loading...

Trattoria da Roberto Veghel

Trattoria da Roberto Veghel

Project nr.: 139 Financieringsbedrag: € 95.000,–
Bedrijfstype: Restaurant Geïnvesteerd: € 95.000,–
Type: Opstarten bedrijf Rente per jaar: 8.5%
Categorie: Looptijd: 48 mnd
€ 95.000,– geïnvesteerd
100% gefinancierd
93 investeerders
9maanden geleden
Trattoria-da-Roberto-logo-Horeca-Crowdfunding.png
Trattoria-da-Roberto-wine-Horeca-Crowdfunding.png
Trattoria-da-Roberto-pasta-Horeca-Crowdfunding.png
Trattoria-da-Roberto-coffee-Horeca-Crowdfunding.png
Trattoria-da-Roberto-bruschetta-Horeca-Crowdfunding.png
Trattoria-da-Roberto-logo-Horeca-Crowdfunding.png
Trattoria-da-Roberto-wine-Horeca-Crowdfunding.png
Trattoria-da-Roberto-pasta-Horeca-Crowdfunding.png
Trattoria-da-Roberto-coffee-Horeca-Crowdfunding.png
Trattoria-da-Roberto-bruschetta-Horeca-Crowdfunding.png

Recensie HCN: De locatie beoordelen wij als gunstig. De ondernemer kent het marktgebied goed en heeft affiniteit met het beoogde Italiaanse concept. De huursom is bedrijfseconomisch verantwoord evenals het totale investeringsniveau. Er is sprake van een startende onderneming. Er wordt derhalve een 2 sterrenclassificatie toegekend. HCN heeft de verpanding op de inventaris en er is uiteraard sprake van hoofdelijke aansprakelijkheid van de ondernemer.

 

Het concept

Veghel ligt in de Europese Regio van de Gastronomie en kent een rijke historie in de voedingsindustrie. Grote namen als Jumbo, Sligro, Maison van den Boer, Hutten Catering en Mars zijn dan ook gevestigd in Veghel. Er ligt een duidelijke toekomstvisie voor wat betreft de ontwikkeling, Smaakmakend Veghel. Op welke plek kan een trattoria zich beter vestigen dan hier. 

Trattoria da Roberto wil zich vestigen in de oude synagoge in het centrum van Veghel. De synagoge, aan de Deken van Miertstraat, is gebouwd in 1832 en in 2000 is de oude synagoge volledig in ere hersteld en is sindsdien ook een monument. 

De markt van Veghel waaraan de Deken van Mierstraat grenst, is recentelijk gerenoveerd. De aangrenzende gedateerde appartementencomplexen zijn nu bij projectontwikkelaars in ontwikkeling. Kortom, het hart van Veghel maakt zich klaar voor de toekomst. Trattoria da Roberto opent van maandag tot en met zaterdag om 10.00 uur haar deuren. De ‘vroege vogels’ drinken hun cappuccino of espresso heerlijk buiten op het terras of gezellig binnen. Reserveren voor de lunch is in Veghel eerder regel dan uitzondering. Daarom serveert Trattoria da Roberto voor de lunch een 2-gangen (verrassings)menu met een mooi glas wijn en als afsluiter een heerlijk kopje koffie of een stevige espresso.

Van woensdag tot en met zaterdagavond kunnen de gasten genieten van een traditioneel Italiaans diner. Dat begint met antipasti, daarna volgt de primo piatto (pasta, gnocchi of rijst). Aansluitend volgt het hoofdgerecht, afhankelijk van het seizoen en het volledige menu is dit vlees of vis. Naar goed Italiaans gebruik ontbreken de dolci, espresso en digestivo niet. In het bijpassende wijnarrangement reserveren we uiteraard ook een plekje voor limoncello of grappa bij de espresso.

De vraag naar bedrijfsfeestjes of familiediners in Veghel is aanzienlijk. Ook hiervoor kunt u bij Trattoria da Roberto terecht. Op de prachtige vide staat een mooie grote tafel, rijkelijk gevuld met heerlijke gerechten. Uiteraard hoort een bijpassend wijnarrangement ook tot de mogelijkheden.

De ondernemer

De gastheer is Robert Wallet, 40 jaar en geboren in Harderwijk. Hij is bijna 8 jaar getrouwd met Vivian en heeft een zoon van 12 (Daan) en een dochter van 10 (Pien).

Foto Robert

“Vanaf het moment dat ik een dienblad kon vasthouden, liep ik op iedere verjaardag thuis en bij familie/vrienden steevast met theedoek over mijn arm en bediende (en vermaakte) ik de gasten. Op het MBO behaalde ik mijn ondernemersdiploma. Tijdens mijn studententijd was ik gastheer in een Mexicaans restaurant. Daar bleef het niet bij want mijn nieuwsgierigheid reikte verder dan het gastheerschap. Ik werkte ook lange tijd in de keuken en was medeverantwoordelijk voor de gerechten die de keuken verlieten."

"Na mijn studententijd werd ik algemeen directeur bij Interstroom. Daar heb ik mijn ondernemersvaardigheden verder ontwikkeld en uitgebouwd. Mijn rode draad bleef overigens altijd ongewijzigd: bedien je gasten/klanten door altijd goed naar ze te luisteren, volledig te respecteren en sluit aan op hun wensen zonder dat ze dat hoeven te vragen. Zelfs als dat bijna onmogelijk lijkt."

In november 2016 opende vriend en chef Petja Verweij, zijn restaurant in Volkel, ‘Eten bij Petja’. Hij zocht een gastheer en al snel vervulde ik deze rol met veel liefde en passie. Ook hier stond ik klaar voor mijn gasten en was ik nieuwsgierig naar de bereidingen in de keuken. Chef Petja zegt het volgende: “Robert heeft een groot inlevingsvermogen en schakelt met gemak van gepast informeel naar formeel. Je hebt een gastheer die het vak heeft geleerd en een gastheer die het van nature in zich heeft. Robert is een natuurlijke gastheer. Dit in combinatie met zijn charme geven hem de gunfactor.”   

De financiering

De financiering is bestemd voor overname, kleine bouwkundige aanpassingen en inventaris restaurant/terras. De totale financieringsbehoefte bedraagt afgerond € 135.000 inclusief aanloopkosten, voorraden en huurwaarborg. De btw, afgerond € 10.000, wordt voorgefinancierd door een direct familielid. De eigen inbreng bedraagt € 30.000 inclusief een achtergestelde lening (€ 10.000) van de verkopende partij. De resterende langlopende financieringsbehoefte komt uit op €95.000.

De vooruitzichten

De opgestelde prognoses zijn realistisch en in 2018 bijna positief. In deze prognose zijn de uitbreidingsmogelijkheden nog niet meegenomen. Dit zijn bijvoorbeeld de vergadermogelijkheid in de Trattoria, de verkoop van ‘broodje Roberto’, verkoop van ambachtelijk Italiaans ijs en het verzorgen van catering waaronder koffietafels. De Trattoria ligt tegenover de Sint Lambertuskerk. Mensen schenken steeds meer aandacht aan een afscheid van een dierbare. Wij spelen hierop in door koffietafels op maat aan te beiden.

Voor de resterende maanden van 2018 is een omzet begroot van afgerond € 193.000. Deze begroting is dus alleen gebaseerd op lunch van maandag tot en met zaterdag en diner van woensdag tot en met zaterdag. Daarmee is de begroting zeer realistisch en conservatief te noemen. Bij het geprognosticeerde omzetniveau voor 2019, afgerond € 361.000, is de cash flow voor aflossingsverplichting ruim € 65.000 en het geprognosticeerde winstniveau € 17.000.  

Noemenswaardig is dat het gezin financieel niet afhankelijk is van de Trattoria. Vivian zorgt voor een inkomen en werkt als communicatieadviseur bij de overheid.

Crowdfunding

Voor de financiering van het ondernemersplan was ik op zoek naar een accountant die zich heeft gespecialiseerd in horeca accountancy. “Als zij de kengetallen, percentages en seizoensinvloeden niet kennen wie dan wel?”  Zij vertelden de mogelijkheid om de investering via crowdfunding te realiseren en de kansen die het biedt. Enerzijds creëer je snel een grote schare fans waarvan er veel ongetwijfeld zullen komen dineren. Anderzijds is investeren door vrienden en bekenden laagdrempelig met een beter rendement dan op een spaarrekening.  

Incentives

Als dank voor uw investering wil ik u graag laten zien en proeven aan welke droom u heeft bijgedragen.

Iedere investeerder wordt als vanzelfsprekend uitgenodigd voor de opening van Trattoria da Roberto en ontvangt een tas vol Italiaanse lekkernijen.

Investeerders die minimaal € 500 investeren ontvangen:

-     Een gratis aperitief voor 2 personen bij een bezoek aan Trattoria da Roberto

Investeerders die minimaal € 1.000 investeren ontvangen:

-     Een gratis aperitief en 4-gangen diner voor 2 personen bij Trattoria da Roberto

-     Bij ieder bezoek een aperitief en een likeurtje bij de koffie van het huis

Investeerders die minimaal €2.500 investeren ontvangen:

-     Een gratis aperitief en 4-gangen diner voor 2 personen inclusief bijpassende wijnen bij Trattoria da Roberto

-     Bij ieder bezoek een aperitief en een likeurtje naast de koffie van het huis

Meer info

Website

Datum Geïnvesteerd bedrag
7 mei 2018 € 500,–
7 mei 2018 € 250,–
7 mei 2018 € 250,–
7 mei 2018 € 250,–
7 mei 2018 € 250,–
7 mei 2018 € 750,–
7 mei 2018 € 250,–
7 mei 2018 € 2.500,–
7 mei 2018 € 500,–
7 mei 2018 € 2.500,–
7 mei 2018 € 1.000,–
7 mei 2018 € 3.000,–
7 mei 2018 € 1.000,–
7 mei 2018 € 2.000,–
7 mei 2018 € 1.000,–
7 mei 2018 € 1.000,–
7 mei 2018 € 250,–
7 mei 2018 € 2.500,–
7 mei 2018 € 500,–
7 mei 2018 € 1.000,–
7 mei 2018 € 250,–
7 mei 2018 € 250,–
7 mei 2018 € 500,–
7 mei 2018 € 250,–
7 mei 2018 € 1.000,–
7 mei 2018 € 250,–
7 mei 2018 € 250,–
7 mei 2018 € 500,–
7 mei 2018 € 500,–
7 mei 2018 € 500,–
7 mei 2018 € 250,–
7 mei 2018 € 500,–
7 mei 2018 € 500,–
7 mei 2018 € 500,–
7 mei 2018 € 250,–
7 mei 2018 € 2.500,–
7 mei 2018 € 1.000,–
7 mei 2018 € 5.000,–
7 mei 2018 € 1.000,–
7 mei 2018 € 250,–
7 mei 2018 € 250,–
7 mei 2018 € 500,–
7 mei 2018 € 250,–
7 mei 2018 € 2.500,–
7 mei 2018 € 500,–
7 mei 2018 € 250,–
7 mei 2018 € 500,–
7 mei 2018 € 250,–
7 mei 2018 € 500,–
7 mei 2018 € 500,–
7 mei 2018 € 1.000,–
7 mei 2018 € 500,–
7 mei 2018 € 250,–
7 mei 2018 € 500,–
7 mei 2018 € 5.000,–
7 mei 2018 € 250,–
7 mei 2018 € 250,–
7 mei 2018 € 250,–
7 mei 2018 € 250,–
7 mei 2018 € 1.500,–
7 mei 2018 € 500,–
7 mei 2018 € 250,–
7 mei 2018 € 1.000,–
7 mei 2018 € 2.500,–
7 mei 2018 € 250,–
7 mei 2018 € 3.000,–
7 mei 2018 € 250,–
7 mei 2018 € 250,–
7 mei 2018 € 500,–
7 mei 2018 € 500,–
7 mei 2018 € 500,–
7 mei 2018 € 500,–
7 mei 2018 € 1.000,–
7 mei 2018 € 2.000,–
7 mei 2018 € 500,–
7 mei 2018 € 500,–
7 mei 2018 € 500,–
7 mei 2018 € 2.000,–
7 mei 2018 € 1.000,–
7 mei 2018 € 1.000,–
7 mei 2018 € 1.000,–
7 mei 2018 € 5.000,–
7 mei 2018 € 500,–
7 mei 2018 € 3.000,–
7 mei 2018 € 1.000,–
7 mei 2018 € 500,–
7 mei 2018 € 5.000,–
7 mei 2018 € 1.000,–
7 mei 2018 € 2.500,–
7 mei 2018 € 500,–
7 mei 2018 € 500,–
7 mei 2018 € 500,–
7 mei 2018 € 2.500,–