loading...

De Waard van Napels

De Waard van Napels

Project nr.: 802 Financieringsbedrag: € 83.000,00
Bedrijfstype: Restaurant Geïnvesteerd: € 83.000,00
Kenmerk financiering: Bedrijfsovername en verbouwing Rente per jaar: 7.5%
Categorie: Looptijd annuiteit: 48 mnd
Aflossingsvrij: Ja Looptijd aflossingsvrij: 2 mnd
€ 83.000,00 geïnvesteerd
100% gefinancierd
129 investeerders
1jaar geleden
Horeca Crowdfunding Nederland - Waard van Napels 2.jpeg
Horeca Crowdfunding Nederland - Waard van Napels 4.jpeg
Horeca Crowdfunding Nederland - Waard van Napels 5.jpeg
Horeca Crowdfunding Nederland - Waard van Napels 3.jpeg
Horeca Crowdfunding Nederland - Waard van Napels 7.png
Horeca Crowdfunding Nederland - Waard van Napels 8.png
Horeca Crowdfunding Nederland - Waard van Napels 6.png
Horeca Crowdfunding Nederland - Waard van Napels 2.jpeg
Horeca Crowdfunding Nederland - Waard van Napels 4.jpeg
Horeca Crowdfunding Nederland - Waard van Napels 5.jpeg
Horeca Crowdfunding Nederland - Waard van Napels 3.jpeg
Horeca Crowdfunding Nederland - Waard van Napels 7.png
Horeca Crowdfunding Nederland - Waard van Napels 8.png
Horeca Crowdfunding Nederland - Waard van Napels 6.png

Recensie HCN

De ondernemers hebben veel horeca-ervaring opgebouwd. De locatie beoordelen wij als aantrekkelijk. HCN neemt verpanding op de inventaris en de ondernemers tekenen hoofdelijk mee. Op basis van de uitgevoerde assessment is een 4 sterrenclassificatie te rechtvaardigen.

Het concept

De missie van de ondernemers is om de omgeving te laten kennismaken met de verfijnde Italiaanse keuken met Friese inslag en dat De Waard van Napels een nieuwe hotspot van Dokkum wordt. Tevens willen de ondernemers werken aan een hernieuwd imago voor de horeca waardoor nieuwe jonge gemotiveerde mensen in aanraking komen met de "nieuwe" horeca.

De keuken draagt Italië op zijn best uit. De traditionele Napolitaanse pizza oven wordt de spil in de keuken. Dit is een oven met vulkanische steen waarin een pizza in ongeveer 60/90 seconden gebakken kan worden. In deze oven zal ook een diversiteit aan huisgemaakte broodsoorten worden bereid.

De Italiaanse keuken krijgt zeker ook een vleugje Friesland. Denk aan Friese lokale producten verwerkt in de Italiaanse gerechten. De al bestaande moestuin van Friese grond speelt daar een grote rol in. De Italiaans-Friese keuken wordt uniek in de regio. Traditionele gerechten worden in een modern jasje gestoken. De keuken zal bestaan uit een jong en ambitieus team onder leiding van Michael Roest. Ambacht in de keuken overdragen aan een nieuwe generatie speelt een grote rol. Ambachtelijk koken is Michael Roest op het lijf geschreven waarbij hij zijn eigen stijl gebruikt. Hij gaat gebruik maken van regionale producten en ambieert perfectie in ieder gerecht. Verse pasta’s en sour dough pizza maken zijn specialiteiten die Michael Roest al jaren beheerst in zijn keuken.

Het restaurant is gevestigd aan de Hoogstraat 1 in het centrum van Dokkum. Het over te nemen restaurant wordt in een nieuw jasje gestoken waarbij de Italiaanse keuken centraal staat. Het restaurant wordt laagdrempelig met kwaliteit en authenticiteit hoog in het vaandel. Op de kaart komen kleinere à la carte gerechten, maar ook Napolitaanse pizza's. En voor een totaal beleving is ook de mogelijkheid te kiezen voor een verrassingsmenu van 3 tot 6 gangen.

De ondernemers

Na jarenlang samen te hebben gewerkt gaan chef Michael Roest en gastheer Salvatore Apuzzo hun krachten bundelen in een nieuw restaurant. Michael Roest is al jaren een gerenommeerd top chef. Hij is voormalig eigenaar van de Waard van Ternaard en tot voor kort de Waard van Dokkum. Michael Roest is een ware ambassadeur voor de regio, hij heeft zijn kennis en kunde veelal bewezen door verschillende kwalificaties in de culinaire wereld. “Wy probearje yn in moanne de tiid de boel wat te ferbouwen, sadat wy yn april de minsken wolkom hjitte kinne“, vertelt Roest.

Salvatore Apuzzo is een geboren Napoletaan en al jaren de maître van Michael Roest. Salvatore is de passie voor het authentiek Italiaanse eten met de paplepel ingegoten. De Italiaanse keuken gaat van generatie op generatie. Deze passie draagt hij uit in zijn vak als maître maar ook als docent Gastronomie aan de horecavakschool. Salvatore wordt de spil aan het de voorkant van het restaurant. Gastvrijheid op zijn Italiaans is wat hij uitstraalt. Hij heeft veel kennis van wijn-spijs beleving. Ook hier speelt de overdracht van het vak naar de jongere generatie een grote rol, alsmede de connectie met de horecavakschool.

De financiering

De financiering is primair bestemd voor de overname, kleine verbouwing en herinrichting van het restaurant. De totale financieringsbehoefte inclusief voorfinanciering BTW is geprognosticeerd op afgerond €163.000. De eigen inbreng inclusief de verstrekking van een lening door de verkoper komt uit op €50.000. Een deel van de langlopende financieringsbehoefte wordt gefinancierd via een geborgde lening. De resterende langlopende financieringsbehoefte komt uit op €83.000. 

De vooruitzichten

De geprognosticeerde omzet voor 2023 (opening april) bedraagt afgerond €331.000 met een EBITDA van €61.000 en een kasstroom van afgerond €56.000. Voor 2024 (volledig exploitatiejaar) is een omzet begroot van afgerond €481.000 met een EBITDA van €90.000 en een kasstroom van afgerond €84.000. De eerste 2 maanden zijn aflossingsvrij, over deze maanden wordt de geboden rente vergoed.

Ratio's

  Opening 2023 2024
Solvabiliteit           20,0% 13,7% 16,0%
Liquiditeit 1.25 2.52 3.10
Totale Schuld /EBITDA   2.15 1.30
HCN Loan Coverage Ratio   2.48 2.62

 

De juridische structuur

Crowdfunding

Wij werden via onze toeleverancier gewezen op dit platform. Zij werken al jaren naar tevredenheid met Horeca Crowdfunding Nederland. Voor ons is crowdfunding een mooie manier om lokale betrokkenheid te genereren en daarnaast dit unieke restaurant veel bekendheid te kunnen geven. 

Meer info

Instagram

Termijn Betaaldatum Beginsaldo Betaling Hoofdsom Rente Investfee Ontvangen
1 18-03-2024 2.000,00 47,66 35,86 12,50 0,70 47,66
2 18-04-2024 1.964,14 47,66 36,08 12,28 0,70 95,32
3 18-05-2024 1.928,06 47,66 36,31 12,05 0,70 142,98
4 18-06-2024 1.891,75 47,66 36,53 11,83 0,70 190,64
5 18-07-2024 1.855,22 47,66 36,76 11,60 0,70 238,30
6 18-08-2024 1.818,46 47,66 36,99 11,37 0,70 285,96
7 18-09-2024 1.781,46 47,66 37,22 11,14 0,70 333,62
8 18-10-2024 1.744,24 47,66 37,46 10,90 0,70 381,28
9 18-11-2024 1.706,78 47,66 37,69 10,67 0,70 428,94
10 18-12-2024 1.669,09 47,66 37,93 10,43 0,70 476,60
11 18-01-2025 1.631,17 47,66 38,16 10,20 0,70 524,26
12 18-02-2025 1.593,00 47,66 38,40 9,96 0,70 571,92
13 18-03-2025 1.554,60 47,66 38,64 9,72 0,70 619,58
14 18-04-2025 1.515,96 47,66 38,88 9,48 0,70 667,24
15 18-05-2025 1.477,08 47,66 39,13 9,23 0,70 714,90
16 18-06-2025 1.437,95 47,66 39,37 8,99 0,70 762,56
17 18-07-2025 1.398,58 47,66 39,62 8,74 0,70 810,22
18 18-08-2025 1.358,96 47,66 39,86 8,50 0,70 857,88
19 18-09-2025 1.319,10 47,66 40,11 8,25 0,70 905,54
20 18-10-2025 1.278,99 47,66 40,36 8,00 0,70 953,20
21 18-11-2025 1.238,62 47,66 40,62 7,74 0,70 1.000,86
22 18-12-2025 1.198,01 47,66 40,87 7,49 0,70 1.048,52
23 18-01-2026 1.157,14 47,66 41,13 7,23 0,70 1.096,18
24 18-02-2026 1.116,01 47,66 41,38 6,98 0,70 1.143,84
25 18-03-2026 1.074,63 47,66 41,64 6,72 0,70 1.191,50
26 18-04-2026 1.032,99 47,66 41,90 6,46 0,70 1.239,16
27 18-05-2026 991,08 47,66 42,16 6,20 0,70 1.286,82
28 18-06-2026 948,92 47,66 42,43 5,93 0,70 1.334,48
29 18-07-2026 906,49 47,66 42,69 5,67 0,70 1.382,14
30 18-08-2026 863,80 47,66 42,96 5,40 0,70 1.429,80
31 18-09-2026 820,84 47,66 43,23 5,13 0,70 1.477,46
32 18-10-2026 777,62 47,66 43,50 4,86 0,70 1.525,12
33 18-11-2026 734,12 47,66 43,77 4,59 0,70 1.572,78
34 18-12-2026 690,35 47,66 44,04 4,32 0,70 1.620,44
35 18-01-2027 646,30 47,66 44,32 4,04 0,70 1.668,10
36 18-02-2027 601,99 47,66 44,60 3,76 0,70 1.715,76
37 18-03-2027 557,39 47,66 44,87 3,49 0,70 1.763,42
38 18-04-2027 512,52 47,66 45,15 3,21 0,70 1.811,08
39 18-05-2027 467,36 47,66 45,44 2,92 0,70 1.858,74
40 18-06-2027 421,93 47,66 45,72 2,64 0,70 1.906,40
41 18-07-2027 376,20 47,66 46,01 2,35 0,70 1.954,06
42 18-08-2027 330,20 47,66 46,29 2,07 0,70 2.001,72
43 18-09-2027 283,90 47,66 46,58 1,78 0,70 2.049,38
44 18-10-2027 237,32 47,66 46,87 1,49 0,70 2.097,04
45 18-11-2027 190,45 47,66 47,17 1,19 0,70 2.144,70
46 18-12-2027 143,28 47,66 47,46 0,90 0,70 2.192,36
47 18-01-2028 95,82 47,66 47,76 0,60 0,70 2.240,02
48 18-02-2028 48,06 47,66 48,08 0,28 0,70 2.287,68
Totaal 0,00 2.287,68 2.000,00 321,28 33,60 95,32
Afrondingsverschillen voorbehouden
Datum Geïnvesteerd bedrag
29 maart 2023 € 5.000,00
29 maart 2023 € 5.000,00
29 maart 2023 € 2.500,00
29 maart 2023 € 2.500,00
29 maart 2023 € 2.500,00
29 maart 2023 € 2.500,00
29 maart 2023 € 2.500,00
29 maart 2023 € 2.000,00
29 maart 2023 € 2.000,00
29 maart 2023 € 2.000,00
29 maart 2023 € 2.000,00
29 maart 2023 € 1.500,00
29 maart 2023 € 1.500,00
29 maart 2023 € 1.500,00
29 maart 2023 € 1.500,00
29 maart 2023 € 1.500,00
29 maart 2023 € 1.250,00
29 maart 2023 € 1.250,00
29 maart 2023 € 1.250,00
29 maart 2023 € 1.000,00
29 maart 2023 € 1.000,00
29 maart 2023 € 1.000,00
29 maart 2023 € 1.000,00
29 maart 2023 € 1.000,00
29 maart 2023 € 1.000,00
29 maart 2023 € 1.000,00
29 maart 2023 € 750,00
29 maart 2023 € 750,00
29 maart 2023 € 750,00
29 maart 2023 € 750,00
29 maart 2023 € 750,00
29 maart 2023 € 500,00
29 maart 2023 € 500,00
29 maart 2023 € 500,00
29 maart 2023 € 500,00
29 maart 2023 € 500,00
29 maart 2023 € 500,00
29 maart 2023 € 500,00
29 maart 2023 € 500,00
29 maart 2023 € 500,00
29 maart 2023 € 500,00
29 maart 2023 € 500,00
29 maart 2023 € 500,00
29 maart 2023 € 500,00
29 maart 2023 € 500,00
29 maart 2023 € 500,00
29 maart 2023 € 500,00
29 maart 2023 € 500,00
29 maart 2023 € 500,00
29 maart 2023 € 500,00
29 maart 2023 € 500,00
29 maart 2023 € 500,00
29 maart 2023 € 500,00
29 maart 2023 € 500,00
29 maart 2023 € 500,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00
29 maart 2023 € 250,00