loading...

Maximiliano Laren

Maximiliano Laren

Project nr.: 214 Financieringsbedrag: € 175.000,00
Bedrijfstype: Restaurant/ wijnbar Geïnvesteerd: € 175.000,00
Type: Bedrijfsovername en verbouwing Rente per jaar: 8%
Categorie: Looptijd annuiteit: 60 mnd
€ 175.000,00 geïnvesteerd
100% gefinancierd
140 investeerders
3maanden geleden
Maximiliano - HCN 1.png
Maximiliano - HCN 2.png
Maximiliano - HCN 3.png
Maximiliano - HCN 1.png
Maximiliano - HCN 2.png
Maximiliano - HCN 3.png

Recensie HCN

De locatie beoordelen wij als gunstig in het primaire marktgebied. Een reeds gevestigde onderneming wordt overgenomen. De ondernemer heeft ruime horeca-ervaring opgebouwd. De familie heeft een borgstelling verstrekt op een deel van het te financieren bedrag. HCN financiert samen met de verkopende partij. Ondanks het feit dat er sprake is van een startende onderneming, kan mede vanwege de verstrekte borgstelling en de aanwezige ervaring en het netwerk van de ondernemer een 3 sterrenclassificatie worden toegekend. HCN heeft samen met de verkoper de verpanding op de aandelen van de B.V. en de ondernemer tekent hoofdelijk mee.

Het concept

Maximiliano wordt gevestigd aan de Brink 10 in Laren (Noord-Holland) op het kleinschalige 'horecaplein' midden in het centrum. De locatie beschikt over circa 100 couverts binnen en heeft een terrascapaciteit van circa 80 zitplaatsen.

Bij Maximiliano (“Max” voor de locals) draait het om ambacht en een gezellige beleving. Wij bezorgen u een onvergetelijke tijd, niet alleen door mooi gepresenteerde en overheerlijke Italiaanse gerechten, maar ook door de enthousiaste medewerkers en perfect afgestemde muziek. Het interieur is warm, sophisticated, gezellig, New York style. Je waant je in een Fellini film, je hebt het gevoel dat Marcello Mastroianni zo komt binnen lopen met Sophia Loren aan zijn arm. De mix van een indrukwekkende menukaart, warme sfeer en uitstekende kwaliteit maken dit restaurant tot een unieke ervaring in plaats van een 'simpel' avondje uit. De chefkok, die de scepter zwaait, is afkomstig uit Rome en is een vriend van de familie. Hij heeft jarenlange (internationale) ervaring en heeft gewerkt voor grote hotelketens en top off the bill restaurants. Bij de inkoop van onze ingrediënten is hij gefocust op kwaliteit, versheid, seizoen en diervriendelijk. Waar mogelijk doen wij onze inkoop bij locale boeren.

Maximiliano is open voor brunch, lunch, borrel en diner, geheel in New York style. De brunchkaart bestaat uit zowel klassieke als eigentijdse brunchgerechten. Tijdens de lunch serveren wij mooie broodjes, frisse salades, pasta’s en andere Italiaanse specialiteiten. Onze gast is welkom voor een snelle lunch, maar kan hier ook goed terecht voor een uitgebreide (business)lunch onder het genot van een goed glas wijn. De dinerkaart is breed en gevarieerd. De smaakvolle gerechten worden bereid op basis van authentieke recepten van de familie d’Antuono, maar met een moderne twist. Enkele van onze specialiteiten zijn de pasta parmigiano (verse pasta aan tafel bereid in een Parmezaanse kaas), linguine met kreeft, dorade in zeezout en een bistecca van de grill. En… niet te vergeten de scroppino van Carmine’s hand! Ook voor een borrel of cocktail bent u bij ons meer dan welkom! Maximiliano heeft een prachtige bar en een breed scala aan kwalitatieve (sterke) dranken op voorraad. Jarig, een jubileum te vieren of een kerstborrel? Bij Maximiliano houden wij wel van een feestje! Wij denken graag mee om u een heel gezellige en feestelijke avond te bezorgen. Daarnaast zullen wij regelmatig zelf Italian style borrels organiseren, de zogenoemde Aperitivo’s. Zin in een goddelijke pasta maar is die spannende voetbalwedstrijd op tv? Take away of bezorgen is ook een optie. Wij menen dat wij met onze formule in een ruimte springen waar in de omgeving Laren weinig concurrentie te bekennen is. Wij willen gasten aantrekken uit het Gooi maar ook ver daarbuiten!

De ondernemer

Bij Cami d’Antuono (1973) is de horeca met de paplepel ingegoten. Zijn ouders exploiteerden jarenlang de bekende Amsterdamse restaurants: d'Antica en De Pastafabriek. Cami heeft zelf eveneens d' Antica geëxploiteerd en werd  later ook  eigenaar van Cinema Paradiso. Cami woont samen met zijn vrouw en zoon in Blaricum. Cami heeft al enige tijd de ambitie om in zijn 'eigen' woonomgeving een hoofdstadwaardig restaurant te openen. Dit ook mede ingegeven door zijn kennissen en vrienden die hem al vanaf jongs af aan kennen. Derhalve besloot hij opzoek te gaan naar een centraal gelegen locatie, met een ruime (zonnige) terrasfaciliteit. Kort geleden geleden bereikt hij overeenstemming over de overname van Bodega Bodega. Cami is vooral een bekende gastheer en heeft een goed gevoel voor lekker eten, goede wijnen en gezelligheid. Veel vaste gasten van Cami’s Amsterdamse restaurants zijn inmiddels verhuisd naar het Gooi.

De financiering

De financiering is primair bestemd voor de overname van de huidige onderneming, aangevuld met investeringen in verbouwing en nieuw meubilair. De totale financieringsbehoefte bedraagt € 445.000,-. Het ingebrachte risicodragend vermogen bedraagt € 145.000,-. Er resteert daarmee een langlopende financieringsbehoefte van € 300.000,-. Hiervan wordt € 125.000 gefinancierd door de verkopende partij met een looptijd van 5 jaar en een rente van 3,5% en het resterende  bedrag van € 175.000,- door HCN. De verkopende partij zal met zijn leningdeel meegaan in de te verstrekken zekerheden door de ondernemer via HCN Stichting Zekerheden. De ouders van de ondernemer staan borg voor 6 maanden annuïteiten. 

De vooruitzichten

De geprognosticeerde omzet voor 2019 (verwachte opening begin mei) bedraagt afgerond € 950.000,- met een geprognosticeerd resultaat van € 36.000,- en een kasstroom van € 65.000,-. Dit is inclusief management fee. Voor 2020 is een omzet begroot van € 1.3 mln, met een resultaat van afgerond € 80.000,- en een kasstroom van € 107.000,-. Wederom inclusief een management fee. De ondernemer is voor de primaire levensbehoefte niet volledig afhankelijk van inkomen uit de onderneming.  De management fee vormt daarmee  deels een remweg. De geprognosticeerde kasstroom is voldoende om aan de langlopende financieringsverplichtingen te kunnen voldoen (rente- en aflossingen). 

De juridische structuur

Maximiliano wordt geexploiteerd vanuit een B.V.

Ratio's

  Opening Jaar 1
Solvabiliteit 28.4% 35.7%
Rentabiliteit nvt 12.6%
Liquiditeit 3.27 3.06

 

Crowdfunding

Door mijn adviseur was ik geattendeerd op het fenomeen crowdfunding en de kracht daarvan. HCN heeft in het gehele proces actief meegedacht. Ze kennen de sector goed. Het restaurant concept leent zich in uitstekende mate voor creatie van ambassadeurs in en buiten de regio.  

Meer info

Website

Facebook

Incentives

Als blijk van waardering voor het gestelde vertrouwen bieden wij onze investeerders graag een incentive om naast de investering ook kennis te maken met Maximiliano:

  • bij een investering van € 1.000,- € 5.000,- ontvangt u een mooie fles wij bij uw eerste bezoek;
  • bij een investering vanaf € 5.000,- ontvangt u toetreding tot onze business club met elk jaar een exclusieve uitnodiging voor een feestelijke avond met de introductie van de nieuwe wijn-en menukaart. 
Datum Geïnvesteerd bedrag
21 maart 2019 € 9.000,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 1.250,00
21 maart 2019 € 2.000,00
21 maart 2019 € 2.000,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 250,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 4.000,00
21 maart 2019 € 5.000,00
21 maart 2019 € 2.000,00
21 maart 2019 € 5.000,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 2.500,00
21 maart 2019 € 250,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 2.000,00
21 maart 2019 € 250,00
21 maart 2019 € 250,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 250,00
21 maart 2019 € 250,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 2.500,00
21 maart 2019 € 250,00
21 maart 2019 € 250,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 250,00
21 maart 2019 € 250,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 5.250,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 250,00
21 maart 2019 € 250,00
21 maart 2019 € 250,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 1.500,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 2.500,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 250,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 5.000,00
21 maart 2019 € 10.000,00
21 maart 2019 € 250,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 250,00
21 maart 2019 € 250,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 750,00
21 maart 2019 € 250,00
21 maart 2019 € 250,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 5.500,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 2.500,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 250,00
21 maart 2019 € 1.500,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 250,00
21 maart 2019 € 2.500,00
21 maart 2019 € 3.000,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 250,00
21 maart 2019 € 5.000,00
21 maart 2019 € 250,00
21 maart 2019 € 250,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 1.500,00
21 maart 2019 € 250,00
21 maart 2019 € 250,00
21 maart 2019 € 2.500,00
21 maart 2019 € 250,00
21 maart 2019 € 250,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 1.500,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 2.000,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 2.000,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 8.000,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 5.000,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 1.500,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 5.000,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 500,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 250,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 1.000,00
21 maart 2019 € 1.000,00