loading...

Wok To Go Heerenveen

Wok To Go Heerenveen

Project nr.: 658 Financieringsbedrag: € 150.000,00
Bedrijfstype: Franchise formule Geïnvesteerd: € 150.000,00
Kenmerk financiering: Opstart nieuwe vestiging Rente per jaar: 7.5%
Categorie: Looptijd annuiteit: 48 mnd
Aflossingsvrij: Ja Looptijd aflossingsvrij: 2 mnd
€ 150.000,00 geïnvesteerd
100% gefinancierd
163 investeerders
4dagen geleden
Horeca crowdfunding - horecafinanciering - Wok To Go Heerenveen 2.JPG
Horeca crowdfunding - horecafinanciering - Wok To Go Heerenveen 6.JPG
Horeca crowdfunding - horecafinanciering - Wok To Go Heerenveen 7.JPG
Horeca crowdfunding - horecafinanciering - Wok To Go Heerenveen 1.JPG
Horeca crowdfunding - horecafinanciering - Wok To Go Heerenveen 3.JPG
Horeca crowdfunding - horecafinanciering - Wok To Go Heerenveen 5.JPG
Wok To Go Crowdfunding Heerenveen.jpeg
Horeca crowdfunding - horecafinanciering - Wok To Go Heerenveen 2.JPG
Horeca crowdfunding - horecafinanciering - Wok To Go Heerenveen 6.JPG
Horeca crowdfunding - horecafinanciering - Wok To Go Heerenveen 7.JPG
Horeca crowdfunding - horecafinanciering - Wok To Go Heerenveen 1.JPG
Horeca crowdfunding - horecafinanciering - Wok To Go Heerenveen 3.JPG
Horeca crowdfunding - horecafinanciering - Wok To Go Heerenveen 5.JPG
Wok To Go Crowdfunding Heerenveen.jpeg

Recensie HCN

De locatie van deze nieuwe vestiging van de bekende franchiseformule Wok To Go beoordelen wij als goed. De ondernemers hebben een gedegen achtergrond in de horeca en Wok To Go heeft reeds een langdurig trackrecord opgebouwd. Op basis van de uitgevoerde assessment kan naar onze mening een vier sterrenclassificatie worden toegekend. HCN neemt een verpanding op de inventaris en beide ondernemers tekenen hoofdelijk mee.

Het concept

Wok To Go is een Aziatisch fastfood concept en onderdeel van de bekende Wok To Go franchiseformule. Bij Wok To Go houden we van snelle, gezonde en smaakvolle maaltijden. Sinds 2003 ontwikkelen onze chef-koks de lekkerste wokgerechten met verse ingrediënten. We doen dit vol overgave onder het motto: “Making people happy through food”. De gerechten die wij serveren, hebben invloeden uit alle Aziatische regio’s. De doelstelling is om snel kwalitatief hoogstaande gerechten vers te bereiden tegen een betaalbare prijs. Wij combineren daarmee onze passie voor koken, creativiteit en authentieke smaken met plezier en het gemak van afhaalmaaltijden. Gasten die snel van een hapje willen genieten, kunnen dus bij ons terecht!

De eerste Wok to Go vestiging opende haar deuren in 2003 in Utrecht. Inmiddels telt de keten 25 vestigingen verdeeld over heel Nederland. Recent heeft Wok To Go de Out of Home Formule awards gewonnen. Deze te financieren vestiging is gelegen aan De Wettertoer 11 in Heerenveen. De locatie bevindt zich in het centrum achter de hoofdwinkelstraat en in het verlengde van het Gemeenteplein. 

De ondernemers

Daniël Hanna is geboren in Drachten (2001) en ook woonachtig in Drachten, Zijn vader is al 45 jaar actief in de Nederlandse horeca. De laatste 20 jaar exploiteerde hij het populaire Italiaanse restaurant La Strada in Drachten. Al van jongs af aan heeft Daniël het horecavak met de paplepel ingegoten gekregen. Hij besloot na zijn lagere school de 3-jarige Hospitality opleiding in Drachten te gaan volgen waarbij hij onder andere stage heeft gelopen bij Hotel Prinsenhof in Groningen. Daniël en zijn broer hadden allebei de ambitie om net als hun vader voor het zelfstandig ondernemerschap te gaan. In goed overleg is besloten dat zijn broer mogelijk het bedrijf van zijn vader gaat overnemen en Daniël een nieuwe weg inslaat. Franchise ondernemerschap biedt de mogelijkheid om de zelfstandigheid te kunnen realiseren met de ondersteuning van een professionele organisatie. Na enkele gesprekken met Wok To Go bleek er een klik. Inmiddels exploiteert Daniel een Wok To Go vestiging in Drachten. Hij heeft de ambitie om verder te groeien en vond in Heerenveen een geschikte nieuwe locatie om te gaan exploiteren samen met zijn compagnon .

Sander Koster is geboren in Drachten (2001) en daar ook woonachtig. Na zijn middelbare school volgde hij de MBO opleiding 'Zelfstandig werkend kok'. In die 3 jaar durende opleiding heeft hij stages gelopen in verschillende keukens: Aziatisch, Mexicaans en de Franse keuken. In de Franse keuken van 'Restaurant Fidéle' leerde hij (tijdens zijn stage) de finesses van het vak. Fidéle is een fine-dining restaurant met verfijnde gerechten en bijpassende wijnen. Na zijn stage werd hem een baan aangeboden en hij is daar  full-time gaan werken. Al na 6 maanden promoveert hij tot sous-chef. Na 2 jaar is hij daar weggegaan om bij Daniël te gaan werken en de Wok To Go vestiging Drachten op te starten. Hij heeft de verbouwing en opening meegemaakt en daarna besloten ze om samen Wok To Go Heerenveen te starten. 

De financiering

De financiering is bestemd voor de verbouwing en inrichting van de nieuwe Wok To Go vestiging in Heerenveen. De totale financieringsbehoefte inclusief voorfinanciering BTW is geprognosticeerd op afgerond €190.000. Het risicodragend kapitaal bedraagt €40.000. De resterende langlopende financieringsbehoefte komt uit op €150.000. De eerste twee maanden zijn aflossingsvrij. Over deze maanden wordt de geboden rente vergoed. 

De verwachtingen

De geprognosticeerde omzet voor het eerste gehele exploitatiejaar (opening september 2022) bedraagt afgerond €190.000 met een EBITDA van €12.000 en een kasstroom van €6.000. Voor 2023 is een omzet begroot van afgerond €560.000 met een EBITDA van €95.000 en een kasstroom van €85.000.  

Ratio's

  Opening 2022 2023
Solvabiliteit           24,2% 23,2% 55,3%
Liquiditeit 3.07 1.49 2.22
Totale Schuld /EBITDA   13.74 1.52
HCN Loan Coverage Ratio   1.71 1.82

 

De juridische structuur

Crowdfunding

Crowdfunding is voor ons een ideale manier om snel te kunnen schakelen en ambassadeurs voor onze formule te creëren. Wok To Go heeft al meerdere vestigingen gefinancierd met crowdfunding. De ervaring leert dat crowdfunding ook daadwerkelijk tot extra ambassadeurs gaat leiden. Binding met onze gasten maakt onderdeel uit van onze bedrijfsfilosofie. Samenwerking met Horeca Crowdfunding Nederland was vanaf het begin duidelijk. Ze kennen de sector door en door en vormen naast een kritische beoordelaar ook een aangename sparringpartner.

Meer informatie

Website

Datum Geïnvesteerd bedrag
13 mei 2022 € 10.000,00
13 mei 2022 € 9.000,00
13 mei 2022 € 6.000,00
13 mei 2022 € 5.000,00
13 mei 2022 € 5.000,00
13 mei 2022 € 5.000,00
13 mei 2022 € 5.000,00
13 mei 2022 € 3.000,00
13 mei 2022 € 3.000,00
13 mei 2022 € 2.500,00
13 mei 2022 € 2.500,00
13 mei 2022 € 2.000,00
13 mei 2022 € 2.000,00
13 mei 2022 € 1.500,00
13 mei 2022 € 1.500,00
13 mei 2022 € 1.500,00
13 mei 2022 € 1.500,00
13 mei 2022 € 1.500,00
13 mei 2022 € 1.250,00
13 mei 2022 € 1.000,00
13 mei 2022 € 1.000,00
13 mei 2022 € 1.000,00
13 mei 2022 € 1.000,00
13 mei 2022 € 1.000,00
13 mei 2022 € 1.000,00
13 mei 2022 € 1.000,00
13 mei 2022 € 1.000,00
13 mei 2022 € 1.000,00
13 mei 2022 € 1.000,00
13 mei 2022 € 1.000,00
13 mei 2022 € 1.000,00
13 mei 2022 € 1.000,00
13 mei 2022 € 1.000,00
13 mei 2022 € 1.000,00
13 mei 2022 € 1.000,00
13 mei 2022 € 1.000,00
13 mei 2022 € 1.000,00
13 mei 2022 € 1.000,00
13 mei 2022 € 1.000,00
13 mei 2022 € 1.000,00
13 mei 2022 € 1.000,00
13 mei 2022 € 1.000,00
13 mei 2022 € 1.000,00
13 mei 2022 € 1.000,00
13 mei 2022 € 1.000,00
13 mei 2022 € 1.000,00
13 mei 2022 € 1.000,00
13 mei 2022 € 1.000,00
13 mei 2022 € 1.000,00
13 mei 2022 € 750,00
13 mei 2022 € 750,00
13 mei 2022 € 750,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 500,00
13 mei 2022 € 250,00
13 mei 2022 € 250,00
13 mei 2022 € 250,00
13 mei 2022 € 250,00
13 mei 2022 € 250,00
13 mei 2022 € 250,00
13 mei 2022 € 250,00
13 mei 2022 € 250,00
13 mei 2022 € 250,00
13 mei 2022 € 250,00
13 mei 2022 € 250,00
13 mei 2022 € 250,00
13 mei 2022 € 250,00
13 mei 2022 € 250,00
13 mei 2022 € 250,00
13 mei 2022 € 250,00
13 mei 2022 € 250,00
13 mei 2022 € 250,00
13 mei 2022 € 250,00
13 mei 2022 € 250,00
13 mei 2022 € 250,00
13 mei 2022 € 250,00
13 mei 2022 € 250,00
13 mei 2022 € 250,00
13 mei 2022 € 250,00
13 mei 2022 € 250,00