loading...

Mitts Bar&Kitchen

Mitts Bar&Kitchen

Project nr.: 220 Financieringsbedrag: € 140,000.00
Bedrijfstype: Eetcafe Geïnvesteerd: € 140,000.00
Type: Bedrijfsovername en verbouwing Rente per jaar: 7.5%
Categorie: Looptijd annuiteit: 48 mnd
€ 140,000.00 geïnvesteerd
100% gefinancierd
169 investeerders
1maand geleden
Bar Mitts - HCN1.jpg
Bar Mitts - HCN4.jpeg
Bar Mitts - HCN5.jpeg
Bar Mitts - HCN2.jpg
Bar Mitts - HCN6.jpeg
Bar Mitts - HCN3.jpg
Bar Mitts - HCN1.jpg
Bar Mitts - HCN4.jpeg
Bar Mitts - HCN5.jpeg
Bar Mitts - HCN2.jpg
Bar Mitts - HCN6.jpeg
Bar Mitts - HCN3.jpg

Recensie HCN

De ondernemer neemt een reeds bestaand bedrijf over en vormt dit om naar zijn eigen concept. De ondernemer is met dit bedrijf startende, hij is eerder ondernemer geweest in een ander horeca concept. Op basis van zijn ervaring en de toekomstige kasstroom van de onderneming, is een 3 sterrenclassificatie te rechtvaardigen. HCN neemt verpanding op de inventaris en de ondernemer tekent hoofdelijk mee.

Het concept

Warme kleuren, een gezellige uitstraling en de geur van verse pita’s van het houtvuur zorgen ervoor dat je je meteen thuis voelt als je vanuit de levendige Javastraat Mitts Bar&Kitchen binnenstapt.

Op de kaart komen kleine gerechten, bedoeld om te delen, maar ook grotere gerechten voor een meergangenmaaltijd. In je eentje snel een hoofdgerecht eten? Ook daar leent de bar zich uitstekend voor. De lunch bestaat uit goed zuurdesembrood met creatieve toppings als geroosterde bloemkool en avocado smash. Voor de drankenkaart kiezen we voor een aantal cocktails, lokale bieren en een kleine selectie goede wijnen. Ook is er keus uit huisgemaakte limonades en warme dranken waaronder koffie en thee.

Het menu wordt klein gehouden zodat tijdens lunch en diner snelle service geboden kan worden. De gerechten hebben duidelijke invloeden uit het Midden-Oosten, een geliefde keuken in Amsterdam. Ottolenghi (Israëlisch-Britse kok) is een grote inspiratiebron, maar het restaurant interpreteert de gerechten op eigen wijze. Mitts onderscheidt zich door de kwaliteit van zowel het eten als de service. Niets kant-en-klaar of de makkelijke weg, maar altijd zelfgemaakt en van hoge kwaliteit.

De ontspannen inrichting maakt Mitts precies waar de Amsterdammer om vraagt. Buiten de deur eten is inmiddels de normaalste zaak van de wereld, maar moet wel gezond en niet te stijfjes. Daarom zijn zowel de sfeer als de prijzen toegankelijk. Het gevoel van een eetcafé wordt gecombineerd met de kwaliteit van een goed restaurant. Gezond en comfortabel eten, dat is waar Mitts voor staat.

Mitts gaat 6 dagen per week open van 11.00 uur tot 23.00 uur. Er zijn 50 couverts, verdeeld over lage tafels, hoge tafels en lange bar. Dankzij de ligging op het zuiden hebben de plaatsen op het terras de hele dag zon. De Javastraat is de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé horeca-hotspot van Amsterdam-Oost en staat bekend om zijn diverse, toonaangevende aanbod.

De ondernemer

Geboren voor het horecavak? Dat mag je bij Thomas van der Meulen (30) wel stellen. Op zijn 13e begon hij als keuken assistent bij de Bokkensprong in Schoorl, op zijn 16e werkte hij al fulltime als gastheer bij Restaurant het Sluisje in Alkmaar. Hij volgde een wijnopleiding (SWEN 2) en maakte promotie naar sommelier en shiftleader. Nog voor hij 20 was leerde hij grote teams aansturen en de rust en harmonie te bewaren op drukke momenten. Hij was verantwoordelijk voor de inkoop en inrichting van de wijnkaart. 

Na vijf jaar pittige en leerzame jaren was het tijd voor een nieuwe stap. Bij het Amsterdamse Soup en Zo - toen met 2 filialen en 22 werknemers - klom Thomas snel op. Hij werd Head Chef en zorgde dat de omzet aanzienlijk steeg, onder meer door kwaliteitsverbetering, goede inkoop, training van nieuw en bestaand personeel en strategische stappen. In 2015 werd hij voor mede-eigenaar van het derde filiaal, dat onder zijn hoede vanaf de eerste dag winstgevend was.  

En nu is het tijd voor een volgende stap, vertelt Thomas:

“Met Mitts ga ik eindelijk honderd procent mijn eigen dromen en ambities volgen. De afgelopen tijd heb ik veel gereisd en over de hele wereld smaken ontdekt. Het meest was ik onder de indruk van de oneindige kruiden- en specerijencombinaties uit het Midden-Oosten. Hier heb ik mijn eigen creatieve draai aan gegeven en de smaken vertaald naar gerechten die passen bij de stad Amsterdam. Warm, veelzijdig , een beetje exotisch en toch toegankelijk. Ik ben niet alleen de bedenker en oprichter van Mitts, maar zal ook in het restaurant aan het roer staan. Zo kan ik zorgen dat de service en het eten constant van de hoogste kwaliteit blijven. Ik vind het belangrijk dat mijn team betrokken is en kennis van zaken heeft, net als ik zelf. Zo heb ik Soup en Zo naar een nieuw niveau weten te tillen en wil ik van Mitts een minstens net zo groot succes maken.”  

De financiering

De totale investering voor de bedrijfsovername en (kleinschalige) restyling bedraagt afgerond € 168.000. De totale financieringsbehoefte inclusief voorfinanciering BTW, huurwaarborg, onvoorziene kosten en pre-openingskosten bedraagt afgerond € 220.000. Het eigen vermogen bedraagt € 80.000. De resterende financieringsbehoefte komt daarmee op € 140.000. 

De vooruitzichten 

De zaak wordt per 1 juni 2019 overgenomen. Er wordt maximaal 2 maanden genomen nodig voor restyling van de zaak. Daar is rekening mee gehouden in de omzetverwachting. De omzet voor de resterende maanden van 2019 in begroot op afgerond € 136.000. De kasstroom voor 2019 (5 maanden exploitatie) is begroot op afgerond € 32.500. De omzet voor 2020 (1e hele exploitatiejaar) is begroot op € 338.000 met een kasstroom van € 67.000. Dat is voldoende om aan de rente- en aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen. In principe is de geprognosticeerde beschikbare kasstroom dus volledig beschikbaar voor financieringsverplichtingen. Daarnaast vormt de meegefinancierde reserve en teruggave BTW een extra buffer. 

De juridische structuur

Mitts wordt in een Eenmanszaak geëxploiteerd.

Ratio's

  Opening Jaar 1
Solvabiliteit 39.0% 43.5%
Rentabiliteit nvt 11.0%
Liquiditeit 0.99 1.64

 

Crowdfunding

Crowdfunding is voor mij de manier om gelijk vanaf het begin mijn onderneming goed neer te zetten. Investeerders zijn naar mijn mening de beste ambassadeurs voor Mitts.  Mond tot mond promotie is een aantrekkelijke en effectieve manier van marketing voeren. Dankzij het vertrouwen van Horeca Crowdfunding Nederland kan ik dit mooie project realiseren.

Meer info

Website Bar-Restaurant Mitts

Datum Geïnvesteerd bedrag
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 4,000.00
25 april 2019 € 2,250.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 1,250.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 3,000.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 1,500.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 5,000.00
25 april 2019 € 5,000.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 750.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 1,500.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 750.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 750.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 750.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 1,500.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 2,000.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 8,000.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 5,000.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 1,500.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 5,000.00
25 april 2019 € 2,500.00
25 april 2019 € 3,000.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 2,000.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 1,250.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 750.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 1,250.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 250.00
25 april 2019 € 1,000.00
25 april 2019 € 500.00
25 april 2019 € 1,000.00