loading...

Wayback Burger Express Tilburg

Wayback Burger Express Tilburg

Project nr.: 393 Financieringsbedrag: € 110.000,00
Bedrijfstype: Fastfood franchise formule Geïnvesteerd: € 110.000,00
Type: Opstart nieuwe vestiging Rente per jaar: 8%
Categorie: Looptijd annuiteit: 48 mnd
Aflossingsvrij: Ja Looptijd aflossingsvrij: 3 mnd
€ 110.000,00 geïnvesteerd
100% gefinancierd
160 investeerders
1maand geleden
WaybackBurgers - Horeca Crowdfunding 6.jpg
WaybackBurgers - Horeca Crowdfunding 1.jpg
WaybackBurgers - Horeca Crowdfunding 2.jpg
WaybackBurgers - Horeca Crowdfunding 3.jpg
WaybackBurgers - Horeca Crowdfunding 4.jpg
WaybackBurgers - Horeca Crowdfunding 7.jpg
WaybackBurgers - Horeca Crowdfunding 11.jpg
WaybackBurgers - Horeca Crowdfunding 10.jpg
WaybackBurgers - Horeca Crowdfunding 5.jpg
WaybackBurgers - Horeca Crowdfunding 6.jpg
WaybackBurgers - Horeca Crowdfunding 1.jpg
WaybackBurgers - Horeca Crowdfunding 2.jpg
WaybackBurgers - Horeca Crowdfunding 3.jpg
WaybackBurgers - Horeca Crowdfunding 4.jpg
WaybackBurgers - Horeca Crowdfunding 7.jpg
WaybackBurgers - Horeca Crowdfunding 11.jpg
WaybackBurgers - Horeca Crowdfunding 10.jpg
WaybackBurgers - Horeca Crowdfunding 5.jpg

Recensie HCN

Let op: ondanks de huidige maatregelen m.b.t. sluiting van de horeca zal Wayback Burgers hier vooralsnog geen hinder van ondervinden.  Er wordt verbouwd met een geplande opening in mei. Indien er dan nog beperkende maatregelen zijn, dan leent dit concept zich bij uitstek voor delivery en afhaal. 

De locatie beoordelen wij als goed voor het beoogde franchise concept. De ondernemers hebben ruim voldoende ondernemerservaring en horeca-ervaring opgebouwd. Op basis van de geprognosticeerde kasstroom in combinatie met het resultaat van ons ondernemersbeoordelingsmodel kan een viersterren classificatie naar onze mening gerechtvaardigd worden. Er wordt een co-financiering aangegaan met NLInvesteert. De ondernemers tekenen hoofdelijk mee en tot meerdere zekerheid voor zowel Horeca Crowdfunding Nederland als voor NLInvesteert, wordt de inventaris verpand voor het gezamenlijke leningdeel van € 220.000.
 

Het concept

De eerste Wayback Burgers opende in 1991 haar deuren met de naam ‘Jake’s Hamburgers’ in de Amerikaanse staat Delaware. Oprichter John Carter wilde een plek creëren voor mensen met heimwee naar de diners uit de jaren '50. De interieurs van deze jaren '50-diners zijn op dit moment nog steeds één van de belangrijkste onderdelen van het concept. De zwart met wit geblokte vloeren uit de jaren '50 zijn terug te zien in de kleuren van het concept van Wayback Burgers.

In 2008 is Wayback Burgers begonnen met franchising in de USA. Sinds 2015 is de formule ook internationaal uitgerold. Op dit moment is Wayback Burgers gevestigd in 38 landen met 185 restaurants open en 500 in ontwikkeling. Daarmee behoort de keten tot één van de snelst groeiende franchise organisaties wereldwijd.

Wayback Burgers onderscheidt zich van andere fastfood burgerketens door de kwaliteit in producten en de bereiding daarvan.

BURGERS: de hamburgers zijn een 'proprietary blend' van vlees van de schouder, nek en vet van Nederlandse runderen. Deze worden om de twee dagen vers geleverd in 'patties' van 90 gram en vervolgens niet ingevroren. De bereiding van de 'patties' geschiedt door deze met een custom designed hamburger press aan te drukken, zodat ze allen dezelfde dikte en formaat hebben. Vervolgens worden de 'patties' exact 3 minuten en 15 seconden gegrild.

HAMBURGERBROODJES: ook de broodjes zijn speciaal gemaakt voor Wayback Burgers. Zij worden gemaakt door een Nederlandse ambachtelijke bakkerij die groot genoeg is om mee te groeien met de ambities van Wayback Burgers.

MILKSHAKES: elke milkshake wordt met de hand gemaakt van vers vanille-ijs en volle melk. Precies zoals milkshakes gemaakt werden in de jaren '50. Het ijs wordt geportioneerd in metalen bekers en met de hand tot milkshake gedraaid.

CRISPY CHICKEN: de kip wordt geportioneerd in filets van 100 gram aangeleverd. Deze zijn separaat diepgevroren en worden naar gelang 24 uur ontdooid en vervolgens 24 uur in de karnemelk gemarineerd. Eenmaal besteld, worden de kipfilets door het huisgemaakte kruidenmengsel en paneermeel gehaald waarna ze direct gegrild of gefrituurd en geserveerd worden.

SAUZEN: ook de sauzen zijn een eigen receptuur en worden in beperkte oplagen geproduceerd om de versheid te garanderen.

De eerste vestiging in Europa is het restaurant in Breda. Doordat het concept door de ondernemers van Wayback Burgers Nederland naar Europa is gehaald, wordt de drempel voor de Europese groei verlaagd. Wayback Burgers gaat ook in Europa uitbreiden; medio februari zal er een vestiging in Dublin openen en vergaande gesprekken lopen voor Duitsland. In Nederland is in 2018 in Breda het Europese vlaggenschip geopend door Stefan Boersen Anita van der Laan. Het doel als franchisegever voor Nederland en distributeur van Wayback producten in Europa is om naar 10 vestigingen in 2 jaar uit te breiden. De eerstvolgende vestiging gaat nu in Tilburg geopend worden aan de Schouwburgring 4. De locaties die zich uitstekend lenen voor  een express vestiging, zijn locaties op de meest strategische en best ontsloten locaties. Deze locatie in Tilburg past binnen het concept van een express vestiging aan de rand van of in (stads)centra, hier vandaan kan een groot verzorgingsgebied bediend worden. De opzet in Tilburg is kleinschalig en biedt alleen beperkte zitplaats voor afhalen. Het heeft geen restaurant functie waardoor er geen horecavergunning nodig is.

Wayback Burgers ziet nu kansen in de markt om zijn eerste ‘express-vestiging’ (delivery) te openen in Nederland. De omzet binnen de delivery branche is in de afgelopen vijf jaar vier keer zo groot geworden en verwacht wordt dat deze tot 2025 zal stijgen.

https://youtu.be/NTsLLjP2KzY

De ondernemers

Stefan Boers (25 jaar) heeft de operationele leiding (dagelijkse bedrijfsvoering) over het bedrijf. Hij is verantwoordelijk voor de implementatie en uitrol van Wayback Burgers en heeft de Wayback propositie geheel uitgewerkt naar Europese maatstaven (operationeel, juridisch, etc.). Hiervoor hij heeft vanaf 2011 diverse functies binnen McDonald’s bekleed, waaronder trainer voor personeel en het aansturen van 2 McDonalds vestigingen. Stefan is een echte gedreven ondernemer die goed weet waar hij mee bezig is, dit ondanks zijn relatief jonge leeftijd.

Anita van der Laan (59 jaar) is van oorsprong fiscalist en is een ervaren ondernemer. Ze heeft uitgebreide ervaring in het bedrijfsleven in diverse bestuurlijke functies. Ze heeft zich vanuit haar rol als CFO bij Feederlines B.V. ontwikkelt tot eigenaar en CEO van deze onderneming. Na 20 jaar heeft ze de onderneming verkocht en is ze zich gaan richten op het ondersteunen van jonge ondernemers. Ze houdt toezicht op de algemene gang van zaken bij Wayback Burgers vanuit haar rol als voorzitter in de Raad van Toezicht en begeleidt de operationele leiding met haar kennis en kunde.

De financiering

De financiering is primair bestemd voor de  verbouwing en inrichting van de nieuwe Wayback vestiging in Tilburg. De totale financieringsbehoefte inclusief voorfinanciering BTW is geprognosticeerd op afgerond € 350.000. De eigen inbreng bedraagt € 75.000 waarvan een deel is achtergesteld. Dit achtergestelde deel van € 50.000 wordt door NLInvesteert gefinanciert. De BTW wordt door de ondernemers zelf voorgefinancierd. De resterende langlopende financieringsbehoefte komt daarmee uit op € 220.000. Horeca Crowdfunding Nederland financiert hiervan de helft, de andere helft wordt gefinancierd door NLInvesteert.

De verwachtingen

De geprognosticeerde omzet voor 2021 (vanaf mei) bedraagt afgerond € 402.000 met een EBITDA van afgerond  € 48.000 en een kasstroom van afgerond € 33.000.  Voor 2022 is een omzet begroot van afgerond € 695.000 met een EBITDA van € 115.000 en een kasstroom van € 95.000. 

Ratio's

  Opening 2021
Solvabiliteit 25,3% 32,1%
Rentabiliteit nvt 8,8%
Liquiditeit 1.29 0.93

 

De juridische structuur

Crowdfunding

Ondanks het feit dat de fastservice ook met de coronaperikelen goed presteert, is er vanuit de bancaire instellingen tijdelijk weinig animo tot financieren. Om die reden hebben wij gekeken naar alternatieve financieringsvormen. Gezien de behaalde successen van Horeca Crowdfunding Nederland voor de financiering van plannen van andere franchise-organisaties zijn wij overtuigd geraakt van deze financieringsmethode.

Meer informatie

Website

Facebook

Instagram

Datum Geïnvesteerd bedrag
28 januari 2021 € 5.000,00
28 januari 2021 € 5.000,00
28 januari 2021 € 3.000,00
28 januari 2021 € 3.000,00
28 januari 2021 € 3.000,00
28 januari 2021 € 2.500,00
28 januari 2021 € 2.500,00
28 januari 2021 € 2.500,00
28 januari 2021 € 2.000,00
28 januari 2021 € 2.000,00
28 januari 2021 € 2.000,00
28 januari 2021 € 2.000,00
28 januari 2021 € 1.500,00
28 januari 2021 € 1.500,00
28 januari 2021 € 1.500,00
28 januari 2021 € 1.500,00
28 januari 2021 € 1.250,00
28 januari 2021 € 1.000,00
28 januari 2021 € 1.000,00
28 januari 2021 € 1.000,00
28 januari 2021 € 1.000,00
28 januari 2021 € 1.000,00
28 januari 2021 € 1.000,00
28 januari 2021 € 1.000,00
28 januari 2021 € 1.000,00
28 januari 2021 € 1.000,00
28 januari 2021 € 1.000,00
28 januari 2021 € 1.000,00
28 januari 2021 € 1.000,00
28 januari 2021 € 1.000,00
28 januari 2021 € 1.000,00
28 januari 2021 € 1.000,00
28 januari 2021 € 1.000,00
28 januari 2021 € 1.000,00
28 januari 2021 € 1.000,00
28 januari 2021 € 1.000,00
28 januari 2021 € 1.000,00
28 januari 2021 € 1.000,00
28 januari 2021 € 1.000,00
28 januari 2021 € 1.000,00
28 januari 2021 € 1.000,00
28 januari 2021 € 750,00
28 januari 2021 € 750,00
28 januari 2021 € 750,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 500,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00
28 januari 2021 € 250,00