loading...

Le Bistro Diemen

Le Bistro Diemen

Project nr.: 297 Financieringsbedrag: € 55.000,00
Bedrijfstype: Eetcafe Geïnvesteerd: € 55.000,00
Kenmerk financiering: Bedrijfsovername en verbouwing Rente per jaar: 10%
Categorie: Looptijd annuiteit: 18 mnd
€ 55.000,00 geïnvesteerd
100% gefinancierd
5 investeerders
2jaar geleden
Diemen Crowdfunding 5.jpeg
Diemen Crowdfunding 4.jpeg
Diemen Crowdfunding 3.jpeg
Diemen Crowdfunding 6.jpeg
Diemen Crowdfunding 7.jpeg
Diemen Crowdfunding 5.jpeg
Diemen Crowdfunding 4.jpeg
Diemen Crowdfunding 3.jpeg
Diemen Crowdfunding 6.jpeg
Diemen Crowdfunding 7.jpeg

Recensie HCN

LET OP: dit project wordt, mede op verzoek van de ondernemer, uitsluitend aangeboden aan het eigen netwerk, ook omdat er sprake is van een relatief laag leenbedrag. De ondernemer wil zijn droom samen met zijn eigen netwerk kunnen gaan realiseren. Dit project zal daarom niet zichtbaar zijn op de website van Horeca Crowdfunding Nederland. Om te kunnen investeren dient u een account aan te maken. Na het aanmaken van het account kunt u investeren. Uw investering maakt u pas over nadat het project voor 100% gefinancierd is. U ontvangt hierover vanzelf bericht. 

De ondernemer heeft zeer ruime ervaring opgebouwd in de horeca. De overnamesom beoordelen wij als bedrijfseconomisch verantwoord. De ondernemer wordt mede begeleid door een ervaren horeca-ondernemer. Omdat er sprake is van een startende onderneming wordt een 2 sterrenclassificatie toegekend. HCN neemt namens de investeerders de verpanding op de inventaris en de ondernemer tekent hoofdelijk mee.

Het concept

Le Bistro is gelegen aan de Muiderstraatweg 55 te Diemen.  De wijk is sterk in ontwikkeling. Tegenover de zaak is de woonwijk De Sniep gerealiseerd. En op 2 km-er afstand komt het Holland Park 5000. Le Bistro beschikt over een zonnig terras met voldoende parkeergelegenheid in de omgeving. Le Bistro zal zes dagen geopend zijn voor lunch en diner. Daarnaast zal Le Bistro ook een bezorgdienst gaan aanbieden. 

De ondernemer

Peter Meijer is geboren op 2 november 1953 in Amsterdam. Hij volgde de Horeca vakschool in Sint Hubert en liep stage bij Restaurant Ochsen in Lenzburg (Zwitserland). Daarna gaat hij aan de slag als Chef de Pari bij Restaurant Saison d'or (Zurich). Daarna keert hij terug naar Nederland waar hij als zelfstandig werkend kok bij Hotel De Bijenkorf aan de slag gaat. In 1982 wordt hij chefkok bij Bistro Robert in Hilversum. Na 10 jaar besluit hij te verhuizen naar Dublin om als chef aan de slag te gaan bij Restaurant De Tulp. Daarna keert hij terug en gaat hij onder andere werken bij het bekende restaurant Klein Kalfje in Amsterdam. Vanaf 2014 tot heden is Peter Chef bij Brasserie De Corner aan het Scheldeplein. Peter vergaat tijdens zijn carriere verschillende onderscheidingen waaronder de lekkers mossel en lekkerste kalfsbal volgens het Parool. Peter heeft altijd al de ambitie gehad om een keer voor zichzelf te beginnen. Er kwam nu een unieke kans vrij om voor een relatief laag bedrag in eetcafe over te nemen in Diemen. Deze kans heeft hij direct benut. 

De financiering

De financiering is bestemd voor de overname, huurwaarborg en kleine aanpassingen De totale financieringsbehoefte bedraagt afgerond € 55.000. De lening heeft een looptijd van 1,5 jaar en een rente van 10%. 

De vooruitzichten

De omzet voor het 1e exploitatiejaar is begroot op € 375.000. De netto winst voor belastingen is begroot op afgerond € 42.000 met een kasstroom van € 43.000. De geprognosticeerde winst is inclusief een salaris voor de ondernemer. De kasstroom zou voldoende moeten zijn om aan de aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen. 

Ratio's

  2020 2021
Solvabiliteit 8.6% 54,4%
Rentabiliteit nvt 53.1%
Liquiditeit 0,23 1,16

 

De juridische structuur

Crowdfunding

Ik heb bewust voor crowdfunding gekozen, omdat ik  hiermee onze vrienden en kennissen ook deelgenoot kan laten maken van de realisatie van mijn droom. Het leuke aan crowdfunding is dat de rente en verdiensten niet naar een bank gaan maar naar de mensen die ervoor zorgen dat ik mijn droom kan verwezenlijken. Op een spaarrekening wordt momenteel geen rente geboden, dus hoe leuk is het om dan te investeren in een leuke horecazaak....

Incentives

Alle investeerders krijgen bij een eerste bezoek aan mijn nieuwe zaak een gratis fles wijn en worden uitgenodigd voor de opening.

Datum Geïnvesteerd bedrag
14 december 2019 € 41.500,00
14 december 2019 € 5.000,00
14 december 2019 € 5.000,00
14 december 2019 € 2.500,00
14 december 2019 € 1.000,00