Horeca Crowdfunding Nederland

Alex + Pinard Amsterdam

Project Nr. : 104
Type bedrijf : Restaurant/ wijnbar
Financiering : Opstarten bedrijf
Categorie : (?)

Project is gefinancierd
Kredietbedrag : € 150.000,00
Geinvesteerd : € 150.000,00
Rente per jaar : 8,0 %
Looptijd : 48 maanden

Alex+Pinard white rond 1
Recensie HCN: de ondernemers hebben ruim voldoende (management)ervaring opgebouwd in de horeca en kennen het marktgebied goed. De huursom is bedrijfseconomisch verantwoord in relatie tot het beschikbare omzetpotentieel. De locatie beoordelen wij in algemene zin als aantrekkelijk evenals het eigen vermogen. De Amsterdamse horecamarkt is courant. Een 3 sterren classificatie is naar onze mening te rechtvaardigen.

Het concept 

Alex+Pinard is een dyamische, open en toegankelijke wijnbar met een authentieke beleving zoals deze in Amsterdam nog niet bestaat. In steden als London en Parijs zijn er inmiddels vele zaken die de nadruk leggen op spannende, nieuwe en vaak biologische wijnen met een daarbij passende keuken met lichte en kleine gerechten. In Amsterdam Oost zijn er de laatste jaren een aantal drukke, nieuwe horecazaken bijgekomen. In het kwalitatief hoogwaardige segment ligt er echter nog veel ruimte. Gezien de demografische trends zal juist deze markt in de komende jaren sterk groeien. De buurt is immers sterk in opkomst en heeft zeer veel potentie voor de komende jaren. Om de hoek van de populaire Javastraat  komt Alex+Pinard in een groot hoekpand aan de drukke Dappermarkt. De zaak beschikt over veel ramen, een hoog plafond en een prachtig terras met 60 zitplaatsen. Alex+Pinard zal 7 dagen per week geopend zijn. Op werkdagen is Alex+Pinard geopend vanaf 16.00 uur tot 01.00 uur. In de weekeinden vanaf 12.00 tot 03.00 uur. Alex+Pinard heeft een informele, moderne en dynamische uitstraling. De feel van de ruimte is open en toegankelijk. Er is gebruik gemaakt van hout, tegels, metaal en beton. De muren zijn wit en de aankleding geeft het gevoel dat er nonchalant is ingericht door speelse accenten in de verlichting en posters / schilderijen aan de muren. De gerechten op de menukaart zijn zo vormgegeven dat ze leuk zijn om te delen, maar ook vullend genoeg zijn voor de gasten die de hele avond willen blijven zitten. Zodoende hoeft men niet nog naar een restaurant om een hele maaltijd te nuttigen. 

De ondernemers 

Nathaniel Zuijderwijk, geboren en getogen in Amsterdam, begon zijn horeca-loopbaan op zijn zeventiende bij Taco Mundo. Binnen een paar maanden promoveerde hij tot manager. Na enige tijd daar startte hij in de keuken bij restaurant De Kroonluchter in Amsterdam. Na enkele jaren op verschillende plekken te hebben gewerkt als zelfstandig kok en (sous-)chef, ging hij aan de slag als chefkok bij de Gouden Reael. Hierna vond hij zijn weg naar The Seafood Bar. Hier werd hij al snel benoemd tot F&B manager en heeft hij onder andere het zeer succesvolle filiaal aan het Spui opgezet. Toen dit filiaal eenmaal liep, zette hij een structuur op voor The Seafood Bar om verder uit te breiden, met alle SOP’s, trainingen & e-courses die nodig zijn voor toekomstige groei.

Ook Sanna Burggraaf is geboren en getogen in Amsterdam. Vanaf haar vijftiende werkt ze parttime in de horeca, eerst naast haar middelbare school en later naast haar studies Culturele Antropologie en Stadssociologie. In eerste instantie was het de bedoeling na die studies een tijdje fulltime in de horeca te werken en daarna een ‘echte baan’ te vinden. Maar ze kwam er al snel achter dat haar liefde voor goed eten en wijn, gecombineerd met haar aanleg voor gastvrijheid, organisatie en leiderschap genoeg reden was om van de horeca haar carrière te maken. Ze breidde haar vakkennis uit met een opleiding tot gastronoom/sommelier en een WSET3-wijncertificaat en werkte als sommelier en bedrijfsleider in diverse restaurants in Amsterdam. In november 2016 stopte ze met haar baan bij The Seafood Bar op het Spui om in maart 2017 een wijnwinkel in hartje Jordaan te openen. Met de winkel bedient ze zowel particulieren als de horeca. Ze importeert haar wijnen zelf.

Nathaniel en Sanna kennen elkaar van de Universiteit van Amsterdam, waar ze samen Culturele Antropologie studeerden. Toen Nathaniel bij The Seafood Bar werkte en het pand aan het Spui werd gerealiseerd, benaderde hij Sanna om er bedrijfsleider te worden. De eerste anderhalf jaar dat The Seafood Bar op het Spui open was, hebben ze nauw samengewerkt. Ze kennen elkaars capaciteiten, sterktes, zwaktes en grillen. Omdat ze goed op elkaar zijn ingewerkt, twijfelen ze er niet aan deze onderneming samen met succes te kunnen uitbaten.

De financiering 

De totale financieringsbehoefte bedraagt afgerond € 235.000. € 160.000 is bestemd voor de overname, verbouwing en inrichting van het pand, € 52.000 voor de voorfinanciering van de BTW, waarborgsommen en voorraad. € 23.000 is geprognosticeerd voor werkkapitaal. De eigen inbreng bedraagt afgerond € 50.000. De voorfinanciering BTW geschiedt door een familielid en een leverancier verstrekt een vooruitbetaalde bonus van € 10.000. Er resteert een langlopende financieringsbehoefte van €150.000.

De vooruitzichten

De omzet is geprognosticeerd op afgerond € 765.000 met een groei verwachting van slechts 1% per jaar. De EBITDA bij dit omzetniveau is begroot op afgerond  € 134.000. Dit resulteert in een winst (na financieringslasten) van afgerond € 104.000. De kasstroom komt hiermee uit op € 122.000. Dat is na privé-opnamen voldoende om aan de aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen.  

Crowdfunding 

Naast het behalen van de beoogde financiering, zien we de crowdfundingcampagne als een goede manier om aandacht te trekken voor Alex+Pinard. Ook roept het ambassadeurs op voor ons concept. De adviezen en ervaring van de initiatiefnemers van Horeca Crowdfunding Nederland hebben we in de aanloopfase al op een waardevolle manier kunnen verwerken in onze plannen. 

Incentives 

We zien graag dat jullie, naast onze investeerders, ook onze ambassadeurs worden. Daarom bieden we jullie graag een incentive aan: 

Alle investeerders krijgen bij hun eerste bezoek een glas wijn en een oester, zodat je ons kunt leren kennen.

Investering van €1.500 of meer: kom met je moeder/vader, geliefde of BFF langs en je krijgt een heerlijke fles wijn en 6 oesters.

Investering van €5.000 of meer: een gehele VrijMiBo voor 5 personen. Jij en je vrienden kunnen komen genieten van een geheel verzorgd borrelarrangement.

Meer informatie 

Website

Facebook

Instagram

Geïnvesteerd bedrag Investeerder Datum
250 11002305 24 augustus 2017
250 11001028 24 augustus 2017
250 11001563 24 augustus 2017
250 11001056 24 augustus 2017
250 11003453 24 augustus 2017
250 11003008 24 augustus 2017
1000 11002782 24 augustus 2017
250 11001796 24 augustus 2017
500 11002383 24 augustus 2017
250 11003332 24 augustus 2017
2000 11003345 24 augustus 2017
250 11002462 24 augustus 2017
500 11003362 24 augustus 2017
500 11002395 24 augustus 2017
250 11002891 24 augustus 2017
250 11002349 24 augustus 2017
1000 11002769 24 augustus 2017
1000 1100878 24 augustus 2017
250 11001556 24 augustus 2017
500 11002443 24 augustus 2017
250 11003033 24 augustus 2017
250 11003380 24 augustus 2017
250 1100591 24 augustus 2017
1500 1100237 24 augustus 2017
250 1100650 24 augustus 2017
500 1100608 24 augustus 2017
500 1100190 24 augustus 2017
750 11001780 24 augustus 2017
1500 11002258 24 augustus 2017
500 11003147 24 augustus 2017
250 11001010 24 augustus 2017
500 11003451 24 augustus 2017
500 11002081 24 augustus 2017
1000 11002226 24 augustus 2017
250 11001332 24 augustus 2017
250 11003331 24 augustus 2017
3000 1100797 24 augustus 2017
2000 11003313 24 augustus 2017
500 11001741 24 augustus 2017
250 1100964 24 augustus 2017
250 11002864 24 augustus 2017
5000 1100547 24 augustus 2017
250 1100857 24 augustus 2017
2000 11001458 24 augustus 2017
250 11002944 24 augustus 2017
1500 1100639 24 augustus 2017
750 11001102 24 augustus 2017
1500 110027 24 augustus 2017
1000 11001087 24 augustus 2017
1000 1100983 24 augustus 2017
250 11002692 24 augustus 2017
500 11003069 24 augustus 2017
250 1100765 24 augustus 2017
1000 1100282 24 augustus 2017
250 11003222 24 augustus 2017
250 11002312 24 augustus 2017
250 1100424 24 augustus 2017
1000 11003218 24 augustus 2017
1500 11002671 24 augustus 2017
250 1100770 24 augustus 2017
250 11001625 24 augustus 2017
1000 1100235 24 augustus 2017
2000 11002875 24 augustus 2017
1000 11002140 24 augustus 2017
5000 11002973 24 augustus 2017
250 11003437 24 augustus 2017
250 1100542 24 augustus 2017
500 11001574 24 augustus 2017
250 11001975 24 augustus 2017
1000 1100151 24 augustus 2017
1000 11001782 24 augustus 2017
250 11002434 24 augustus 2017
2500 11002654 24 augustus 2017
250 11001447 24 augustus 2017
250 1100373 24 augustus 2017
2000 11001359 24 augustus 2017
250 11003016 24 augustus 2017
500 11002101 24 augustus 2017
500 11001644 24 augustus 2017
250 1100118 24 augustus 2017
750 11003202 24 augustus 2017
5000 11002993 24 augustus 2017
250 11003348 24 augustus 2017
250 11001865 24 augustus 2017
2500 11002991 24 augustus 2017
1000 11001325 24 augustus 2017
250 11002596 24 augustus 2017
250 1100745 24 augustus 2017
250 11002286 24 augustus 2017
1000 11001769 24 augustus 2017
250 11002067 24 augustus 2017
1000 11002235 24 augustus 2017
250 11003310 24 augustus 2017
10000 11003450 24 augustus 2017
5000 11002251 24 augustus 2017
500 110092 24 augustus 2017
250 11001609 24 augustus 2017
500 11002625 24 augustus 2017
250 11002012 24 augustus 2017
500 11003253 24 augustus 2017
250 11002300 24 augustus 2017
500 11001122 24 augustus 2017
250 11001546 24 augustus 2017
250 11003346 24 augustus 2017
1000 1100408 24 augustus 2017
1500 11001934 24 augustus 2017
500 11003050 24 augustus 2017
500 1100365 24 augustus 2017
250 1100684 24 augustus 2017
250 11002382 24 augustus 2017
1000 11002530 24 augustus 2017
1000 11002811 24 augustus 2017
250 11001408 24 augustus 2017
1000 11001722 24 augustus 2017
1500 1100265 24 augustus 2017
250 1100952 24 augustus 2017
500 11001654 24 augustus 2017
500 1100220 24 augustus 2017
250 11002270 24 augustus 2017
1000 11002221 24 augustus 2017
250 11003215 24 augustus 2017
250 11003312 24 augustus 2017
1000 11003335 24 augustus 2017
250 1100648 24 augustus 2017
250 11001054 24 augustus 2017
500 11002084 24 augustus 2017
500 1100326 24 augustus 2017
1500 11001790 24 augustus 2017
500 1100553 24 augustus 2017
500 11001883 24 augustus 2017
500 11001778 24 augustus 2017
500 11002471 24 augustus 2017
1000 11001101 24 augustus 2017
1000 11001807 24 augustus 2017
500 11001519 24 augustus 2017
500 11002157 24 augustus 2017
500 11003297 24 augustus 2017
2000 11003081 24 augustus 2017
500 11003089 24 augustus 2017
500 11001549 24 augustus 2017
1000 11003326 24 augustus 2017
1000 11003388 24 augustus 2017
1000 11002311 24 augustus 2017
1000 11003102 24 augustus 2017
500 11003365 24 augustus 2017
1000 1100824 24 augustus 2017
1000 1100570 24 augustus 2017
2000 11001595 24 augustus 2017
2000 11003378 24 augustus 2017
500 11003308 24 augustus 2017
500 11003091 24 augustus 2017
500 11001395 24 augustus 2017
3000 11001469 24 augustus 2017
250 11003391 24 augustus 2017
250 11003436 24 augustus 2017
4000 11001270 24 augustus 2017
5000 1100933 24 augustus 2017
5000 11001436 24 augustus 2017
2000 11001300 24 augustus 2017

Alex + Pinard Amsterdam

Horeca Crowdfunding Nederland Alex Pinard 4

Horeca Crowdfunding Nederland Alex Pinard 5

Horeca Crowdfunding Alex Pinard Amsterdam

Horeca Crowdfunding Nederland Alex Pinard 6

Horeca Crowdfunding Nederland Alex Pinard 7

Horeca Crowdfunding Alex Pinard Amsterdam 3

Horeca Crowdfunding Alex Pinard Amsterdam 2

Horeca Crowdfunding Alex Pinard Amsterdam 11

Horeca Crowdfunding Nederland Alex Pinard 10