loading...

Villa Heidetuin

Villa Heidetuin

Project nr.: 25 Financieringsbedrag: € 75.000,00
Bedrijfstype: Boutique hotel restaurant Geïnvesteerd: € 75.000,00
Kenmerk financiering: Opstarten bedrijf Rente per jaar: 9%
Categorie: Looptijd annuiteit: 60 mnd
€ 75.000,00 geïnvesteerd
100% gefinancierd
39 investeerders
8jaar geleden
logo-Sligro-185x2.jpg
HNV-Logo5.jpg
VH-9.JPG
VH-10.JPG
VH-11.JPG
VH-12.JPG
VH-13.JPG
VH-14.JPG
VH-15.JPG
logo-Sligro-185x2.jpg
HNV-Logo5.jpg
VH-9.JPG
VH-10.JPG
VH-11.JPG
VH-12.JPG
VH-13.JPG
VH-14.JPG
VH-15.JPG

Waarvoor heeft u de lening nodig?

Opstart van een nieuwe horeca-onderneming genaamd 'Villa Heidetuin' op prachtige locatie aan de Poort van de Brabantse Wal in Bergen op Zoom. Het pand is aangekocht en compleet verbouwd middels een investeerder die wij gevonden hebben. Voor de complete inventaris van vijf luxe bed and breakfast kamers en de daghoreca zaak voor koffie, lunch en borrel hebben wij echter een bedrag nodig van € 75.000. Het bedrag wordt gebruikt om de hotelkamers en het restaurant in te richten. Om de investeerders extra zekerheid te bieden geven we de totale inventaris in onderpand.

Wat is uw ervaring in deze branche?

Al vanaf mijn vijftiende ben ik werkzaam in de horeca, gestart tijdens mijn middelbare hotelschoolopleiding in een restaurant in Bergen op Zoom. Jaren heb ik hier met heel veel plezier gewerkt in de bediening. Na diverse stages en werkervaringen in hotels in het buitenland, ben ik uiteindelijk de sales ingerold in de hotellerie. Dit doe ik inmiddels  ruim 20 jaar. Zo heb ik o.a. gewerkt als accountmanager bij het Efteling Hotel, ben ik ruim 7 jaar werkzaam geweest bij Golden Tulip Hotel de Reiskoffer te Bosschenhoofd en de laatste jaren als regio Sales manager bij Hampshire Hospitality. De opgebouwde ervaring sluit prachtig aan bij de realisatie van ons eigen plannen. Tevens heb ik regionaal een heel netwerk opgebouwd. Mijn man zal voor de gewenste creativiteit gaan zorgen. Hij is al ruim 25 jaar fotograaf en kunstenaar.

Wat is uw drive geweest om in de horeca te beginnen?

Al van jongs af aan houd ik van mensen om mij heen, het organiseren van feestjes, uitjes en etentjes. Ik ben helemaal in mijn element als ik gasten mag ontvangen en het hun naar de zin kan maken en met een voldaan gevoel de dag kan afsluiten.Nog steeds doe ik mijn huidige werk met veel plezier, maar ik begon het gastvrouw-zijn steeds meer te missen. Ik wil graag weer zelf de gasten ontvangen in een sfeer die compleet bij mij past. Belangrijk vind ik persoonlijke aandacht wat met 5 kamers absoluut een groot pluspunt is, maar ook de daghoreca zaak waar ik bewust kies voor een landelijke franse kleinschalige sfeer. Beleving, gastgerichtheid, details zijn absoluut kernwaarden die voor mij op nr 1 staan. Maar ook het betrekken en motiveren van medewerkers trekt mij enorm aan. Uiteindelijk doen we het met een heel team. Het zelfstandig ondernemerschap zie ik als een kans om mijn eigen ideeën te verwezenlijken waar ik al jaren mee rond loop en een concept weg te zetten waar veel gasten zich thuis zullen gaan voelen. Hoe mooi is het als gasten helemaal blij worden van jouw idee.

Wat is uw gezinssituatie en woonsituatie?

Gehuwd en drie kinderen van 8, 6 en 3 jaar. Mijn man heeft reeds 25 jaar een eenmanszaak, een fotostudio. Deze fotostudio zal zich ook verplaatsen naar Villa Heidetuin. Hij zal actief meewerken in de horeca-onderneming en zijn creatieve competenties inzetten. Wij zijn beide geboren in Bergen op Zoom en wonen we daar nu in het centrum.

Kunt u een beschrijving geven van uw onderneming (inclusief rechtsvorm) en wat uw onderscheidende kenmerken zijn?

Sfeer: unieke Franse plattelandssfeer met bepaalde invloeden van Scandinavië; het buiten leven gevoel ook buiten de zomermaanden om. Dit alles met een flinke knipoog naar de omgeving rondom de villa.

Bed and Breakfast / Chambre d’Hotes

Wij beogen een sfeer waar mensen een heerlijk weekend weg doorbrengen in één van onze 5 luxe Bed and Breakfast kamers op de tweede verdieping die allen charme, comfort/luxe en gezelligheid uitstralen.  De kleinschaligheid biedt ons de mogelijkheid om persoonlijke service op hoog niveau te kunnen bieden. 

Een verwenadres waar gasten zich meteen thuis voelen. Tevens gaan wij op termijn het bijgebouw opnieuw opbouwen en hier 2 gites (kleine vakantiehuisjes) onderbrengen waar in elke gite 4 tot 5 personen terecht kunnen. In deze gites vindt men naast het slaapgedeelte uiteraard ook een zitgelegenheid, badkamerfaciliteiten en een terrasje.

Villa Heidetuin zal een plek worden waar mensen na een heerlijke wandeling in de bossen kunnen neerploffen op onze loungebanken, hangstoelen en gezellige hoekjes in de tuin en op het terras. Gedurende de dag serveren wij heerlijke koffie en thee met eigen gebakken taarten. Met de lunch hanteren wij een kleine maar verrassende kaart met gerechten uit de regio, vers en eerlijk.

Wij bieden de bibliotheek aan voor kleine groepen: een oude Franse tafel is het middelpunt van deze sfeervolle ruimte; een tafel die uitnodigt om samen te lachen, huilen, sparren, brainstormen, overleggen; discusieren, genieten. Een creatieve sessie; een workshop, een teamdag; het is allemaal mogelijk. Een intieme ruimte, maar wel met moderne faciliteiten als bijvoorbeeld een beamer. Via de openslaande deur kunnen de gasten vanuit de bibliotheek zo naar de tuin stappen. Ook op een van onze sfeervolle terrassen zullen de gasten zich meteen thuis voelen, wij bieden indien gewenst graag een eigen terrashoekje aan met meer privacy.

Een uniek totaalconcept, met klasse en rust en met een kwalitatief hoge standaard. Pas als onze gasten tevreden naar huis gaan, gaan wij dat ook.

Let op: wij willen onszelf niet profileren als hotel of restaurant, wij maken zeer bewust de keuze van B&B en een plek die uniek is in deze regio voor een klein hapje of drankje. Juist omdat wij ook zelf in een deel van de Villa gaan wonen ontstaat er een sfeer van welkom bij “ons”.

Villa Heidetuin start als eenmanszaak. In het eerste jaar worden geen mensen in vaste dienst aangenomen waardoor de risico’s ten aanzien van personeel te overzien blijven. Zo kunnen wij het eerste jaar ervaren op welke dagen en in welke maanden we personeel nodig hebben. Voor de keuken gaan wij op zoek naar een zeer ervaren kok die ook een adviserende rol zal krijgen, wij denken hierbij een aan ZZPer.

Waarom vraagt u de lening aan via Horeca Crowdfunding Nederland?

Bij de banken kregen we helaas (net als vele andere) geen financieringsmogelijkheden. Dan ga je opzoek naar alternatieven. Daarnaast trekt het ons enorm aan dat we via crowdfunding mensen betrekken in ons concept. Het voelt toch aan als het mee helpen opzetten van deze horeca zaak en een bepaalde trots dat te kunnen doen. Ambassadeurs en genieters van de Villa voor het leven!

Hoe ziet het toekomstperspectief eruit?

Door uitgebreid marktonderzoek is gebleken dat er vraag is naar dit concept. Daarnaast brengen wij onze kennis, ervaring en enthousiasme in. De exploitatiebegroting is realistisch opgesteld in nauw overleg met onze financieel adviseur.  Tevens hebben wij een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren door een onafhankelijk bureau en hebben diverse collega’s uit de praktijk ook naar de cijfers gekeken. Hieruit blijkt een voldoende cashflow. Zelfs indien de omzet lager uitvalt dan geprognosticeerd dan resteert nog een positieve kasstroom. Ons vertrouwen in het concept bevestigen wij door de gehele inventaris in onderpand te geven en het recht op eerste verkoop van goodwill. 

Mocht u meer informatie wensen check onze website www.villaheidetuin.nl en volg ons op facebook. 

Extra

Omdat wij enorm blij zijn met onze mede investeerders willen wij ze graag extra belevingen geven. Los van de financiële inbreng die hard nodig is om te kunnen gaan starten hopen wij u ook echt als ambassadeur en mede genieter te mogen ontvangen en dat ze met trots naar ons toekomen met familie/vrienden en/of collega’s. Daarom bieden wij naast de rentevergoeding het volgende aan:

  • bij een investering van €250 ontvangt men een voucher voor een stuk eigengemaakte taart bij de koffie en/of thee voor twee personen
  • bij een investering van €500 ontvangt men een voucher voor een plankje heerlijkheden bij de borrel voor twee personen
  • bij een investering van € 1.000 ontvangt men een aangeklede thee proeverij voor twee personen
  • bij een investering van € 2.500 ontvangt men een aangeklede wijn- of bierproeverij voor twee personen
  • bij een investering van € 5.000 ontvangt men een voucher voor een overnachting inclusief ontbijt voor twee personen
  • bij een investering van € 10.000 ontvangt men een voucher voor een overnachting inclusief ontbijt voor twee personen en diverse extra's
Datum Geïnvesteerd bedrag
1 juni 2014 € 15.000,00
15 juli 2014 € 10.000,00
20 juli 2014 € 5.000,00
30 juni 2014 € 5.000,00
13 juni 2014 € 5.000,00
10 juni 2014 € 5.000,00
30 juni 2014 € 3.000,00
27 juli 2014 € 2.500,00
2 juni 2014 € 2.500,00
25 juli 2014 € 2.500,00
28 juli 2014 € 2.000,00
14 juni 2014 € 2.000,00
9 juli 2014 € 2.000,00
27 juli 2014 € 1.000,00
26 juli 2014 € 1.000,00
19 juni 2014 € 1.000,00
22 juli 2014 € 1.000,00
21 juli 2014 € 1.000,00
25 juli 2014 € 750,00
27 juli 2014 € 750,00
15 juli 2014 € 500,00
27 juli 2014 € 500,00
25 juli 2014 € 500,00
2 juni 2014 € 500,00
18 juli 2014 € 500,00
10 juli 2014 € 500,00
28 juli 2014 € 500,00
28 juli 2014 € 500,00
10 juni 2014 € 500,00
31 mei 2014 € 250,00
28 juli 2014 € 250,00
3 juni 2014 € 250,00
26 juli 2014 € 250,00
24 juli 2014 € 250,00
2 juni 2014 € 250,00
20 juni 2014 € 250,00
3 juni 2014 € 250,00
3 juni 2014 € 250,00
6 juni 2014 € 250,00