loading...

Excite Hotels Rotterdam

Excite Hotels Rotterdam

Project nr.: 273 Financieringsbedrag: € 500.000,00
Bedrijfstype: Hotel Geïnvesteerd: € 500.000,00
Type: Opstart nieuwe vestiging Rente per jaar: 8%
Categorie: Looptijd annuiteit: 48 mnd
€ 500.000,00 geïnvesteerd
100% gefinancierd
380 investeerders
11maanden geleden
Exicite Hotels 1 - HCN.jpg
Le Marin_Room - HCN.jpg
Excite Hotels Horeca Crowdfunding 6.JPG
Excite Hotel Horeca Crowdfunding 1.JPG
Excite Hotel Horeca Crowdfunding 3.jpg
Excite Hotel Horeca Crowdfunding 2.jpg
Hotel Graaf Florisstraat_LI.jpg
Excite Hotels Horeca Crowdfunding 6.jpg
Exicite Hotels 1 - HCN.jpg
Le Marin_Room - HCN.jpg
Excite Hotels Horeca Crowdfunding 6.JPG
Excite Hotel Horeca Crowdfunding 1.JPG
Excite Hotel Horeca Crowdfunding 3.jpg
Excite Hotel Horeca Crowdfunding 2.jpg
Hotel Graaf Florisstraat_LI.jpg
Excite Hotels Horeca Crowdfunding 6.jpg

Recensie HCN

De ondernemers hebben ruim voldoende ondernemerservaring opgebouwd in dit segment. De marktomstandigheden voor de Rotterdamse hotellerie beoordelen wij als gunstig. De locatie is aantrekkelijk gelegen voor de doelgroepen. De totale financieringsbehoefte kan als bedrijfseconomisch verantwoord worden beoordeeld. Een vijfsterrenclassificatie is naar onze mening te rechtvaardigen. Om de fundingcapaciteit van ons platform zo goed mogelijk te benutten en om de liquiditeit te spreiden, is deze financiering het eerste deel van in totaal 2. De ondernemers tekenen voor hoofdelijke aansprakelijkheid en voor verpanding van de aandelen.

Excite hotels

Professionaliteit, betrouwbaarheid en long-term commitment.

Een collectie van inspirerende Urban City Boutique hotels in Nederland, dàt is waar Excite Hotels voor staat en gaat. Kleinschalige (boutique) hotels – met 30 à 80 kamers – voorzien van alle gemakken en service die van een modern Urban City Boutique hotel verwacht mogen worden. Dankzij onze kwalitatieve concepten en een zeer geavanceerd prijsbeleid onderscheiden we ons van kleine familiehotels, maar blijven we weg van de veelal gestandaardiseerde en grote hotels van de internationale ketens. Bijkomend voordeel: zo hoeven we geen ongelijke online distributiestrijd met de hotelreuzen aan te gaan. Dat geld investeren we liever in onze hotels en medewerkers! We willen geen hotel openen om het openen. We hanteren een aantal duidelijke criteria. Voldoet een locatie daar niet aan, dan past de locatie simpelweg niet bij hetgeen wij voor ogen hebben.

Excite Hotels denkt niet in doelgroepen. Haar hotels ontvangen een eclectische mix van mensen die samen de sfeer creëren. Het zijn ontdekkers, in alle leeftijden en typen. Van millennial tot 65 plussers, van zakenreiziger tot lifestyle en design conscious traveller, van internationale student of expat tot buurtbewoner: bij Excite is iedereen vriend van het huis.

X-Factor Excite Hotels:

  • Het verblijf van de gast is een inspirerende ontdekkingstocht;
  • Het hotel verbindt de gast met locals en onontdekte pareltjes in de stad;
  • De basis hospitality behoeften zijn goed, op orde en van hoge kwaliteit zodat de ontdekkingstocht naar avontuur in een nieuwe stad boven verwachting verloopt;
  • Uniek gastheerschap door sensitiviteit en menselijke aandacht;
  • Niet extravagant met onnodige luxe maar waar voor je geld in product en prijs.

 

Er zijn twee bijzondere locaties op ons pad gekomen in de 2e stad van Nederland: Rotterdam. Beide locaties liggen op slechts 800 meter van het centrum. De locatie op het Henegouwerplein 56-58 is inmiddels bijna gereed. Deze is via de bank en eigen middelen gefinancierd. Al snel na het tekenen van het contract voor de eerste vestiging, kregen wij op slechts 250 meter afstand een 2e locatie aangeboden: op de  Graaf Florisstraat 68. Doordat beide hotels op slechts 250 meter afstand gelegen zouden zijn, konden wij synergievoordelen creëeren en daarnaast voorkomen dat een andere speler directe concurrentie in de buurt zou worden. Een kans die wij met beide handen aangegrepen hebben, maar waar wel aanvullende middelen voor nodig zijn. 

Uit een recent onderzoek van de Rabobank is gebleken dat het inkomende toerisme in Rotterdam blijft stijgen de komende jaren. Er wordt zelfs sterkere groei verwacht dan in andere steden in Nederland. Daarnaast zijn zowel David als Albert (de ondernemers) goed bekend en actief in de markt van Rotterdam. Zoals ook aangegeven in het onderzoek van de Rabobank is de horeca- en recreatiesector nog steeds in een groeifase. Echter voorspelt de Rabobank dat de groei in Nederland in 2019 minder zal zijn dan in 2018, maar is het opmerkelijk dat de Amsterdamse hotelmarkt afkoelt en dat de Rotterdamse hotelmarkt op stoom komt! Bron: Rabobank cijfers en trends

Le Petit Marin

Le Petit Marin op de Graaf Florisstraat wordt het kleine broertje van Le Marin aan het historische Henegouwerplein, op steenworp afstand van elkaar in Rotterdam-West. Le Marin dient als hoofdlocatie met 35 luxeuze kamers en suites, een receptie en een sfeervol restaurant. In het restaurant wordt 's ochtends een smaakvol ontbijt geserveerd en in de middag is het restaurant toegankelijk voor zowel de business als leisure gast voor een kop koffie, borrel, cocktail en lichte snack. Le Petit Marin beschikt over 33 ruime kamers en familiekamers en gasten krijgen standaard een goed gevuld ontbijt van Le Marin in een paper brown bag (inbegrepen in de kamerprijs). De meeste mensen die een stad voor het eerst bezoeken, willen een trip maken om nooit meer te vergeten. Dat begrijpen wij helemaal. Een verblijf in Hotel Le Petit Marin is de start van een unieke ontdekkingstocht. Le Petit Marin is een warme, sfeervolle thuisbasis in een stad waar het avontuur op je wacht. Verbaas je over het iconische werk van verschillende kunstenaars en architecten, proef pure Rotterdamse smaken, leer meer over de bijzondere stadshistorie en verbind je met de locals. Kom moe maar voldaan weer thuis bij Le Petit Marin aan de Graaf Florissttraat. 

De ondernemers

Aangenaam kennis te maken! Wij zijn David Reinders Folmer en Albert Kreeft, beiden al geruime tijd zelfstandig ondernemer met ieder ons eigen bedrijf. David runt Urban Residences in Rotterdam en in Maastricht, twee moderne AppartementenHotels in het hartje van de stad met 25 medewerkers en 100 luxe appartementen. Deze worden verhuurd aan toeristen en expats waarbij al jaren bijzonder hoge bezetting word gerealiseerd en die door gasten met een ruime 9 wordt gewaardeerd op platformen als Booking.com en Tripadvisor.

Albert is DGA van “I For Hospitality Group” (IFHG), het grootste Revenuemanagementbedrijf van Nederland. Vanuit IFHG worden op dagelijkse basis door 8 medewerkers de prijzen van ca. 50 hotels in Nederland en alle daarmee samenhangende distributiesystemen beheerd.

1 + 1 = 3

Eigenlijk hebben we een hekel aan clichés, maar soms slaan ze de spijker op de kop.

Onze expertises zijn zeer verschillend, maar volledig complementair aan elkaar. Zo is David een expert op het gebied van Hotel Operations, vastgoedontwikkeling en peoplemanagement. Albert daarentegen is expert op het gebied van revenue management, online distributie en (ICT) systemen. Een ijzersterke combinatie die wordt bekroond met het belangrijkste: de gedeelde passie voor de hotellerie en de drive om van niets een groot iets te maken. Dat betekent:

  • voor de gast: van A-Z, van reservering tot vertrek;
  • voor de medewerkers: met optimaal op elkaar ingestelde systemen en processen.

 

De financiering

De financiering is primair bestemd voor de verbouwing en inrichting van het hotel Le Petit Marin en werkkapitaal voor tijdens de verbouwing. De totale financieringsbehoefte is afgerond € 1.5 mln. De eigen inbreng bedraagt € 150.000. Door de pandeigenaar wordt een achtergestelde lening verstrekt van € 375.000 en vanuit de presale van de kamers wordt reeds € 125.000 gefinancierd. Vanuit leveranciers wordt er € 50.000 gefinancierd. De resterende langlopende financieringsbehoefte komt uit op € 800.000. Vanwege de verbouwing zal dit te financieren bedrag in 2 delen worden gefinancierd, zodat de financieringsverplichtingen meer in lijn lopen met de kasstroom. Het 1e deel bedraagt € 500.000. Over enkele maanden zal dan het 2e deel (van € 300.000) worden gefinancierd. 

De vooruitzichten

De geprognosticeerde omzet voor 2020 bedraagt afgerond € 1.25 mln met een geprognosticeerde kasstroom van afgerond € 230.000. Dit is inclusief management fee. Na aflossing van de langlopende financieringsverplichtinge resteert een surplus van afgerond € 45.000. Voor 2021 wordt bij een lichte groei van de omzet een kasstroom geprognosticeerd van afgerond € 304.000 met een surplus van € 120.000. De management fee vormt een remweg bij eventuele tegenvallers. De kasstroom is voldoende om aan de langlopende financieringsbehoeften te kunnen voldoen.

De juridische structuur

 

Ratio's

  Opening Jaar 1  (2020)
Solvabiliteit 42.8% 52.1%
Rentabiliteit nvt 8.1%
Liquiditeit 0.76 0.96

 

Crowdfunding 

Wij hebben bewust voor crowdfunding gekozen, omdat we hierdoor naamsbekendheid en ambassadeurs voor ons bedrijf kunnen creëren. Ook biedt crowdfunding ons de mogelijkheid om snel te kunnen schakelen. De beoordelaars van Horeca Crowdfunding Nederland denken actief mee. Hun netwerk binnen de horeca is eveneens waardevol.

Meer informatie

Website Le Marin Hotels

Website Urban Residences

Facebook Urban Residences Rotterdam

Facebook Urban Residences Maastricht

Website I For Hospitality

Incentives

Graag bieden wij graag een extra beloning aan voor uw investering:

  • Bij investeringen van € 1.000 tot € 2.000 euro: korting van 25% op de kamerprijs
  • Bij investeringen van € 2.000 tot € 5.000 euro: korting van 50% op de kamerprijs
  • Op investeringen vanaf € 5.000 euro bieden wij u de kamer geheel gratis aan

 

Voor al deze incentives geldt: Verblijf in Le Marin of Le Petit Marin op basis van beschikbaarheid. Maximum verblijfsduur voor de incentive is 2 nachten.

Datum Geïnvesteerd bedrag
26 september 2019 € 750,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 5.250,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 3.000,00
26 september 2019 € 5.000,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 6.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 5.000,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 5.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 2.500,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 5.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 2.000,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 2.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 10.000,00
26 september 2019 € 2.000,00
26 september 2019 € 1.250,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 2.500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 5.250,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 2.000,00
26 september 2019 € 5.250,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 750,00
26 september 2019 € 5.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 2.000,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 1.250,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 5.000,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 4.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 10.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 7.500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 2.000,00
26 september 2019 € 2.000,00
26 september 2019 € 5.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 5.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 9.500,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 5.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 6.000,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 6.000,00
26 september 2019 € 750,00
26 september 2019 € 2.000,00
26 september 2019 € 6.000,00
26 september 2019 € 3.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 2.500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 2.500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 2.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 8.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 5.000,00
26 september 2019 € 2.500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 2.000,00
26 september 2019 € 2.000,00
26 september 2019 € 1.500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.500,00
26 september 2019 € 1.500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 3.500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 3.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 3.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 2.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 2.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 3.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 5.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 2.500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 3.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 2.500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 2.500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 2.500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 2.500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 4.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 2.500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 2.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 2.000,00
26 september 2019 € 2.000,00
26 september 2019 € 10.000,00
26 september 2019 € 3.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 5.000,00
26 september 2019 € 1.500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 2.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 5.000,00
26 september 2019 € 1.500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.500,00
26 september 2019 € 2.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 8.000,00
26 september 2019 € 1.500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 2.000,00
26 september 2019 € 1.500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 5.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 2.500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 2.500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 5.000,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 2.000,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 250,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 5.000,00
26 september 2019 € 2.000,00
26 september 2019 € 500,00
26 september 2019 € 1.000,00
26 september 2019 € 1.000,00