Horeca Crowdfunding Nederland

La Cantina Del Patron

Project Nr. : 141
Type bedrijf : Café restaurant
Financiering : Aanschaf inventaris en herfinanciering
Categorie : (?)

Project is gefinancierd
Kredietbedrag : € 100.000,00
Geinvesteerd : € 100.000,00
Rente per jaar : 8,0 %
Looptijd : 48 maanden

LaCantina Horeca Crowdfundi
Recensie HCN: er is sprake van ervaren ondernemers en aantoonbaar groeiende omzetten. De ondernemers hebben maart 2017 de start van deze horecazaak via dit platform gefinancierd. De locatie beoordelen wij als aantrekkelijk evenals de kenmerken van het concept. Gelet op de geprognosticeerde kasstroom is naar onze mening een 4 sterren classificatie te rechtvaardigen. De ondernemers tekenen hoofdelijk mee en HCN heeft reeds verpanding op de inventaris na verstrekken van de eerste lening in 2017.

Het concept

La Cantina Del Patron, de eerste echte Tapas bar van ons mooie eiland Curaçao met tapas zoals we deze kennen uit Spanje. La Cantina Del Patron profileert zich als een klein stukje Spanje in de Cariben. Een echte Jamon Iberico, die door de chef bij u aan tafel op traditionele wijze gesneden wordt, de typisch Spaanse gehaktballetjes, de calamaris en nog heel veel andere traditionele Spaanse tapas. Terwijl u geniet van één van de Spaanse bieren of wijnen die uitsluitend bij La Cantina Del Patron geschonken worden, kunt u geheel naar behoefte aan uw tafel of aan de langste bar van Curaçao een heerlijke proeverij bestellen van onze Spaanse tapas. Doet u vooral rustig aan, wij vinden het leuk als u een gezellige avond bij ons heeft. Het heerlijke Caribische klimaat en de heerlijke Spaanse muziek doet u zich in de hemel laten voelen bij La Cantina Del Patron. Een gezellige avond uit en genieten van de live muziek, een lekkere avond met gezelschap borrelen of gewoon even makkelijk vanaf het strand, de Patron verwelkomt u 7 dagen per week in één van de mooie gedeeltes van La Cantina. Het mooie terras aan de Nieuwestraat, de achtertuin of in één van de thema kamers. Laat u zich verrassen bij La Cantina Del Patron, een stukje Spanje op Curaçao. 

De ondernemers

De ondernemers zijn beiden bovengemiddeld ervaren in de horeca. Sander de Klerk is een professionele horecavakman en geboren in ’t Gooi. Zo heeft hij leiding gegeven aan Club Abe in Amsterdam en is hij founder van de SNCKBR formule. Naast zijn actieve rol bij La Cantina Del Patron op Curacao, geeft hij op freelance basis nog leiding aan diverse horeca ondernemingen in Amsterdam en is hij mede-eigenaar van de The Good Roll. Tevens voert hij het o.a. het management van Henk Dissel

Jorick Vermeij is een horecavakman pur sang. Jorick komt van oorsprong uit de keuken en is jarenlang chef kok geweest op meerdere plekken in Amsterdam en Curaçao. In 2007 besloot hij de andere kant van de horeca in te gaan en richtte in 2012 zijn eigen vis groothandel op in IJmuiden. De focus lag hier op het leveren alle segmenten van de horeca. In 2014 koos hij voor zijn oude liefde Curaçao en besloot daar een 2e vestiging op te starten, welke tot op heden een succes is en aan alle gerenommeerde horecazaken van Curaçao levert. De vis wordt elke week vers vanaf de afslag richting Curaçao gevlogen. Hij heeft begin dit jaar zijn eigen bedrijf in Nederland verkocht. Wel is hij nog importeur van vis op Curaçao.

De financiering 

De financiering is o.a. bestemd voor het uitbreiden en verbeteren van het terras, enkele noodzakelijke aanpassingen in de keuken en isolatie van het pand (ten behoeve van gewenste events in de avond en nacht). Daarnaast wordt de huidige financiering van de brouwerij geherfinancierd zodat de afhankelijkheid van een brouwerij komt te vervallen. De totale financieringsbehoefte inclusief btw is begroot op afgerond € 125.000,-.  De eigen inbreng bedraagt € 25.000. De langlopende financieringsbehoefte komt daarmee uit op € 100.000.

De verwachtingen

De gerealiseerde omzet van La Cantina Del Patron bedroeg over het eerste jaar € 425.000. De omzet over 2017 ligt lager dan eerder begroot daar er sprake was van vertraging in de uiteindelijke openingsdatum. Tevens is besloten om de erboven gelegen appartementen niet te gaan verhuren. Dit mede vanwege het feit dat er mogelijk sprake zou kunnen zijn van geluidsoverlast. De appartementen maken geen onderdeel meer uit van het te huren object. Door de uitbreiding en aanpassingen in de keuken wordt voor 2019 een omzet verwacht van € 600.000. De geprognosticeerde kasstroom voor dit exploitatiejaar bedraagt afgerond € 130.000. De beschikbare kasstroom is ruim voldoende om aan de langlopende financieringsverplichtingen te kunnen voldoen. De omzet zal naar verwachting groeien naar € 610.000 in 2020, met een kasstroom van € 150.000.

Crowdfunding

Sinds de succesvolle eerste crowdfunding campagne van La Cantina Del Patron hebben wij besloten om de langlopende financieringsbehoefte eveneens via crowdfunding in te vullen. Onze eerdere crowdfunding campagne heeft ons extreem veel publiciteit opgeleverd. Crowdfunding creëert ambassadeurs voor ons concept en naamsbekendheid. De ervaring en adviezen van de initiatiefnemers achter Horeca Crowdfunding Nederland zijn voor ons zeer waardevol. Daarnaast luisteren we graag naar de adviezen en tips van de investeerders.

Meer informatie

Website: www.lacantinadelpatron.com/

Facebook: www.facebook.com/laCantinadelpatroncuracao/

Instagram: www.instagram.com/lacantinadelpatroncuracao/

 

Geïnvesteerd bedrag Investeerder Datum
250 11001122 08 juni 2018
2000 1100933 08 juni 2018
250 11004246 08 juni 2018
500 11004315 08 juni 2018
500 11004345 08 juni 2018
1000 11003764 08 juni 2018
1250 11004346 08 juni 2018
250 11003083 08 juni 2018
250 11001028 08 juni 2018
750 11003391 08 juni 2018
2000 11004256 08 juni 2018
500 11002229 08 juni 2018
1000 11002956 08 juni 2018
500 11004303 08 juni 2018
500 11001865 08 juni 2018
250 1100648 08 juni 2018
250 11002312 08 juni 2018
1000 11001595 08 juni 2018
500 11001270 08 juni 2018
500 11001778 08 juni 2018
500 1100553 08 juni 2018
1000 1100933 08 juni 2018
1500 11001790 08 juni 2018
500 11003215 08 juni 2018
500 11003985 08 juni 2018
1000 11001807 08 juni 2018
500 11001102 08 juni 2018
500 11003423 08 juni 2018
500 11001270 08 juni 2018
500 11002084 08 juni 2018
500 11001406 08 juni 2018
500 11001519 08 juni 2018
2500 11003888 08 juni 2018
500 11001549 08 juni 2018
500 11001226 08 juni 2018
2500 11004180 08 juni 2018
2000 11003378 08 juni 2018
1000 11001101 08 juni 2018
1000 11004123 08 juni 2018
500 11002471 08 juni 2018
3000 11001359 08 juni 2018
2500 11003356 08 juni 2018
1000 11001436 08 juni 2018
1000 11004256 08 juni 2018
500 11003981 08 juni 2018
500 1100326 08 juni 2018
500 11003491 08 juni 2018
500 1100985 08 juni 2018
500 11003372 08 juni 2018
500 11003448 08 juni 2018
500 11001815 08 juni 2018
500 11003954 08 juni 2018
8000 11003699 08 juni 2018
3000 11001040 08 juni 2018
500 11001794 08 juni 2018
500 1100220 08 juni 2018
2500 11002777 08 juni 2018
2500 11003905 08 juni 2018
500 11004320 08 juni 2018
3000 11003208 08 juni 2018
2500 11001300 08 juni 2018
2000 11003367 08 juni 2018
500 11003605 08 juni 2018
1000 1100570 08 juni 2018
500 11004262 08 juni 2018
500 11004115 08 juni 2018
500 11002530 08 juni 2018
2500 11002296 08 juni 2018
1000 11001395 08 juni 2018
500 11003963 08 juni 2018
1000 11003757 08 juni 2018
500 11004122 08 juni 2018
1000 11002438 08 juni 2018
500 11002311 08 juni 2018
3000 11004177 08 juni 2018
1000 11003742 08 juni 2018
500 11003509 08 juni 2018
1500 11004369 08 juni 2018
500 11002958 08 juni 2018
1500 11003374 08 juni 2018
500 11002434 08 juni 2018
3000 11004373 08 juni 2018
500 11003091 08 juni 2018
500 11004304 08 juni 2018
250 11002308 08 juni 2018
250 11002913 08 juni 2018
1000 11004 08 juni 2018
2000 11004350 08 juni 2018
5000 11004354 08 juni 2018

La Cantina 2

la Cantina del Patron HCN3

La Cantina Horeca Crowdfu

La Cantina Horeca Crowdfu

La Cantina Horeca Crowdfunding 10

La Cantina Horeca Crowdfunding 13

La Cantina Horeca Crowdfunding 9

La Cantina Horeca Crowdfunding 2

La Cantina Horeca Crowdfunding 6

La Cantina Horeca Crowdfunding 3

La cantina del Patron HCN 2