loading...

Butta La Pasta Amsterdam

Butta La Pasta Amsterdam

Project nr.: 1184 Financieringsbedrag: € 140.000,00
Bedrijfstype: Restaurant Geïnvesteerd: € 140.000,00
Kenmerk financiering: Opstarten bedrijf Rente per jaar: 8%
Categorie: Looptijd annuiteit: 48 mnd
Aflossingsvrij: Ja Looptijd aflossingsvrij: 2 mnd
€ 140.000,00 geïnvesteerd
100% gefinancierd
134 investeerders
14uur geleden
Butta La Pasta Amsterdam Horeca Crowdfunding 32.png
Butta La Pasta Amsterdam Horeca Crowdfunding 39.png
Butta La Pasta Amsterdam Horeca Crowdfunding 25.png
Butta La Pasta Amsterdam Horeca Crowdfunding 28.png
Butta La Pasta Amsterdam Horeca Crowdfunding 40.png
Butta La Pasta Amsterdam Horeca Crowdfunding 12.jpg
Butta La Pasta Amsterdam Horeca Crowdfunding 15.jpg
Butta La Pasta Amsterdam Horeca Crowdfunding 16.jpg
Butta La Pasta Amsterdam Horeca Crowdfunding 13.jpg
Butta La Pasta Amsterdam Horeca Crowdfunding 32.png
Butta La Pasta Amsterdam Horeca Crowdfunding 39.png
Butta La Pasta Amsterdam Horeca Crowdfunding 25.png
Butta La Pasta Amsterdam Horeca Crowdfunding 28.png
Butta La Pasta Amsterdam Horeca Crowdfunding 40.png
Butta La Pasta Amsterdam Horeca Crowdfunding 12.jpg
Butta La Pasta Amsterdam Horeca Crowdfunding 15.jpg
Butta La Pasta Amsterdam Horeca Crowdfunding 16.jpg
Butta La Pasta Amsterdam Horeca Crowdfunding 13.jpg

Recensie HCN

De ondernemers hebben ruime werkervaring opgebouwd in de sector en tevens is er ondernemerservaring aanwezig. De groep importeert zelf haar producten voor de restaurants. De locatie beoordelen wij als aantrekkelijk en het authentieke restaurantconcept speelt in op de hedendaagse wensen en behoeften. De ondernemers tekenen hoofdelijk mee en HCN neemt een verpanding op de inventaris van de twee vestigingen in Amsterdam. Een vijf sterrenclassificatie is naar onze mening te rechtvaardigen.

Het concept

Butta la Pasta is gelegen aan het Stadionplein 13 te Amsterdam, een horeca concentratiegebied dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot nieuwe hotspot. Het wordt een pasta- en wijnbar waarbij de focus ligt op verse, ambachtelijke pasta die dagelijks met de hand wordt gemaakt. Het wordt gecombineerd met zorgvuldig geselecteerde wijnen van onafhankelijke producenten uit heel Italië – elk met een eigen karakter, authenticiteit en verhaal. “Butta la Pasta” is een vertrouwde Italiaanse uitdrukking die letterlijk betekent: “gooi de pasta erin". Het is iets wat iemand (vaak mamma of nonna) roept vanuit de keuken als de saus klaar is en het tijd is om de pasta te koken – een huiselijke, informele uitnodiging dat de maaltijd gaat beginnen. De inrichting wordt authentiek Italiaans (vintage) die doet denken aan het oude Italië. Met circa 40 couverts binnen wordt de gewenste huiselijke, intieme sfeer geborgd. Het sfeervolle terras biedt plaats aan 20 couverts. Butta La Pasta zal 6 dagen per week geopend zijn van 12.00 tot circa 22.00 uur. Naar verwachting zal het restaurant eind september de deuren openen. 

De ondernemers

Cathy Luo, Giovanni Bravo en Donato Altamura brengen een unieke combinatie van diepgaande en brede expertise binnen de horecasector – van vastgoedstrategie en voedselproductie tot keukenbeheer en bedrijfsontwikkeling samen. Elk van de drie partners heeft uitgebreide ervaring vanuit een ander deel van de branche wat een dynamisch en goed uitgebalanceerd team maakt,  dat in staat is om doordachte, schaalbare en belevingsgerichte horecaconcepten te realiseren. De eerste vestiging in Amsterdam opende in juni haar deuren: Rosso Pizza Bar 

Cathy Luo heeft het grootste deel van haar carrière gewerkt in hotelontwikkeling en haalbaarheidsstudies, in dienst van ’s werelds grootste hotelketen (Marriott International). Ze heeft meer dan 150 projecten in de Azië-Pacific regio geanalyseerd voor breed toegankelijke en luxe hotels.  Hierdoor heeft zij diepgaand inzichten in locatieanalyse, marktvraag, demografie en conceptlevensvatbaarheid opgebouwd. Haar analytische benadering is essentieel voor het vinden van kansrijke locaties en het ontwikkelen van concepten die aansluiten bij de lokale markt en vormt zo de basis van de groeistrategie van de groep.

Giovanni Bravo is geboren en getogen in een klein Italiaans dorp maar woont, studeert en werkt sinds zijn achttiende in wereldsteden als New York, Dubai, Zürich en Hongkong. Zijn carrière in de horeca omvat restaurantbeheer, evenementenorganisatie en sales (Marriott International). De afgelopen 13 jaar leidde hij met succes een delicatessendistributiebedrijf in Hongkong en Macau (Bravo Fine Foods) dat topkwaliteit internationale producten leverde aan toonaangevende hotels en restaurants. Na de coronapandemie speelde Giovanni een sleutelrol in de ontwikkeling van een 1.200 m² grote centrale keuken in Hongkong, gericht op de productie van hoogwaardige, kant-en-klare Italiaanse gerechten voor restaurantgroepen – een project dat hij van begin tot eind realiseerde.

Donato Altamura komt uit Puglia, Italië en begon zijn culinaire loopbaan bij Cipriani, het iconische luxe horecamerk, waar hij werkte in Ibiza, Abu Dhabi, Dubai en Hongkong. Hij groeide door tot souschef en ontwikkelde diepgaande kennis van keukenbeheer, kwaliteitsbewaking en operationele consistentie. Later sloeg hij de handen ineen met Giovanni om leiding te geven aan het productiekeukenproject in Hongkong waar hij verantwoordelijk was voor receptontwikkeling, procesoptimalisatie en efficiëntie. Donato is daarnaast medeoprichter van Beyond Plastic, een leverancier van duurzame huishoud- en wegwerpartikelen voor de horeca waarmee hij zijn toewijding aan innovatie en verantwoord ondernemen laat zien.

De financiering

De financiering is bestemd voor de verbouwing en inrichting van deze nieuwe horecazaak. De totale financieringsbehoefte inclusief btw is geprognosticeerd op afgerond €300.000. Er wordt voor afgerond €130.000 aan risicodragend kapitaal ingebracht en de btw wordt zelf (voor)gefinancierd. De resterende langlopende financieringsbehoefte komt uit op €140.000. In verband met de verbouwing zijn de eerste twee maanden aflossingsvrij. Over deze maanden wordt uitsluitend de geboden rente vergoed.

De vooruitzichten

De verwachting is dat het restaurant eind september haar deuren kan openenen. De geprognosticeerde omzet voor 2025 is begroot op afgerond €335.000 met een EBITDA van afgerond €30.000 en een kasstroom van afgerond €23.000. Voor 2026 is een omzet begroot van afgerond €830.000 met een EBITDA van afgerond €133.000 en een kasstroom van afgerond €104.000. De ondernemer(s) zijn niet afhankelijk van inkomen uit deze exploitatie. 

Ratio's

  Opening 2025 2026
Solvabiliteit           47,9% 50,8% 63,7%
Liquiditeit 1.13 0.96 2.28
Totale Schuld /EBITDA   4.66 0.88
HCN Loan Coverage Ratio   3.93 2.98

 

De juridische structuur

Crowdfunding

Via een relatie kwamen wij in contact met Horeca Crowdfunding Nederland, omdat bancaire instellingen geen startende exploitaties financieren. Tijdens de eerste gesprekken merkten wij dat ze erg bekend zijn met de Amsterdamse markt en ze hebben vele projecten in Amsterdam succesvol gefinancierd. Ook zijn ze bekend met de Italiaanse keuken. Voor ons biedt crowdfunding een mooie gelegenheid om ons concept voor de opening alvast bekend te maken bij de crowd van HCN. Ten opzichte van andere crowdfunding platformen,  hebben ze veel meer investeerders die een 'connectie' hebben met de horeca.

Meer informatie

Website

Termijn Betaaldatum Beginsaldo Betaling Hoofdsom Rente Investfee Ontvangen
1 02-07-2025 2.000,00 12,64 0,00 13,34 0,70 12,64
2 02-08-2025 2.000,00 12,64 0,00 13,34 0,70 25,27
3 02-09-2025 2.000,00 48,13 35,49 13,34 0,70 73,40
4 02-10-2025 1.964,51 48,13 35,73 13,10 0,70 121,53
5 02-11-2025 1.928,78 48,13 35,97 12,86 0,70 169,66
6 02-12-2025 1.892,81 48,13 36,21 12,62 0,70 217,79
7 02-01-2026 1.856,60 48,13 36,45 12,38 0,70 265,92
8 02-02-2026 1.820,16 48,13 36,69 12,14 0,70 314,05
9 02-03-2026 1.783,46 48,13 36,94 11,89 0,70 362,18
10 02-04-2026 1.746,53 48,13 37,18 11,65 0,70 410,31
11 02-05-2026 1.709,35 48,13 37,43 11,40 0,70 458,44
12 02-06-2026 1.671,92 48,13 37,68 11,15 0,70 506,57
13 02-07-2026 1.634,24 48,13 37,93 10,90 0,70 554,70
14 02-08-2026 1.596,30 48,13 38,18 10,65 0,70 602,83
15 02-09-2026 1.558,12 48,13 38,44 10,39 0,70 650,96
16 02-10-2026 1.519,68 48,13 38,69 10,14 0,70 699,09
17 02-11-2026 1.480,99 48,13 38,95 9,88 0,70 747,22
18 02-12-2026 1.442,04 48,13 39,21 9,62 0,70 795,35
19 02-01-2027 1.402,82 48,13 39,47 9,36 0,70 843,48
20 02-02-2027 1.363,35 48,13 39,74 9,09 0,70 891,61
21 02-03-2027 1.323,61 48,13 40,00 8,83 0,70 939,74
22 02-04-2027 1.283,61 48,13 40,27 8,56 0,70 987,87
23 02-05-2027 1.243,34 48,13 40,54 8,29 0,70 1.036,00
24 02-06-2027 1.202,81 48,13 40,81 8,02 0,70 1.084,13
25 02-07-2027 1.162,00 48,13 41,08 7,75 0,70 1.132,26
26 02-08-2027 1.120,92 48,13 41,35 7,48 0,70 1.180,39
27 02-09-2027 1.079,57 48,13 41,63 7,20 0,70 1.228,52
28 02-10-2027 1.037,94 48,13 41,91 6,92 0,70 1.276,65
29 02-11-2027 996,03 48,13 42,19 6,64 0,70 1.324,78
30 02-12-2027 953,85 48,13 42,47 6,36 0,70 1.372,91
31 02-01-2028 911,38 48,13 42,75 6,08 0,70 1.421,04
32 02-02-2028 868,63 48,13 43,03 5,80 0,70 1.469,17
33 02-03-2028 825,59 48,13 43,32 5,51 0,70 1.517,30
34 02-04-2028 782,27 48,13 43,61 5,22 0,70 1.565,43
35 02-05-2028 738,66 48,13 43,90 4,93 0,70 1.613,56
36 02-06-2028 694,76 48,13 44,19 4,64 0,70 1.661,69
37 02-07-2028 650,57 48,13 44,49 4,34 0,70 1.709,82
38 02-08-2028 606,08 48,13 44,79 4,04 0,70 1.757,95
39 02-09-2028 561,29 48,13 45,08 3,75 0,70 1.806,08
40 02-10-2028 516,21 48,13 45,38 3,45 0,70 1.854,21
41 02-11-2028 470,82 48,13 45,69 3,14 0,70 1.902,34
42 02-12-2028 425,14 48,13 45,99 2,84 0,70 1.950,47
43 02-01-2029 379,14 48,13 46,30 2,53 0,70 1.998,60
44 02-02-2029 332,85 48,13 46,61 2,22 0,70 2.046,73
45 02-03-2029 286,24 48,13 46,92 1,91 0,70 2.094,86
46 02-04-2029 239,32 48,13 47,23 1,60 0,70 2.142,99
47 02-05-2029 192,09 48,13 47,55 1,28 0,70 2.191,12
48 02-06-2029 144,55 48,13 47,86 0,97 0,70 2.239,25
49 02-07-2029 96,68 48,13 48,18 0,65 0,70 2.287,38
50 02-08-2029 48,50 48,13 48,51 0,32 0,70 2.335,51
Totaal 0,00 2.335,51 2.000,00 370,51 35,00 0,00
Afrondingsverschillen voorbehouden
Datum Geïnvesteerd bedrag
1 augustus 2025 € 7.500,00
1 augustus 2025 € 5.000,00
1 augustus 2025 € 5.000,00
1 augustus 2025 € 3.000,00
1 augustus 2025 € 3.000,00
1 augustus 2025 € 3.000,00
1 augustus 2025 € 2.500,00
1 augustus 2025 € 2.500,00
1 augustus 2025 € 2.500,00
1 augustus 2025 € 2.500,00
1 augustus 2025 € 2.500,00
1 augustus 2025 € 2.500,00
1 augustus 2025 € 2.500,00
1 augustus 2025 € 2.500,00
1 augustus 2025 € 2.500,00
1 augustus 2025 € 2.000,00
1 augustus 2025 € 2.000,00
1 augustus 2025 € 2.000,00
1 augustus 2025 € 2.000,00
1 augustus 2025 € 2.000,00
1 augustus 2025 € 2.000,00
1 augustus 2025 € 2.000,00
1 augustus 2025 € 2.000,00
1 augustus 2025 € 2.000,00
1 augustus 2025 € 2.000,00
1 augustus 2025 € 2.000,00
1 augustus 2025 € 1.500,00
1 augustus 2025 € 1.500,00
1 augustus 2025 € 1.500,00
1 augustus 2025 € 1.000,00
1 augustus 2025 € 1.000,00
1 augustus 2025 € 1.000,00
1 augustus 2025 € 1.000,00
1 augustus 2025 € 1.000,00
1 augustus 2025 € 1.000,00
1 augustus 2025 € 1.000,00
1 augustus 2025 € 1.000,00
1 augustus 2025 € 1.000,00
1 augustus 2025 € 1.000,00
1 augustus 2025 € 1.000,00
1 augustus 2025 € 1.000,00
1 augustus 2025 € 1.000,00
1 augustus 2025 € 1.000,00
1 augustus 2025 € 1.000,00
1 augustus 2025 € 1.000,00
1 augustus 2025 € 1.000,00
1 augustus 2025 € 1.000,00
1 augustus 2025 € 1.000,00
1 augustus 2025 € 1.000,00
1 augustus 2025 € 1.000,00
1 augustus 2025 € 1.000,00
1 augustus 2025 € 1.000,00
1 augustus 2025 € 1.000,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00
1 augustus 2025 € 500,00