loading...

Trattoria Maximo

Trattoria Maximo

Project nr.: 42 Financieringsbedrag: € 120.000,–
Bedrijfstype: Restaurant Geïnvesteerd: € 120.000,–
Type: Opstart nieuwe vestiging Rente per jaar: 8%
Categorie: Looptijd annuiteit: 48 mnd
€ 120.000,– geïnvesteerd
100% gefinancierd
79 investeerders
4jaar geleden
Maximo-Horeca-Crowdfunding-8.PNG
Maximo-Horeca-Crowdfunding-Nederland.PNG
Maximo-Horeca-Crowdfunding-Nederland-2.PNG
Maximo-Horeca-Crowdfunding-8.PNG
Maximo-Horeca-Crowdfunding-Nederland.PNG
Maximo-Horeca-Crowdfunding-Nederland-2.PNG

Recencie HCN: er is geen sprake van een startende ondernemer. De ondernemer(s) hebben zich reeds bewezen in het Italiaanse segment. De locatie evenals het primaire marktgebied beoordelen wij als gunstig. De reeds opgebouwde kwalitatief hoogwaardige naamsbekendheid kan bijdragen aan een succesvolle start. De geprognosticeerde cashflow is voldoende om aan de aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen. De ondernemers zijn hoofdelijk aansprakelijk en tevens heeft HCN de verpanding op de inventaris. Derhalve wordt een 4 sterren classificatie toegekend.

Profiel foto SM2

Kunt u iets over uzelf vertellen?

Inmiddels heb ik, Mohamed Hassane ('Massimo'), ruim 22 jaar horeca-ervaring. Met veel plezier en inzet heb ik de verschillende aspecten van het horecavak leren kennen. In zowel Nederland als in het buitenland heb ik diverse functies bekleed binnen deze branche. Na afronding van mijn studie Industrieel Ontwerpen als ingenieur heb ik 7 jaar geleden bewust gekozen voor het zelfstandig ondernemerschap, een rol waarin ik mijn passie voor de Italiaanse keuken en conceptueel denken kan combineren met leiderschap en visie. Het inschatten van de behoeften en wensen van gasten en hierop inspelen door de afgewogen combinatie te bieden van gastvrijheid, inlevingsvermogen en vakkennis zijn mij op het lijf geschreven. Het contact met de gasten is mijn drijfveer en ondermeer ook motief om mijn eigen zaken op te bouwen en aan te sturen. Met il Senso – Cucina Italiana (www.il-senso.nl) heb ik bereikt wat ik bij aanvang voor ogen had; tegenwicht bieden aan het eenzijdige, op pizza’s en pasta’s gerichte aanbod van Italiaanse restaurants in Den Haag Centrum. Mijn visie was een restaurant te creëren waar zowel zakelijk als particulier publiek kan genieten van de authentieke, pure Italiaanse keuken, met focus op bijzonder vlees-, -wild, en visgerechten. Dat alles in een tijdloos stijlvol interieur. 

Inmiddels kan vastgesteld worden dat wij met een stabiel team erin geslaagd zijn binnen een zeer competitieve markt onder zware economische omstandigheden een zeer gezond bedrijf neer te zetten, met een solide gastenbestand en uitstekende naamsbekendheid in Den Haag en omstreken. Wij hebben mooie recensies. Het beoogde doel om nadrukkelijk ook de zakelijke doelgroep te benaderen is met succes behaald; il Senso mag alle ministeries in Den Haag als klant rekenen, alsmede een grote reeks aan internationale bedrijven en organisaties als OPCW, UN, European Patent Office, Shell en vele andere.

Mijn vrouw Safiyeh Salehi Mobarakeh is ook een belangrijke factor in het geheel. Met haar achtergrond in International Business en eerdere functies als Business Development en Contract Manager in de architectuur branche heeft zij een gedegen kennis van bedrijfsvoering en het uitbreiden en continueren van commerciële activiteiten. Haar betrokkenheid zal zich voornamelijk achter de schermen voltrekken, met de nadruk op het uitbreiden van het netwerk, marketing & PR activiteiten en de algehele bedrijfsvoering.

Wat zijn de kenmerken van de onderneming?

Het karakteristieke witte pand in het Oude-Centrum van Rijswijk van voormalig sterrenrestaurant  Paul van Waarden is bij vrijwel iedereen bekend van naam, maar was onder die vlag slechts toegankelijk voor een vrij selecte doelgroep. Wij willen met MAXIMO – Trattoria Italiana een laagdrempelige ontmoetingsplaats bieden voor de inwoners van Rijswijk (en omstreken) waar de pure, verse en, waar mogelijk, biologische Italiaanse keuken centraal staat. De trattoria zal een gevarieerde Italiaanse keuken bieden, waarbij de originele houtoven een prominente rol zal spelen. Van vers gebakken panini’s, frittata’s en frisse salades overdag voor de lunch tot pizza-, pasta- en vlees/visgerechten ’s avonds. Op vrijdagavond heerlijk borrelen met een Italiaanse wijn en plank vol rustieke salami en antipasti of op een zonnige zondagmiddag met het gezin nagenieten van het weekend met Italian fingerfood op het ruime terras; bij MAXIMO draait het om samenkomen en genieten.“Every neighborhood deserves a great Trattoria”. Wij geloven dat MAXIMO een waardevolle aanvulling zal vormen op het vrij beperkte horeca-aanbod van Oud Rijswijk en in lijn met de plannen van de Gemeente een boost zal geven aan de levendigheid van de kern van het oude centrum, mede door het royale terras dat een capaciteit biedt tot 150 zitplaatsen.

Wij willen de inwoners van Rijswijk het historische pand teruggeven met een concept waarin een ieder zich thuis voelt. Van jonge moeders met kinderen, ZZP’ers met laptop tot vriendengroep; iedereen kan straks bij MAXIMO – Trattoria Italiana terecht voor heerlijke verse gerechten, topkwaliteit Italiaanse koffie en uiteraard de voor Rijswijk unieke houtoven pizza! Trefwoorden die MAXIMO – Trattoria Italiana omschrijven zijn vers, puur, Italiaans, toegankelijk, kwalitatief goed eten voor een prima prijs.

tollensstraat EXT I2 tollensstraat INT I

Waarom gaat u uitbreiden?

Na 7 jaar van volledige toewijding en focus op il Senso ben ik klaar voor een nieuwe uitdaging. De horecamarkt in Den Haag Centrum kent steeds meer aanbod, en ik zie potentie in randgemeenten, zoals Rijswijk. Het pand aan de Tollensstraat in het oude centrum van Rijswijk heeft zelfs bij oprichting van il Senso in  de revue gepasseerd als mogelijke locatie, maar is toen om verschillende redenen niet geselecteerd. Nu het pand volledig beschikbaar is zie ik kans om mijn droom voor een tweede zaak te realiseren; MAXIMO – Trattoria Italiana. Hiermee beoog ik een bredere doelgroep te bereiken met een laagdrempelig concept dat tegemoetkomt aan een vraag uit de markt voor Italiaanse kwaliteitsproducten voor een toegankelijke prijs.

Waar wordt de financiering voor aangewend?

Het pand aan de Tollensstraat is gelegen in het oude centrum van Rijswijk en is al jarenlang bekend als restaurant. Er is geen sprake van overnamekosten voor inventaris of goodwill. Het pand beschikt over een totale oppervlakte van ca.225m2 waarvan ca.165m2 begane grond. Voor de verbouwing en inrichting van het casco pand en de opstartkosten is totaal € 157.000,- benodigd. Zelf breng ik € 37.000,- in dus blijft er nog een bedrag van € 120.000,- over. 

Hoe ziet de financiële projectie eruit in relatie tot de rente-en aflossingsverplichtingen?

Wij gaan deze vestiging exploiteren vanuit een B.V. Voor onze prive-uitgaven zijn wij niet primair afhankelijk van Maximo, daar wij nog Il Senso hebben. Voor het eerste exploitatiejaar (2015) hebben wij een omzet begroot van afgerond €300.000. Voor 2016 een omzet van €450.000 en voor 2017 een omzet van € 550.000. De omzetten zijn mede gebaseerd op de resultaten van Il Senso. De concurrentiepositie in Rijswijk is (nog) sterker en we hebben een prachtig terras. De omzet in het opstart jaar ligt dus naar verhouding wat hoger vanwege het beoogde seizoenspatroon. Met deze omzetten wordt een cashflow geprognosticeerd van €29.000 voor 2015 (halfjaar), € 48.000 voor 2016 en € 70.000 voor 2017. De geprognosticeerde cashflow is dus ruim voldoende om aan de aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen. 

Waarom via Horecacrowdfunding?

Ondanks onze positieve ervaring met bankfinanciering in het verleden voor onze onderneming il Senso, zijn de  tijden drastisch veranderd en zien wij in dat financiering middels crowdfunding een efficiënte tool is met toegevoegde waarde. Niet alleen om de benodigde investeringsbijdrage te realiseren, maar ook vanwege de mogelijkheid om voorafgaand aan de opening van de onderneming te communiceren met mogelijk toekomstige gasten. Het creëren van ambassadeurschap voor je onderneming wanneer investeerders participeren vanuit een persoonlijke overtuiging van het business plan is voor ons een waardevol aspect van crowdfunding. De initiatiefnemers van Horecacrowdfunding zijn zeer professioneel en kennen de branche van binnenuit; hierdoor weten zij de juiste vragen te stellen en accurate inschattingen te maken.

Extra voor investeerders?

Als blijk van onze waardering wordt er voor de investeerders een speciale VIP klantenkaart gemaakt, in de volgende categorieën:

Investering vanaf € 500,- 10% korting op uw rekening gedurende het eerste jaar

Investering vanaf € 1000,- 15% korting op uw rekening gedurende het eerste jaar

Investering vanaf € 3000,- 20% korting op uw rekening gedurende het eerste jaar

Daarnaast krijgen alle investeerders uiteraard een uitnodiging voor de feestelijke opening van MAXIMO – Trattoria Italiana 

Datum Geïnvesteerd bedrag
1 mei 2015 € 250,–
1 mei 2015 € 19.250,–
1 mei 2015 € 19.000,–
30 april 2015 € 5.000,–
29 april 2015 € 500,–
28 april 2015 € 1.000,–
28 april 2015 € 1.000,–
28 april 2015 € 3.000,–
28 april 2015 € 250,–
27 april 2015 € 250,–
26 april 2015 € 3.000,–
26 april 2015 € 1.000,–
25 april 2015 € 1.000,–
25 april 2015 € 750,–
25 april 2015 € 250,–
25 april 2015 € 3.000,–
25 april 2015 € 1.000,–
25 april 2015 € 500,–
25 april 2015 € 500,–
25 april 2015 € 250,–
25 april 2015 € 500,–
24 april 2015 € 3.000,–
24 april 2015 € 500,–
21 april 2015 € 250,–
21 april 2015 € 1.000,–
18 april 2015 € 250,–
17 april 2015 € 250,–
17 april 2015 € 2.500,–
17 april 2015 € 250,–
16 april 2015 € 2.500,–
16 april 2015 € 500,–
16 april 2015 € 250,–
15 april 2015 € 1.000,–
14 april 2015 € 250,–
14 april 2015 € 250,–
12 april 2015 € 4.000,–
12 april 2015 € 1.000,–
12 april 2015 € 250,–
12 april 2015 € 3.500,–
11 april 2015 € 500,–
11 april 2015 € 1.000,–
11 april 2015 € 500,–
9 april 2015 € 250,–
9 april 2015 € 250,–
9 april 2015 € 500,–
8 april 2015 € 3.000,–
8 april 2015 € 1.000,–
8 april 2015 € 250,–
8 april 2015 € 250,–
8 april 2015 € 1.000,–
8 april 2015 € 6.000,–
8 april 2015 € 2.000,–
8 april 2015 € 250,–
8 april 2015 € 250,–
8 april 2015 € 1.000,–
7 april 2015 € 250,–
7 april 2015 € 500,–
7 april 2015 € 1.000,–
7 april 2015 € 3.000,–
7 april 2015 € 500,–
7 april 2015 € 250,–
7 april 2015 € 250,–
7 april 2015 € 2.000,–
7 april 2015 € 250,–
7 april 2015 € 500,–
7 april 2015 € 500,–
7 april 2015 € 2.000,–
7 april 2015 € 1.000,–
7 april 2015 € 500,–
7 april 2015 € 250,–
7 april 2015 € 250,–
7 april 2015 € 250,–
7 april 2015 € 1.000,–
7 april 2015 € 500,–
7 april 2015 € 500,–
7 april 2015 € 500,–
7 april 2015 € 1.000,–
7 april 2015 € 1.000,–
7 april 2015 € 1.500,–