverenigingen en inmiddels al bijna 10 jaar succesvol. Toen Harold in 2004 neerstreek in Houten heeft hij vanaf dag 1 aangegeven hier nog eens een horecabedrijf te willen starten. Die ambitie wordt in 2018 werkelijkheid door de opening van Boca Bar & Kitchen in Houten. Deze zaak is al vanaf de opening een dermate groot succes dat capaciteit op bepaalde dagen gewoonweg onvoldoende was om aan de toenemende vraag van gasten te voldoen. Enkele deuren verder krijgt Harold de kans om een nieuw object aan te huren. Op deze locatie zal binnenkort het nieuwe concept worden geopend. 

De financiering

De financiering is bestemd voor de volledige verbouwing en inrichting van het casco pand. De totale financieringsbehoefte (inclusief voorfinanciering BTW) bedraagt afgerond € 590.000. Het ingebrachte eigen vermogen bedraagt afgerond € 140.000, toeleveranciers dragen afgerond € 250.000 bij. De resterende langlopende financieringsbehoefte komt uit op € 200.000. Vanwege de verbouwing zijn de eerste twee maanden aflossingsvrij. 

De vooruitzichten

De geprognosticeerde omzet voor 2021 (opening augustus) bedraagt afgerond € 500.000 met een geprognosticeerde EBITDA van afgerond € 76.000 en een kasstroom van € 64.000. Voor 2022 bedraagt de geprognosticeerde omzet € 1.25 mln met een EBITDA van afgerond € 210.000 en een kasstroom van € 180.000. De kasstroom is ruim voldoende voor de langlopende financieringsverplichtingen. De ondernemer is niet afhankelijk van inkomen uit dit nieuwe concept i.v.m. de reeds bestaande activiteiten.

Ratio's

  Opening 2021 2022
Solvabiliteit           26,6% 25,3% 42,2%
Liquiditeit 6,63 1,90 2,62
Totale Schuld /EBITDA   5.68 1.72
HCN Loan Coverage Ratio   7.26 5.24


Juridische structuur

Crowdfunding

Brother Louie is het  tweede concept dat deels via crowdfunding wordt gefinancierd. In 2017 is ook voor de eerste vestiging crowdfunding succesvol ingezet. Horeca Crowdfunding Nederland is wat mij betreft het enige platform voor onze sector. Dat hebben ze de afgelopen jaren en zelfs (of juist) in 'Coronatijd' wel bewezen. Met name het persoonlijke contact, snel schakelen en de kennis van de markt maakt hen voor mij de ideale partner.

Meer Info:

Facebook 

Instagram

Website Boca Bar & Kitchen 

Datum Geïnvesteerd bedrag
8 juni 2021 € 50.000,00
8 juni 2021 € 30.000,00
8 juni 2021 € 15.000,00
8 juni 2021 € 5.000,00
8 juni 2021 € 5.000,00
8 juni 2021 € 5.000,00
8 juni 2021 € 3.500,00
8 juni 2021 € 3.000,00
8 juni 2021 € 2.500,00
8 juni 2021 € 2.500,00
8 juni 2021 € 2.500,00
8 juni 2021 € 2.500,00
8 juni 2021 € 2.500,00
8 juni 2021 € 2.500,00
8 juni 2021 € 1.500,00
8 juni 2021 € 1.500,00
8 juni 2021 € 1.500,00
8 juni 2021 € 1.500,00
8 juni 2021 € 1.250,00
8 juni 2021 € 1.250,00
8 juni 2021 € 1.250,00
8 juni 2021 € 1.250,00
8 juni 2021 € 1.250,00
8 juni 2021 € 1.000,00
8 juni 2021 € 1.000,00
8 juni 2021 € 1.000,00
8 juni 2021 € 1.000,00
8 juni 2021 € 1.000,00
8 juni 2021 € 1.000,00
8 juni 2021 € 1.000,00
8 juni 2021 € 1.000,00
8 juni 2021 € 1.000,00
8 juni 2021 € 1.000,00
8 juni 2021 € 1.000,00
8 juni 2021 € 1.000,00
8 juni 2021 € 1.000,00
8 juni 2021 € 1.000,00
8 juni 2021 € 1.000,00
8 juni 2021 € 1.000,00
8 juni 2021 € 1.000,00
8 juni 2021 € 1.000,00
8 juni 2021 € 750,00
8 juni 2021 € 750,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 500,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00
8 juni 2021 € 250,00