loading...

Nomads Amsterdam

Nomads Amsterdam

Project nr.: 128 Financieringsbedrag: € 177.500,–
Bedrijfstype: Restaurant Geïnvesteerd: € 177.500,–
Type: Opstarten bedrijf Rente per jaar: 8%
Categorie: Looptijd: 48
€ 177.500,– geïnvesteerd
100% gefinancieerd
189 investeerders
7maanden geleden
Afbeelding7.jpg
Nomads11.jpg
Nomads9.jpg
Nomads2.jpg
NOMADS-Registratie-2-02.jpg
Afbeelding7.jpg
Nomads11.jpg
Nomads9.jpg
Nomads2.jpg
NOMADS-Registratie-2-02.jpg

Recensie HCN: het concept en de locatie beoordelen wij als gunstig. De ondernemers hebben voldoende ervaring in de horeca opgebouwd. Tevens is er sprake van een wezenlijke eigen inbreng. Ondanks het feit dat er sprake is van een 'startup' kan naar onze mening een drie sterrenclassificatie worden toegekend. Dit is mede gebaseerd op de geprognosticeerde kasstroom, de actualiteit van het beoogde concept en het marktgebied.

Het concept  

http://www.youtube.com/watch?v=yBLGfZBdEv4

“Wie wil inspelen op de toekomstige trends in food, moet kijken naar het gedrag van millennials”, staat beschreven in het Food Inspiration Trendreport (2017). De millennials, geboren tussen 1980 en 1995, zijn de grootste en snelst groeiende bevolkingsgroep van Amsterdam. Deze generatie kenmerkt zich door een enorme reislust, waar een avontuurlijke houding ten opzichte van food en gastronomie uit voortvloeit. Meer dan ooit is een generatie op zoek naar avontuurlijke echte smaken vanuit de hele wereld, spannende texturen, foodbeleving en pure producten die bijdragen aan de gezondheid, lokale gemeenschap en onze planeet. Het zijn de nog onbekende wereldse keukens waar deze bevolkingsgroep naar op zoek gaat en die de komende jaren ontdekt gaan worden.

Met NOMADS spelen wij volledig in op deze zoektocht. Met onze ‘reizende keuken’ trekken wij als echte nomaden over de wereld en laten onze gasten kennis maken met onontdekte smaken, producten en culturen die onze bijzondere bestemmingen te bieden hebben. Per jaar belichten we met NOMADS twee verschillende bestemmingen. Op deze manier kunnen we onze gasten een unieke ervaring bieden en blijven we continue vernieuwend ten opzichte van de concurrentie. Het ‘nomadische concept’ vind je terug in de details in het restaurant. Denk aan een subtiele touch in het interieur, de kleding van de bediening en uiteraard het menu.

Nomads4     Nomads5

NOMADS presenteert de gerechten volgens de ‘shared dining’ formule. Zo krijgen onze gasten de mogelijkheid om diverse gerechten te proeven en de bestemming van dat moment ultiem te ervaren. Kwaliteit is een van de belangrijkste pijlers van NOMADS. Dit is terug te zien in de service, het productgebruik en de uitstraling van de zaak. Ook onze gerechten zijn een lust voor het oog, want met de millennial als doelgroep zorgen wij dat ieder bord social media waardig is.

De ondernemers

Het moment is eindelijk daar. Iedereen die ons kent, weet wat we hiermee bedoelen. Al jaren weten wij waar onze toekomst ligt: wij worden horecaondernemer. De afgelopen twee jaar hebben wij ons sterk in de markt verdiept en de trends op de voet gevolgd. We hebben met veel mensen gesproken en een vernieuwend concept ontwikkeld waarmee wij de Amsterdamse markt gaan veroveren. Na jaren van voorbereiding staan wij nu aan de start van ons avontuur en wordt onze droom werkelijkheid.

Thomas Mutsaers: Dankzij diverse stages, bijbanen en werkend als zelfstandig ondernemer heb ik de afgelopen jaren waardevolle ervaring in de horecabranche opgedaan en heb ik alle operationele kneepjes van het vak geleerd. Ik heb geleerd hoe het wel én ook hoe het absoluut niet moet. Een goede basis en een flinke portie vakkennis heb ik opgedaan, iets wat ik kan delen met ons toekomstig personeel. De beste leerschool was veruit de afgelopen drie jaar. Als zelfstandig ondernemer en uitbater van restaurant Lieve in Amsterdam heb ik alle facetten van het horecavak geleerd. Hierin ben ik niet zozeer operationeel inzetbaar geweest, maar heb ik de bedrijfskant van Lieve – en alles wat daarbij komt kijken - gerund. Door de operationele en bedrijfsmatige kennis die ik heb opgedaan, ben ik klaar voor de volgende stap; van NOMADS een succes maken!

Jaap Kin: Jarenlang ben ik werkzaam geweest in de horecabranche. Door middel van stages en (bij-)banen heb ik ruime ervaring opgedaan en een duidelijke visie op succesvol horecaondernemerschap ontwikkeld. Na de afronding van mijn studie in 2015 heb ik een weloverwogen vervolg stap gemaakt met oog op de toekomst. Ruim twee jaar ben ik werkzaam geweest in de mediabranche, waar ik mijn commerciële competenties - door middel van een salesfunctie - sterk heb ontwikkeld. Dit in combinatie met mijn horeca-ervaring én de passie voor het ondernemerschap, hebben mij doen besluiten dat dit het juiste moment is om aan de slag te gaan met NOMADS. 

De locatie

In april opent NOMADS, prachtig gelegen aan het water in Amsterdam-Oost. Het pand beschikt over een ruim terras aan het water - gelegen op het zuiden, voldoende zonuren - met uitzicht op karakteristieke Amsterdamse huizen. Sinds de opening van Oostpoort hebben diverse toonaangevende horecaconcepten zich het afgelopen jaar gevestigd in dit snel opkomende stadsdeel. Horecazaken zoals BAUT Paradijs, Brouwerij Troost, Poesiat & Kater en Blend zorgen voor de trek naar de Oostpoort.

Amsterdam-Oost is de laatste jaren sterk in opkomst, waardoor veelal millennials aangetrokken worden tot dit gebied. Dankzij ons unieke horecaconcept zien wij in Amsterdam-Oost de ruimschootse potentie om NOMADS hier te vestigen aan de Oranje Vrijstaatkade 55. Met Watergraafsmeer op steenworp afstand, is Oostpoort een ideale vestigingslocatie. Watergraafsmeer behoort tot één van de drie rijkste stadsdelen van Amsterdam en kenmerkt zich door het grote aantal jonge woonachtige gezinnen. Daarnaast is het horeca-aanbod beperkt in vergelijking met andere populaire Amsterdamse wijken, waardoor het vestigen van een horecaconcept in Amsterdam Oost voortreffelijke kansen biedt.

Doormiddel van een steengoede PR-campagne via Typhoon, ons groot sociaal netwerk én uiteraard het unieke concept, verwachten wij dat de aanloop naar NOMADS zich niet alleen tot inwoners van Amsterdam-Oost beperkt. Daardoor komen millennials uit overige Amsterdamse stadsdelen ook in aanraking met NOMADS en worden zodoende ook NOMADS-fan, wat resulteert in een drukbezochte hotspot in Amsterdam-Oost genaamd NOMADS.

Nomads 14 Nomads 13

De financiering

Om de eerste vestiging van Nomads te realiseren hebben wij een totale financieringsvraag van €384.500,-. Dit bedrag is bestemd voor de overname van de inventaris, verbouwing van het pand, aanloopkosten, nieuw interieur, voorfinanciering van de BTW, voorraden en de huurwaarborg.

De eigen inbreng bedraagt €123.500,-, waarvan €103.500,- als achtergestelde lening is opgehaald bij vrienden en familie. Daarnaast hebben we een kortlopende lening van €45.000,- bij familie om de BTW en de eerste maanden huur te financieren. Een leverancier verstrekt een vooruitbetaalde bonus van €37.500. De resterende financieringsvraag komt daarmee op € 177.500.

De Verwachtingen

De opening van Nomads staat gepland in april 2018. Het omzetniveau voor 2018 is begroot op afgerond €715.000,-. De omzet is gebaseerd op vergelijkbare exploitaties in de omgeving. De geprognotiseerde kasstroom voor het eerste exploitatiejaar bedraagt afgerond €84.500,-. 2019 is het eerste volledige exploitatiejaar, de verwachte omzet voor dat jaar is begroot op €1.010.000,- met een kasstroom van afgerond €170.000,-. De beschikbare kasstroom is ruim voldoende om aan de aflossingsverplichtingen jegens de langlopende financiering te kunnen voldoen. De aflossingsverplichting bedraagt afgerond €65.000,- per jaar. Daarnaast is er voor beide vennoten voldoende geld beschikbaar om maandelijks €2.500,- uit de onderneming te onttrekken.

Crowdfunding

Crowdfunding is in onze ogen meer dan een goede financieringsmethode. Het biedt ons de uitgelezen kans om mensen vanaf de start als ambassadeur bij Nomads te betrekken. Naamsbekendheid en zichtbaarheid zijn van groot belang in de Amsterdamse horecamarkt. De publiciteit die crowdfunding genereerd in combinatie met de Pr-campagne die wij opzetten, moet eraan bijdragen dat wij vanaf dag 1 een vliegende start kennen. Daarnaast luisteren wij graag naar de adviezen en tips van onze investeerders en hebben we in de adviseurs van Horeca Crowdfunding uitstekende sparringpartners gevonden.

Incentives

De Nomads beleving moet je ervaren, zeker als ambassadeur. Daarom bieden wij onze ambassadeurs een incentive.

-          Een investering vanaf €1.000,- wordt beloond met een dinerbon van €50,-.

-          Een investering vanaf €2.500,- wordt beloond met een dinerbon van €100,-

-          Investeringen boven de €5.000,- worden beloond met een dinerbon van €150,- 

Datum Geïnvesteerd bedrag
23 februari 2018 € 500,–
22 februari 2018 € 2.500,–
20 februari 2018 € 1.000,–
20 februari 2018 € 250,–
19 februari 2018 € 1.000,–
19 februari 2018 € 1.000,–
19 februari 2018 € 500,–
19 februari 2018 € 6.000,–
18 februari 2018 € 250,–
17 februari 2018 € 1.000,–
16 februari 2018 € 500,–
16 februari 2018 € 250,–
16 februari 2018 € 1.000,–
16 februari 2018 € 1.000,–
16 februari 2018 € 2.500,–
16 februari 2018 € 1.000,–
16 februari 2018 € 250,–
15 februari 2018 € 1.000,–
14 februari 2018 € 500,–
13 februari 2018 € 1.000,–
13 februari 2018 € 1.000,–
12 februari 2018 € 750,–
8 februari 2018 € 1.000,–
7 februari 2018 € 250,–
7 februari 2018 € 2.500,–
6 februari 2018 € 1.000,–
6 februari 2018 € 1.000,–
5 februari 2018 € 250,–
4 februari 2018 € 1.000,–
4 februari 2018 € 250,–
3 februari 2018 € 1.000,–
3 februari 2018 € 1.000,–
3 februari 2018 € 4.000,–
3 februari 2018 € 250,–
3 februari 2018 € 1.500,–
3 februari 2018 € 500,–
2 februari 2018 € 250,–
2 februari 2018 € 1.000,–
2 februari 2018 € 2.500,–
2 februari 2018 € 250,–
2 februari 2018 € 1.000,–
2 februari 2018 € 2.500,–
1 februari 2018 € 250,–
1 februari 2018 € 250,–
1 februari 2018 € 2.500,–
1 februari 2018 € 5.000,–
1 februari 2018 € 1.000,–
1 februari 2018 € 250,–
1 februari 2018 € 500,–
31 januari 2018 € 250,–
31 januari 2018 € 2.500,–
31 januari 2018 € 250,–
31 januari 2018 € 1.500,–
31 januari 2018 € 250,–
31 januari 2018 € 250,–
31 januari 2018 € 1.000,–
31 januari 2018 € 1.000,–
31 januari 2018 € 1.000,–
31 januari 2018 € 1.000,–
31 januari 2018 € 250,–
31 januari 2018 € 1.000,–
31 januari 2018 € 750,–
31 januari 2018 € 500,–
31 januari 2018 € 1.000,–
31 januari 2018 € 1.000,–
31 januari 2018 € 250,–
31 januari 2018 € 1.000,–
31 januari 2018 € 750,–
31 januari 2018 € 1.000,–
31 januari 2018 € 1.000,–
31 januari 2018 € 3.000,–
31 januari 2018 € 500,–
31 januari 2018 € 250,–
31 januari 2018 € 1.000,–
31 januari 2018 € 250,–
31 januari 2018 € 500,–
31 januari 2018 € 1.000,–
31 januari 2018 € 500,–
31 januari 2018 € 250,–
31 januari 2018 € 2.000,–
31 januari 2018 € 250,–
31 januari 2018 € 250,–
31 januari 2018 € 1.000,–
31 januari 2018 € 250,–
31 januari 2018 € 1.000,–
31 januari 2018 € 1.000,–
30 januari 2018 € 250,–
30 januari 2018 € 1.000,–
30 januari 2018 € 500,–
30 januari 2018 € 1.000,–
30 januari 2018 € 500,–
30 januari 2018 € 2.500,–
30 januari 2018 € 500,–
30 januari 2018 € 2.000,–
30 januari 2018 € 250,–
30 januari 2018 € 1.000,–
30 januari 2018 € 1.000,–
30 januari 2018 € 1.000,–
30 januari 2018 € 500,–
30 januari 2018 € 500,–
30 januari 2018 € 500,–
30 januari 2018 € 1.000,–
30 januari 2018 € 500,–
29 januari 2018 € 1.000,–
29 januari 2018 € 250,–
29 januari 2018 € 2.500,–
29 januari 2018 € 1.000,–
29 januari 2018 € 250,–
29 januari 2018 € 250,–
29 januari 2018 € 3.000,–
29 januari 2018 € 500,–
29 januari 2018 € 1.000,–
29 januari 2018 € 250,–
29 januari 2018 € 250,–
29 januari 2018 € 1.000,–
29 januari 2018 € 2.000,–
29 januari 2018 € 250,–
29 januari 2018 € 500,–
29 januari 2018 € 250,–
29 januari 2018 € 500,–
29 januari 2018 € 1.000,–
29 januari 2018 € 1.000,–
29 januari 2018 € 250,–
29 januari 2018 € 1.000,–
29 januari 2018 € 250,–
29 januari 2018 € 250,–
29 januari 2018 € 250,–
29 januari 2018 € 2.000,–
29 januari 2018 € 250,–
29 januari 2018 € 1.250,–
29 januari 2018 € 500,–
29 januari 2018 € 1.000,–
29 januari 2018 € 500,–
29 januari 2018 € 250,–
29 januari 2018 € 2.000,–
29 januari 2018 € 1.000,–
29 januari 2018 € 1.000,–
29 januari 2018 € 1.000,–
29 januari 2018 € 2.500,–
29 januari 2018 € 250,–
29 januari 2018 € 1.000,–
29 januari 2018 € 250,–
29 januari 2018 € 1.000,–
29 januari 2018 € 2.000,–
29 januari 2018 € 2.500,–
29 januari 2018 € 1.000,–
29 januari 2018 € 250,–
29 januari 2018 € 1.000,–
29 januari 2018 € 1.000,–
29 januari 2018 € 250,–
29 januari 2018 € 250,–
29 januari 2018 € 250,–
29 januari 2018 € 1.000,–
29 januari 2018 € 1.000,–
29 januari 2018 € 250,–
29 januari 2018 € 500,–
29 januari 2018 € 500,–
29 januari 2018 € 1.000,–
29 januari 2018 € 500,–
29 januari 2018 € 1.000,–
29 januari 2018 € 1.000,–
29 januari 2018 € 500,–
29 januari 2018 € 250,–
29 januari 2018 € 250,–
29 januari 2018 € 500,–
29 januari 2018 € 500,–
29 januari 2018 € 500,–
29 januari 2018 € 500,–
29 januari 2018 € 500,–
29 januari 2018 € 1.500,–
29 januari 2018 € 500,–
29 januari 2018 € 1.000,–
29 januari 2018 € 500,–
29 januari 2018 € 1.000,–
29 januari 2018 € 1.000,–
29 januari 2018 € 500,–
29 januari 2018 € 500,–
29 januari 2018 € 500,–
29 januari 2018 € 500,–
29 januari 2018 € 500,–
29 januari 2018 € 5.000,–
29 januari 2018 € 4.000,–
29 januari 2018 € 250,–
29 januari 2018 € 1.500,–
29 januari 2018 € 500,–
29 januari 2018 € 250,–
29 januari 2018 € 250,–
29 januari 2018 € 1.000,–
29 januari 2018 € 1.000,–