loading...

THRILL GRILL Haarlem

THRILL GRILL Haarlem

Project nr.: 209 Financieringsbedrag: € 216.000,00
Bedrijfstype: Fast casual restaurant Geïnvesteerd: € 216.000,00
Type: Bedrijfsovername Rente per jaar: 7%
Categorie: Looptijd annuiteit: 48 mnd
€ 216.000,00 geïnvesteerd
100% gefinancierd
188 investeerders
2maanden geleden
12.jpg
HCN - TG1.jpg
HCN-TG2.png
HCN-TG3.jpg
HCN-TG5.jpg
HCN-TG6.jpg
12.jpg
HCN - TG1.jpg
HCN-TG2.png
HCN-TG3.jpg
HCN-TG5.jpg
HCN-TG6.jpg

Recensie HCN

De ondernemer neemt een belang in een reeds bestaand bedrijf, dit restaurant maakt onderdeel uit van meerdere vestigingen. Hij heeft veel ervaring opgedaan in het bestaande bedrijf als bedrijfsleider, zijn werklust wordt nu beloond met aandelen. De ondernemer is startende, echter op basis van zijn ervaring, de (historische) kasstroom van de onderneming en de ervaring van de reeds aanwezige vennoot, is een 4 sterrenclassificatie te rechtvaardigen. HCN neemt verpanding op de inventaris en de ondernemer tekent hoofdelijk mee.

Het concept

Geïnspireerd door de ontwikkelingen in de US en UK begonnen topchef Robert Kranenborg en multi-ondernemer Maarten van den Biggelaar in 2013 met hun droom om de ultieme hamburger te maken. Na een jaar proeven, testen en ontwikkelen was de ultieme burger een feit; The Classic Beef Thriller. Om iedereen kennis te laten maken met de nieuwste creatie van Robert Kranenburg werd de Classic Beef Thriller verkocht vanuit een van de eerste foodtrucks in Nederland. Begin 2014 werd THRILL GRILL als restaurantconcept getest met een pop-up restaurant in Amsterdam. Wederom bleek dat het concept een grote aantrekkingskracht had. Samen met voormalig McDonald’s Nederland Marketing Manager Hans Bruning werd het restaurantconcept verder ontwikkeld en opende THRILL GRILL eind 2014 de eerste vestiging in de Pijp in Amsterdam. De vestiging in Haarlem en een tweede vestiging in Amsterdam volgden snel en inmiddels is er ook een vestiging in het centrum van Tilburg.

THRILL GRILL is een duurzaam restaurant concept, integriteit en authenticiteit zitten in de kern van alles wat we doen. Wij combineren de kennis van Michelinster chef Robert Kranenborg met laagdrempelige, populaire gerechten. Onze ongeëvenaarde value-for-money propositie, casual restaurant beleving en toegankelijke producten maakt THRILL GRILL bereikbaar en aantrekkelijk voor iedereen. Wij geloven dat het lekkerste eten begint met de selectie van de beste ingrediënten van de meest betrouwbare leveranciers en goed doordachte en gestandaardiseerde, operationele procedures voor een consistent goede bereiding.

‘Wij serveren eerlijk, lekker en goed eten gemaakt van natuurlijke en zoveel mogelijk lokale ingrediënten van de hoogste kwaliteit’.

Wat begon met 1 ultieme hamburger, groeide al snel uit naar een concept met veel meer gerechten zoals een tournedos en maiskip á la Kranenborg, spare-ribs, bejubelde frietjes maar ook veggie burgers, gegrilde groenten, maaltijd salades en een uitgebreide lunch kaart met onder andere eggs benedict en french toast. THRILL GRILL blijft constant innoveren met lekkere gerechten uit Kranenborg’s TG Foodlab. Daarom introduceren we regelmatig een nieuwe menukaart met steeds verrassende, toegankelijke en betaalbare gerechten.

Na 4 jaar uitgebreid testen, investeren in en ontwikkelen van de formule besloten we eind 2017 om THRILL GRILL te gaan franchisen, met als doel om heel Nederland te veroveren met ons concept. We vonden dit het juiste moment. Nederlanders zijn namelijk steeds bewuster bezig met eten en willen meer kwaliteit op hun bord voor een eerlijke prijs. THRILL GRILL geeft hier op een unieke wijze invulling aan. Door te werken met franchiseondernemers kunnen we ons, nog meer dan voorheen, focussen op het verder optimaliseren van onze formule en worden de zaken winstgevender door de continue operationele aansturing van de franchiseondernemer. De eerste vestiging in Amsterdam wordt inmiddels succesvol gerund door een franchiseondernemer.

Robert, Maarten en Hans zullen samen met het THRILL GRILL team nauw betrokken zijn bij iedere franchisevestiging. Zo zijn er centrale workshops voor franchisenemers ten behoeve van de ontwikkeling van de menukaart in TG Foodlab (Amsterdam), bestaat er een intensief opleidingstraject, geeft Robert verschillende masterclasses en zal er ‘Buddy Begeleiding’ zijn tijdens de opstartfase.

Franchising is een belangrijk onderdeel bij de groeistrategie van THRILL GRILL. Wij werken volgens een full-serviceformule. Dat wil zeggen dat de inkoop, de menukaart, de inrichting en uitstraling, training, marketing en publiciteit van alle vestigingen wordt geregeld door de franchisegever. Wij willen dat onze gasten zich vertrouwd voelen in elk restaurant en graag terugkomen naar onze locaties en dat de franchiseondernemer zich volledig kan richten op de operatie en dus gastbeleving.

In de zomer van 2015 openden we ons tweede restaurant midden in het centrum van Haarlem op de Oude Groenmarkt met een groot, zonnig terras. Vanaf dag 1 was dit restaurant drukbezocht. De omzetten zijn de afgelopen 4 jaar stabiel, ruim boven de 1 miljoen euro. Door een belang van 50% in de THRILL GRILL Haarlem B.V. blijven we als franchisegever nauw betrokken bij de exploitatie.

De ondernemer

De manager van THRILL GRILL Haarlem is Stefan Ossel, een 28-jarige ondernemer. Hij is de kracht achter het succes van het THRILL GRILL restaurant in Haarlem en stuurt zijn team aan met veel passie en inzet. Stefan heeft fantastische resultaten gerealiseerd tijdens zijn werkzaamheden als bedrijfsleider in Haarlem. Met zijn enthousiasme, inzet en passie heeft hij een goed team weten te bouwen. Nadat Stefan een half jaar als bedrijfsleider bij Vlaamsch Broodhuis ervaring heeft opgedaan, is hij klaar voor de stap als franchiseondernemer bij THRILL GRILL. Sinds hij in februari van dit jaar weer verantwoordelijk is voor het restaurant in Haarlem zijn de omzetten ten opzichte van 2018 substantieel gestegen en de personeelskosten drastisch gedaald. Stefan heeft twee studies afgerond: MBO Hospitality Management & Entrepreneur en HBO Toegepaste Psychologie. Volgens Stefan is dit een perfecte combinatie voor een horecaondernemer.

Ik ben vanaf de opening begonnen als medewerker bediening bij THRILL GRILL Haarlem en ik heb mezelf opgewerkt tot bedrijfsleider. Als bedrijfsleider ben ik ruim anderhalf jaar verantwoordelijk geweest voor het restaurant en heb erg mooie resultaten weten te realiseren. THRILL GRILL ken ik dus van binnen en buiten en ik zie het echt als een geweldige kans om nu als franchisenemer het succes van deze formule en dit restaurant nog verder uit te bouwen. Door mijn ervaring van de afgelopen jaren weet ik alles van THRILL GRILL, van het concept tot aan managementtaken, en van bedieningswerkzaamheden tot aan keukenwerkzaamheden. Ik kan zodoende echt een vliegende start maken. Sinds ik weer begonnen ben bij THRILL GRILL Haarlem in februari 2019 heb ik alweer laten zien wat het potentieel is van deze zaak. De omzet is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 10% gestegen en de personeelskosten zijn met 30% gedaald.

Het draait bij mij om hard werken, waarbij de gast en service centraal staan. Hierbij is coaching en begeleiding van het personeel belangrijk. Ik vind het enorm leuk om mijn personeel te trainen in productkennis, helicopterview, up- en cross-sell en gastgerichtheid. Dit draagt bij aan de ultieme beleving van de gast en natuurlijk ook aan de winstgevendheid van THRILL GRILL. Daarnaast draagt een positieve werksfeer en –omgeving bij aan de gastbeleving. Mijn personeel moet hard werken en tegelijkertijd ook plezier hebben in het werk. Ik heb een leuk en hecht team weten te bouwen in Haarlem. Dit resulteert dan ook in een team dat goed op elkaar is ingespeeld en werkt als een geoliede machine. Dit krijg ik ook veel te horen van mijn gasten.

Graag wil ik THRILL GRILL Haarlem nog succesvoller maken. Mijn kwaliteiten liggen in het genereren van mooie omzetten en het neerzetten van een efficiënte arbeidsproductiviteit per werknemer per uur. Dit wil ik doen door in te spelen op de markt en doelgroep, het organiseren van verscheidene evenementen en met de juiste coaching en begeleiding van mijn personeel’.

De financiering

De financiering is primair bestemd voor de nieuw opgerichte holding van Stefan Ossel om een 50% belang te kopen in de huidige onderneming. Zijn totale financieringsbehoefte inclusief kosten bedraagt € 286.000,-. Het ingebrachte risicodragend vermogen bedraagt € 70.000,-. Hiervan is een deel eigen vermogen en een deel achtergestelde lening van de verkopende partij die er voor 50% in blijft. Er resteert daarmee een langlopende financieringsbehoefte via van € 216.000,-.  

De vooruitzichten

De geprognosticeerde omzet voor 2019 van de exploitatie bedraagt afgerond € 1.10 mln met een geprognosticeerd resultaat van € 142.000,- en een kasstroom van € 180.000,- inclusief management fee. Voor 2020 is een omzet begroot van € 1.12 mln met een resultaat van afgerond € 161.000,- en een kasstroom van € 195.000,- inclusief management fee.  De geprognosticeerde kasstroom van Stefan Ossel Holding BV, 2019 € 93.000 en 2020 € 99.000, is voldoende om aan zijn langlopende financieringsverplichtingen te kunnen voldoen (rente en aflossingen). 

De juridische structuur

Ratio's

  Opening Jaar 1
Solvabiliteit 24.5% 40.3%
Rentabiliteit nvt 26.5%
Liquiditeit 0.34 0.28

 

Crowdfunding

Door mijn adviseur werd ik geattendeerd op het fenomeen crowdfunding en de kracht daarvan. HCN heeft in het gehele proces actief meegedacht. Ze kennen de sector goed. Het restaurant concept leent zich in uitstekende mate voor creatie van ambassadeurs in en buiten de regio.  

Meer info

Website

Facebook

Instagram

Incentives

Als blijk van waardering voor het gestelde vertrouwen bieden wij onze investeerders graag een incentive om naast de investering ook kennis te maken met THRILL GRILL:

  • Bij investeringen van € 500,- tot € 1.000,- ontvangt u een burgermenu naar keuze in de vestiging in Haarlem
  • Bij investeringen van € 1.000,- tot € 2.000,- ontvangen we u graag voor een diner voor 2 in de vestiging in Haarlem
  • Bij investeringen van € 2.000,- of meer ontvangen we u graag voor een diner voor 4 in de vestiging in Haarlem
Datum Geïnvesteerd bedrag
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 250,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 250,00
8 april 2019 € 250,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 250,00
8 april 2019 € 250,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 250,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 250,00
8 april 2019 € 250,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 2.000,00
8 april 2019 € 250,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 2.500,00
8 april 2019 € 250,00
8 april 2019 € 2.000,00
8 april 2019 € 250,00
8 april 2019 € 250,00
8 april 2019 € 250,00
8 april 2019 € 250,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 250,00
8 april 2019 € 250,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 8.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 5.000,00
8 april 2019 € 5.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 1.500,00
8 april 2019 € 5.000,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 1.500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 4.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 3.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 2.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 5.000,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 2.500,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 2.000,00
8 april 2019 € 6.000,00
8 april 2019 € 5.000,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 1.500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 3.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 2.500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 2.000,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 8.000,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 5.000,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 250,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 2.500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 4.500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 1.500,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 2.000,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 2.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 5.000,00
8 april 2019 € 2.500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 2.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 5.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 1.000,00
8 april 2019 € 500,00
8 april 2019 € 250,00
8 april 2019 € 250,00
8 april 2019 € 250,00
8 april 2019 € 500,00